"Put soli" nisam jos citala (preporucujes?), ali mi se od iste autorice svojevremeno dosta dopala knjiga "Deseti dar".
Printable View
meni je bila odlicna
i korisna, ne u smislu davanja nekih recepata i gotovih rjesenja, vec bas upoznavanja muskog svijeta, emocionalnog zivota djecaka na nekoj teorijskoj razini
cijeli zivot sam bila okruzena uglavnom bliskim zenama
ova knjiga mi je pomogla bolje razumjeti sina i muza
P. D. James: Svjetionik
odlicna!!
Khaled Hosseini-Gonič zmajeva-
Jako lijepa knjiga i pročitala sam je u jednom dahu,sa suzom u oku što mi se rijetko događa ali mi je zadnjih pedesetak stranica malo uništilo dojam.Kada Amir pronalazi Sohraba i sve što se dalje događa mi se ipak učinilo malo previše nevjerovatan slijed događaja(Sohrabovo identično zlostavljanje i način na koji je pomogao Amiru za vrijeme sukoba-doslovno ponavljanje prošlosti). Ipak kao što je netko već naveo Hosseini je odličan pripovjedač i knjiga je baš čarobna i ne ispušta se iz ruke.:zaljubljen: Spremam se sa užitkom pročitati i Tisuću sjajnih sunaca.
Inače Goniča se ovaj mjesec može kupiti za 19 kn na kioscima.
Čitam jednu prefantastičnu knjigu.
Melina Kamerić, Cipele za dodjelu oskara
Jedna od najboljih koje sam do sad imala u rukama. Puno kratkih pričica, poslije svake pročitane staneš i zamisliš se. Baš te onako pogodi u srž. Za naježiti se.
Svaka preporuka.
Meni baš obrnuto. Hosseini je izvrstan pripovjedač, no radnja obje knjige prilično je predvidljiva i ima dosta slabih točaka. (No, nije mi žao što sam ih čitala, dapače.)
Btw Spring, odala si malo previše radnje za one koji još nisu, a možda bi htjeli pročitati "Goniča". ;-)
I meni su se u obje knjige jako svidjeli povijesni i zemljopisni aspekti.
Čak sam i na google maps rekonstruirala put kojeg su prošli u "A Thousand Splendid Suns" i potražila slike mjesta na kojima se radnja odvija.
:cry:Sorry:oops: sljedeći ću puta naglasiti spoileri.
Inače slažem se s tobom za ova slaba mjesta u radnji,ali knjige su opet dobre.
Uspjela sam se dočepati "Tisuću sjajnih sunaca" i počela sam čitati.:preskaceuze:
Uh što volim kada u knjižnici pronalazim sve što želim.:zaljubljen:
Čitam uglavnom na engleskom, da, a knjige posuđujem na engleskom odjelu svoje lokalne knjižnice. U zadnje vrijeme baš i ne kupujem knjige.
Sad baš čitam jedan američki roman u prijevodu i samo se živciram zbog toga. :roll: Prijevod je, naime, loš. :-/
Ma, ne moraš se meni ispričavati :-) , svakom se dogodi da se malčice zaboravi.
Ja čitam stručnu literaturu :D Danas sam si kupila knjigu o tome kako odviknuti dijete od pelena :D
čitam ovo i baš mi je zanimljivo
http://www.profil.hr/knjiga/netragom-nestao/4648/
čitam, ponovo, "Na Drini ćuprija". sjajna knjiga i to je to.
"Brazil" od Pauletića je beskrajno zabavan, ali i lako zaboravljiv... isto kao i "Nepal" (tako se zove? ono kad je u Nepalu i ide okolo M.Everesta kao mačak oko vruće kaše.)
Kradljivica knjiga, zaboravih pisca, pripovijedač je smrt, tema život jedne njemačke djevojčice u drugom svjetskom ratu, jako zanimljivo, i tužno
Pročitala Hosseinija "Tisuću sjajnih sunaca". Kao i Gonič knjiga mi se jako svidjela.:heart: Jako tužna ,lijepa i dirljiva priča. Čak mi je i manje predvidljiva nego Gonič.I sada nastavljam u sličnom smijeru. Već sam posudila :Lolitu u Teheranu i Djevicu u kavezu od Ayaan Hirsi Ali (i Nevjernica mi je bila odlična), a voljela bi još pročitati i Kabulske lastavice i U Afganistan bog dolazi još samo plakati.
