Stranica 12 od 105 PrviPrvi ... 210111213142262 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj deedee prvotno napisa Vidi poruku
    Ah, a ja se ponadala da su se KGZ bolje opremile, jer vec godinama knige za sebe iskljucivo kupujem, a posudjujemo samo slikovnice kartonke.
    Žao mi je što ti nisam pomogla.

A što je s knjižnicom British Councila, postoji li ona još uvijek?
    Evo, da odmah sama odgovorim na svoje pitanje, knjige iz te knjižnice proslijeđene su u tri knjižnice u sklopu KGZ.

We have agreed with Knjižnice grada Zagreba (KGZ) to re-locate our collection to three main locations in the KGZ network:

• our most popular sections, literature, travel, history and science, will be available in the Flower Square branch, Bogdan Ogrizović library, Preradovićeva 5, an excellent location only a few hundred metres from our office

• English language learning, teaching & exams materials, our DVD collection, arts and cooking/nutrition books will be available in the main city library - Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, again in a central location near the main train station

• the remainder of our collection (business and management, British society, politics, education, lifestyle, psychology, and reference) will be available in the Božidar Adžija library, Krešimirov trg 2

http://www.britishcouncil.org/croati...g-services.htm

* * *

On topic, sinoć sam pročitala "Slobodu" Jonathana Franzena. Roman je odličan, zaista sam uživala čitajući ga i najtoplije ga preporučam.

Na žalost, prijevod je loš i šlampav te sam odlučila da do daljnjega više neću čitati prijevode knjiga koje su u izvorniku napisane na engleskom ili njemačkom. Samo se dekoncentriram i živciram, a to mi stvarno nije potrebno.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku

On topic, sinoć sam pročitala "Slobodu" Jonathana Franzena. Roman je odličan, zaista sam uživala čitajući ga i najtoplije ga preporučam.

Na žalost, prijevod je loš i šlampav te sam odlučila da do daljnjega više neću čitati prijevode knjiga koje su u izvorniku napisane na engleskom ili njemačkom. Samo se dekoncentriram i živciram, a to mi stvarno nije potrebno.
    Ja sam se isto oduševila, a preporučam i njegovu zbirku How to be alone. Dovršila Jarčevo slavlje, definitivno najboljie Llosino dijelo i krenula sa Cortazarom- Školice u nadi da ću ga ovaj put završiti.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Laura Esquivel "Kao voda za čokoladu"
    Tomić "Čudo u Poskokovoj Dragi "
    Sad sam uzela "Sve što trebam znati naučio sam u vrtiću" , Robert Fulghum

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    žensko tijelo, ženska mudrost
    dio koji govori o neplodnosti može djelovatio toksično na žene koje se sa time bore.. Vrlo bezobzirno, nepromišljeno i svisoka objašnjava stvari ženama koje su stvarno u tome, (za razliku od autorice) mogu povrijediti i uvredljive... Autorica nije psiholog, a baš se tako postavlja.
    ostalo - nije loše

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mate Kapović: Čiji je jezik

Vrlo interesantno, iako se ne mogu apsolutno složiti sa svim autorovim idejama. Ali to je moje mišljenje kao običnog čitatelja, nisam lingvist (iako me privlače lingvističke knjige ). U svakom slučaju, potiče na razmišljanje.

Dubravka Ugrešić: Napad na minibar

Tek sam počela, ali sviđa mi se, volim njezin stil pisanja i finu ironiju koju provlači kroz sva svoja djela.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tony Parsons: "Moja najdraža supruga"

Baby Boy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Danas nakon dugo vremena ponovno Večernji list...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se isto oduševila, a preporučam i njegovu zbirku How to be alone.
    Sjećam se da si se javila kad si bila oko polovice i da ti se jako svidjela. Hvala na preporuci. Odlučila sam se počastiti i "Korekturama", no tek za nekoliko mjeseci, kad mi se malo slegne dojam "Slobode".

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni su Franzenove "Korekcije" fenomenalna knjiga.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Joj da, "Korekcije", a ne "Korekture".