Suverena čitateljica, Alan Bennett-super je
Milena Mandić: Pokajnik
neobična priča kojom se Ivan - pripovjedač - vraća u svoje djetinjstvo i pokušava umiriti savjest. Ima izuzetno suprotstavljene junake, a interesantno je što je pripovjedač negativac. Ima i 'vrlih' primjera vršnjačkog zlostavljanja, kraj je klasično happy, ali sve u svemu ok, mislim da bi se klincima, kojima je i namijenjeno, moglo svidjeti..
žensko tijelo, ženska mudrost
Ah, a ja se ponadala da su se KGZ bolje opremile, jer vec godinama knige za sebe iskljucivo kupujem, a posudjujemo samo slikovnice kartonke.
Takodjer, "Zensko tijelo, zenska mudrost" mi je bila odlicna knjiga. Na nekim mjestima je izrazito "americka", no to joj nimalo ne umanjuje vrijednost.
Ja gledala seriju "Stupovi zemlje" i odlicna je :)
Sad smo M. i ja na seriji " Igre prijestolja" i također 5+
Zanimaju me mišljenja,kritike i pohvale na knjigu " Tajna sretne djece" ili "Nove tajne sretne djece",autor Steve Biddulph?? Čitao netko :)?
Žao mi je što ti nisam pomogla.
A što je s knjižnicom British Councila, postoji li ona još uvijek?
Evo, da odmah sama odgovorim na svoje pitanje, knjige iz te knjižnice proslijeđene su u tri knjižnice u sklopu KGZ.
We have agreed with Knjižnice grada Zagreba (KGZ) to re-locate our collection to three main locations in the KGZ network:
- our most popular sections, literature, travel, history and science, will be available in the Flower Square branch, Bogdan Ogrizović library, Preradovićeva 5, an excellent location only a few hundred metres from our office
- English language learning, teaching & exams materials, our DVD collection, arts and cooking/nutrition books will be available in the main city library - Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, again in a central location near the main train station
- the remainder of our collection (business and management, British society, politics, education, lifestyle, psychology, and reference) will be available in the Božidar Adžija library, Krešimirov trg 2
http://www.britishcouncil.org/croati...g-services.htm
* * *
On topic, sinoć sam pročitala "Slobodu" Jonathana Franzena. Roman je odličan, zaista sam uživala čitajući ga i najtoplije ga preporučam. :-)
Na žalost, prijevod je loš i šlampav :-/ te sam odlučila da do daljnjega više neću čitati prijevode knjiga koje su u izvorniku napisane na engleskom ili njemačkom. Samo se dekoncentriram i živciram, a to mi stvarno nije potrebno.
Laura Esquivel "Kao voda za čokoladu"
Tomić "Čudo u Poskokovoj Dragi "
Sad sam uzela "Sve što trebam znati naučio sam u vrtiću" , Robert Fulghum
dio koji govori o neplodnosti može djelovatio toksično na žene koje se sa time bore.. Vrlo bezobzirno, nepromišljeno i svisoka objašnjava stvari ženama koje su stvarno u tome, (za razliku od autorice) mogu povrijediti i uvredljive... Autorica nije psiholog, a baš se tako postavlja.
ostalo - nije loše :)
Mate Kapović: Čiji je jezik
Vrlo interesantno, iako se ne mogu apsolutno složiti sa svim autorovim idejama. Ali to je moje mišljenje kao običnog čitatelja, nisam lingvist (iako me privlače lingvističke knjige :mrgreen:). U svakom slučaju, potiče na razmišljanje.
Dubravka Ugrešić: Napad na minibar
Tek sam počela, ali sviđa mi se, volim njezin stil pisanja i finu ironiju koju provlači kroz sva svoja djela.
Tony Parsons: "Moja najdraža supruga"
Danas nakon dugo vremena ponovno Večernji list...
Meni su Franzenove "Korekcije" fenomenalna knjiga.