U glavi su mi bile "The Corrections", a njemački prijevod je "Die Korrekturen", pa sam zabrijala.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Prijavljuje se još jedna obožavateljica lika i djela.

Pročitala "Vodu, paučinu" Nade Gašić i jako mi je dobra, bolja od "Mirne ulice..." Vrlo napeta, vrlo aktualna, volim kad u knjizi progovara i neki dječji glas... Uglavnom, svaka preporuka.

Trenutačno ponavljam Čehova, koji mi je za lektiru bio uglavnom dosadan, no sad mi je puno zanimljiviji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala "Vodu, paučinu" Nade Gašić i jako mi je dobra, bolja od "Mirne ulice..." Vrlo napeta, vrlo aktualna, volim kad u knjizi progovara i neki dječji glas... Uglavnom, svaka preporuka.

Trenutačno ponavljam Čehova, koji mi je za lektiru bio uglavnom dosadan, no sad mi je puno zanimljiviji.
    Potpis pod dojmove o Nadi Gašić.
    A Čehov je moja velika ljubav još iz srednjoškolskih dana, i što sam starija, imam dojam da ga bolje razumijem. Ne znam što čitaš od njega, drame ili novele, ali njegove novele idu mi u red najjačih psiholoških karakterizacija na koje sam ikad naišla (vrlo često se prisjetim "Paviljona br. 6", npr., i to u svakodnevnim, običnim situacijama). A "Stepa" mi je valjda jedan od najljepših proznih tekstova koji postoje.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A "Stepa" mi je valjda jedan od najljepših proznih tekstova koji postoje.
    Čitam baš "Stepu" i druge pripovjetke
    Jedini mi je problem što sam naletila na neki prastari srpski prijevod, no svejedno se uspijevam "uživjeti". Dječak koji danima kočijama putuje na školovanje, pa sluša starije oko sebe kako pričaju kako se nekad dobro živjelo.... Super mi je kako je okarakterizirao Ruse - narod koji voli prebirati po uspomenama, a ne voli živjeti. Ima takvih još

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Super mi je kako je okarakterizirao Ruse - narod koji voli prebirati po uspomenama, a ne voli živjeti. Ima takvih još
    Ovi iz "Stepe" su Ukrajinci

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znam, ali on je putovao i s Rusima, i baš je njih tako okarakterizirao.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, super, i meni je Franzen dobar, znači da će mi se svidjet i ova nova. LLosa - isto mi je "Jarčevo slavlje" najbolja od onih koje sam čitala.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ovdje navraćam svaki put kad trebam u knjižnicu radi preporuka

Pročitala "Oprosti mi" Morin Li. Zanimljivo, za mozak na pašu: saga o 2 sestre koje greškom jedne ne uspiju zajedno otići u Ameriku.

Jutros počela "Protiv sjevernog vjetra" (konzum, naravno). Za sad mi djeluje vrckavo
    Posljednje uređivanje od Vjeverica77 : 19.05.2011. at 15:30

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marina Fiorato, "Puhac stakla iz Murana". - mogla bi biti vrlo zanimljiva, no ima mjesta gdje je glavni zenski lik neuvjerljiv, gdje je radnja zbrljana, povijesne cinjenice su izmijesane sa fiktivnim - odnosno, fiktivni likovi su dodijeljeni starim, povijesno znacajnim venecijanskim obiteljima, a ima i netocnih stvari (lokacija, prijevoda, itd.).
    Ako to zanemarite, dobit ce te zabavni kvazi-povijesni krimic/ljubic, dusu dao za plazu, brzo citanje i jos brzi zaborav. Sto se mene tice, blage preporuke!

BTW, cula sam da je "Gospa od badema" iste autorice bolja od "Puhaca" - no nisam jos citala.

Takodjer, pocela sam citati "Tisucu zarkih sunaca", moram priznati da mi je pauza nakon "Gonica zmajeva" dobro sjela i da ponovno uzivam u skladu s kojim Hosseini slaze recenice. Zasad mi se jako svidja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I ja sam nedavno pročitala "Puhač stakla". Volim čitati knjige koje imaju mjesto radnje u Veneciji ( volim Veneciju), ali su mi dojmovi poput tvojih. Može se pročitati, ali nije nešto.

Zato su mi Stupovi zemlje i nekoliko dana nakon pročitanih 1000 stranica još uvijek u glavi. Jako dobra knjiga.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Takodjer, pocela sam citati "Tisucu zarkih sunaca", moram priznati da mi je pauza nakon "Gonica zmajeva" dobro sjela i da ponovno uzivam u skladu s kojim Hosseini slaze recenice. Zasad mi se jako svidja.
    Odlična!!! - žao mi je da nije izdao niti jednu knjigu nakon nje (barem ne fikcije )

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sanson: Raskol
    laganini...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se, The Margot!

Zaboravih reci, procitala sam i Goldenovu "Sjecanja jedne gejse" - sve u svemu, nije mi se svidjela. :/
    Posljednje uređivanje od Elly : 23.05.2011. at 14:44

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i još jednom- Veliki Gatsby....kakav užitak

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Slazem se, The Margot!

Zaboravih reci, procitala sam i Goldenovu "Sjecanja jedne gejse" - sve u svemu, nije mi se svidjela. :/
    Meni je "Gejša" bila dobra, ali tek kad sam se dobrano "ufurala", od 2. ili 3. puta.
    Ako voliš tzv vintage lit (niti ne znam ima li izraz za to na hrvatskom), probaj sa Evom Rice - "Zaboravljena vještina čuvanja tajni" ili "Slast na dnu pite" - Alan Bradley - mislim, sasvim nešto drugačije od Hosseinijia za moj pojam, pametno, zabavno i lijepo napisana fikcija.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na preporuci za Rice i Bradleya, stavljam ih na citalacku wish listu!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dovrsila Hosseinijevu "A Thousand Splendid Suns - tople, tople preporuke!

Prekrasno napisano. Usprkos vrlo teskoj temi, jako pitak roman koji se ne ispusta iz ruku. Vrlo, vrlo potresno - meni osobno puno potresnije od "Gonica zmajeva" (vjerojatno no stoga sto je napisana iz zenske perspektive).
    Usprkos svemu sto znamo o novijoj afganistanskoj povijesti - sokantna.
    Rasplakat ce vas (i to vjerojatno na vise mjesta) - no to je ono sto ju, u mojim ocima, cini dobrom knjigom.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    meni Tisuću sjajnih sunaca bila još i bolja od Goniča zmajeva - uživaj!
    Eto, X pod ovo.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dovrsila Hosseinijevu "A Thousand Splendid Suns - tople, tople preporuke!

Prekrasno napisano. Usprkos vrlo teskoj temi, jako pitak roman koji se ne ispusta iz ruku. Vrlo, vrlo potresno - meni osobno puno potresnije od "Gonica zmajeva" (vjerojatno no stoga sto je napisana iz zenske perspektive).
    Usprkos svemu sto znamo o novijoj afganistanskoj povijesti - sokantna.
    Rasplakat ce vas (i to vjerojatno na vise mjesta) - no to je ono sto ju, u mojim ocima, cini dobrom knjigom.
    Mene fascinira kako se Hosseini uspijeva "ufurati" u ženske likove, to mi se tako sviđa. Pravi je majstor! A to je jedna od rijetkih knjiga koje kada sam čitala sam ostala baš pravo iznenađena na pojedinim dijelovima, baš me natjerala da glasno uzdahnem. E to već niti jedan autor dugo nije uspio - barem ne kod mene

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku

Sluškinje - x

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neki dan kupila za 20.00 kuna D. Nicholls "Jedan dan" i pročitala ju za jedan dan .

Odlična za opuštanje, moderna ljubavna priča, radnja svakog slijedećeg poglavlja događa se uvijek na isti datum kroz dvadesetak godina.

Za na plažu odlična.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj branka0112 prvotno napisa Vidi poruku
    Neki dan kupila za 20.00 kuna D. Nicholls "Jedan dan" i pročitala ju za jedan dan .

Odlična za opuštanje, moderna ljubavna priča, radnja svakog slijedećeg poglavlja događa se uvijek na isti datum kroz dvadesetak godina.

Za na plažu odlična.
    je, super je i meni bila... slatko, pametno i osjećajno napisana i konačno da nije američki pisac (malo za promjenu)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Michal Viewegh: Priče o braku i seksu

Riječ je o zbirci pripovijedaka koje su povezane glavnim likom, književnikom, bivšim osnovnoškolskim učiteljem češkog. Viewegh u uvodu kaže da je knjiga djelomično autobiografska, ali nije htio pobliže objasniti u kojoj mjeri.

No, da. Glavni je lik erotoman koji od početka do kraja knjige, bez obzira na svoje starenje (u prvoj je priči sedamnaestogodišnjak, a u posljednjima ima četrdesetak godina) ulazi u više-manje površne seksualne veze sa sasvim mladim djevojkama. Iako je tema zapravo jednolična, knjiga to u cjelini nije. Samo mi se dvije pripovijesti nisu svidjele, a ostatak je stvarno dobar.

Da ne duljim: zabavna i duhovita knjižica za brzo i lagano čitanje; preporučam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Michal Viewegh: Priče o braku i seksu

Riječ je o zbirci pripovijedaka koje su povezane glavnim likom, književnikom, bivšim osnovnoškolskim učiteljem češkog. Viewegh u uvodu kaže da je knjiga djelomično autobiografska, ali nije htio pobliže objasniti u kojoj mjeri.

No, da. Glavni je lik erotoman koji od početka do kraja knjige, bez obzira na svoje starenje (u prvoj je priči sedamnaestogodišnjak, a u posljednjima ima četrdesetak godina) ulazi u više-manje površne seksualne veze sa sasvim mladim djevojkama. Iako je tema zapravo jednolična, knjiga to u cjelini nije. Samo mi se dvije pripovijesti nisu svidjele, a ostatak je stvarno dobar.

Da ne duljim: zabavna i duhovita knjižica za brzo i lagano čitanje; preporučam.
    Autobiografska je sigurno po tome što je i Viewegh bivši osnovnoškolski učitelj češkog. A u kojoj mjeri je dalje autobiografska, vjerojatno je nemoguće otkriti
    Inače, od Viewegha sam pročitala nekoliko knjiga, neke su mu bolje (npr. Zapisivači očinske ljubavi, Izvan igre), neke - po mojem mišljenju - sasvim osrednje (Anđeli naši svagdašnji), ali njegova knjiga koja mi je zaista odlična i koje se vrlo često prisjećam u svakodnevnim situacijama su "Sjajne zeznute godine". Tu knjigu (i istoimeni film u režiji Petra Nikolaeva, sa sjajnim Ondrejem Vetchym u ulozi oca izgubljenog u sustavu) od srca preporučujem svima koji je još nisu pročitali!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    odlična knjiga!!!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Autobiografska je sigurno po tome što je i Viewegh bivši osnovnoškolski učitelj češkog. A u kojoj mjeri je dalje autobiografska, vjerojatno je nemoguće otkriti
    Da, taj "javni" biografski dio mi je poznat, ali zanimljiviji mi je ovaj drugi, kojeg nikad nećemo saznati.

I meni su "Sjajne zeznute godine" izvrsna knjiga, a Kvidivo pripovijedanje... Poslastica! Osim nje, čitala sam samo još "Odgoj djevojaka u Češkoj", pa ti zahvaljujem na preporukama. Dobro će mi doći.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

V. Hislop: Otok
    u pocetku mi se svidio, zanimljiva tema, do sad mi nepoznata (lepra).
    ali kako roman odmice, radnja postaje sve vise "sapunicarska", povrsno opisani odnosi, sve nekako bez dubine
    nije mi zao sto sam procitala, ali onu njezinu drugu (nesto o spanjolskom gradjanskom ratu) - necu

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    V. Hislop: Otok
    u pocetku mi se svidio, zanimljiva tema, do sad mi nepoznata (lepra).
    ali kako roman odmice, radnja postaje sve vise "sapunicarska", povrsno opisani odnosi, sve nekako bez dubine
    nije mi zao sto sam procitala, ali onu njezinu drugu (nesto o spanjolskom gradjanskom ratu) - necu
    Ni nemoj.
    "Povratak" je puno losiji od "Otoka".

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ante Tomić - Građanin pokorni

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Maeve Binchy: "Ljubičasti autobus", baš lijepo i toplo, u prvi moment mi se učinila nedovršena , ustvari volila bi da se još malo pozabavila s likovima jer sam baš uživala čitati.
    Sad čitam "Opasna partija" , Ronan Bennett, super mi je, napeto i zanimljivo. Radnja je u Rusiji pred 1.svj. rat pa mi je i ta povijesna strana interesantna.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

http://www.planetopija.hr/hr/knjizara/knjiga/1881
    iako ovo nije ono što inače čitam, jako mi je zanimljiva... lijepo je čitati o običajima drugih kultura

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ako netko čita na eng:

22 Britannia Road, od srca preporučam

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pogledaj dom svoj, anđele od Thomasa Wolfea.

Zasad mi se jako sviđa, podsjeća malo na Faulknera, kronika američke obitelji, puno opisa, struja svijesti itd.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Maeve Binchy: "Ljubičasti autobus", baš lijepo i toplo, u prvi moment mi se učinila nedovršena , ustvari volila bi da se još malo pozabavila s likovima jer sam baš uživala čitati.
    Darva, citajuci tvoj post sjetila sam se da je po drugom romanu od Maeve Binchy snimljen film - zove se "Circle of Friends", sjecam se da mi je bio dosta dobar. Evo, ovaj: http://www.imdb.com/title/tt0112679/ .
    Preporuke za film, a pretpostavljam da je i knjiga jednako dobra, ako ne i bolja (nisam citala).

Jennifer, potpis na Thomasa Wolfea, jako volim njegove knjige.

Orhan Pamuk: "Muzej nevinosti" - prekrasno napisano, nimalo dosadno ili naporno, zanimljivo do samoga kraja. Odlicno prouceno tursko drustvo opcenito. Cijela prica je smjestena u vrijeme dok su policijsko-vojni pucevi bili pojava koja se javljala u gotovo pravilnim razmacima, dok se Istanbul naocigled njegovih zitelja mijenjao, a mladi muskarci i zene pokusavali zivjeti "moderno" i "europejski", no pritom se jos uvijek razmisljajuci na tradicionalan nacin... Raskorak izmedju novog i starog vremena, i ljudi zarobljeni u njemu.... Tople preporuke!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ian McEwan: "On Chesil Beach"

McEwan mi se jako svidio nakon čitanja "Atonementa", a budući da sam i na ovom topicu pronašla pozitivna mišljenja o "On Chesil Beach", odlučila sam je nedavno posuditi.

Ne znam što bih rekla... Knjiga je zaista izvrsno napisana (na trenutke sam se znala naježiti, toliko izvrsno), no kroz neke sam se dijelove stvarno teško probijala. Tema je prilično mračna i depresivna, pa ne bih rekla da je roman, iako zaista odličan, preporučljiv na čitanje u svim životnim fazama i raspoloženjima.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Igor Stiks
    Elijahova stolica odlicna

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Gustave Flaubert - Gospođa Bovary

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Robin Maxwell: "The Secret Diary of Anne Boleyn" - preskocite!
    Ne znam da li se radi o losem prijevodu (citala sam na hrvatskom), pa da je original bolji, no ipak mi se cini da je tema, koja je sama po sebi izrazito zanimljiva, jednostavno napisana jako, jako lose. Anti-preporuke! :thumbdown:

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Xinxan"Dobre kineske žene", neobično, potresno, drugačije

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Elijahovu stolicu sam i ja čitala i OK mi je. Imam i njegov Dvorac u Romagni ali nisam ga još započela.
    Nego, upravo sam danas završila knjigu koja me je oduševila, obuzela i rasplakala - "Rosa" od Heike Geißler. O majci koja napušta svoje dijete. Mislila sam si najprije "Ma baš ću čitati o jednoj takvoj majci, moš mislit!" al onda me baš zaintrigiralo da vidim kako je autorica to izvela. Ma savršena knjiga. Nešto tako pametno nisam odavna pročitala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •