Može. Super. Hvala ti unaprijed.
Printable View
U međuvremenu smo promijenili stoalriju, stavili klimu, izbacili plinsku peć, prebrusili i polakirali nanovo parket.
Sredili kuhinju, kupili novi štednjak i perilicu. Kupili novu kutnu klupu i stol u kuhinji. Kupili novi krevet.
Sve je pofarbano friško i u kuhinji su nove pločice te novi lusteri.
Još ostaje ta nesretna kupaonica i ja mislim da bi onda bilo ok.
To je manja zgrada kod trešnjevačkog placa, stara oko 50 godina, ne više pa mislim da ne treba nikakvo odobrenje od spomeničke baštine ili kak se već ne zovu.
Ad idete na sluzbeni put i koristite takav smjestaj, kako firmi pravdate troskove. Vec ste pricale o tome, ali nisam shvatila...
Na jesen idem na jednu edukaciju i smjestaj u privatnom turistickom apartmanu bi nam svima bio najisplativiji ali neznam hoce li mi firma priznati takav racun?
Syllime, evo:
evo tablica za kategorizaciju kuće za odmor za nove objekte:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...tni/299832.htm
kategorizacija kuće za odmor- stari objekti
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...tni/299831.htm
Hvala alga :)
Vidim da nista od kategorizacije jer za pocetak visina stropa u prizemlju definitivno nije 2,40. Super im je taj uvjet za stare kuce... Ima jos i drugih detalja koji nece biti zadovoljeni ali ce to svejedno biti mrak kuca za odmor :mrgreen:
Ako unajmljujes preko airbnba sjednu ti na kreditnu tako da to mozes normalno pravdati.
Moji su poznati unajmili stan u Tomasicevoj u Zg za 50€, na par tjedana, uz tjedno ciscenje. To se meni cini bas jeftinim. Za turiste ne vidim bolju lokaciju u gradu. I to s prijavom i porezom. Ustvari mi se cini neisplativim. Dobijes max 10 000 kn mjesecno, moras platiti porez, proviziju agenciji, rezije, boravisu taksu, popravke u stanu, jos ako ti tko dodje na par tjedana super, al ako stalno moras docekivati goste i cistiti i prati rucnike i posteljinu... A cijena kvadrata je bar 3000€ u toj ulici za manje stanove. Amortizacija je prepreduga. Jedino ako si nezaposlen, a dobio si stan od nekog.
Na temi o otocima Prviću i Mljetu pojavili se bat i gnječilica :lol: ..epidemija ;-)
Tema je otišla hihihihi
Evo:
http://forum.roda.hr/threads/85672-O...ije-i-iskustva
a izgleda da na tim manje turističko razvijenim otocima je normalno plaćati 100 eura za prljave apartmane, jer je u cijeni samo more i vedro nebo...
Mašnica, kako je tvoja pričana kraju završila?
Ha ha nije zato normalno nego zato što na Mljetu nema puno smještaja, a ljudi žele tamo ići.
Dakle - ponuda i potražnja.
hahahaha
ne idem na more zbog apartmana, nego mora. a iz komentara zaključujem da na mljetu (np mljet) nisi bila-ili si bila u prolazu. i nisam nigdje napisala da je ap bio prljav, samo skroman.
ukratko- svakom na izbor. netko ima za raskošan ap na bilo kojoj lokaciji, nekome lokacija nije pretjerano bitna, pa će veselo smjestiti svoj ručnik u 5. redu od mora na plaži-mravinjaku, a netko bira lokaciju-a smještaj na njoj prema debljini novčanika.
ne znam zaista čemu se čudiš??
ma sve pet suncokret, naravno da se lokacija dodatno plaća, još ako je u okviru nacionalnog parka to se sigurno mora dodatno naplatiti. al da ti gazde i na mljetu ne mogu potpošiti 100 EUR godišnje u ikei, nemoj mi reć da je normalno. ili da imaju apartman za šestero s 4 čaše i 5 stolica.
Suncokret, pa nisam rekla da si ti rekla da je prljavo….evo, recimo tu sam pročitala:
Lily75: Meni je najviše smetalo što nije čisto (a fakat nisam picajzla), mislim da je minimum minimuma počistiti nakon jednog gosta za drugog. Kad su se djeca u igri zavukla pod bračni krevet ju hu hu znala sam da će izaći s gomilom prašine i mrtvih kukaca na majicama
Pa ne kužim- čemu ljutnja? :zbunj:
Napisala sam koju stranicu prije, sve sam ženi na lijepi načini rekla i nabrojala što ne štima u apartm i da je cijena previsoka za ono što nedostaje tj....stanje apartmana i pogotovo što nismo bili prijavljeni.
Muž je platio nije mi htio dati novce ni kunu manje ali ja bih bar 200kn ostavila si u džepu...
da, cvijeta kao uvijek u pravu
svatko od nas ima svoje navike
i u app će mu pofaliti nesto sto doma redovito koristi
ja bih npr. rado imala radio u kuhinji
da mi drnda dok kuham, pijem kavu....
neki bi se tome nasmijali
ali ja ne bih to zahtjevala
wc daska, krevet, a ne kauc na razvlacenje, adekvatni broj casa, rucnika, kukice za rucnike (ne moraju biti u istoj boji) to mora biti
ej suncokret, šta navali na algu, nije rekla da si ti pisala. Ja sam pisala i stvarno je bio jako prljav (prvi) apartman i nije mi normalno da nekome ne smeta jer mi je to minimum minimuma (majke mi mile gadilo mise operirat po kuhinji, a tek miomirisi...), valjda bih trebala bit sretna što sam na Mljetu, šta zanovijetam. :-)
Nama je svejedno bilo prekrasno, sve su to bile sitnice,al nekad sitnice puno znače. Općenito mislim da ima nešto i u mentalitetu ljudi s Mljeta, gazdarica i ja smo se ispričale na tu temu :-) a ne samo do ponmude i potražnje al neću sad ulazit u dubioze. Stajem.
vjerovali ili ne, al skoro pa ovo smo mi doživjeli! naša gazdarica je nepažnjom iznajmila naš apartman u vrijeme kad smo mi još bili u njemu, i onda da ne odbije te druge turiste (a ljudi se doslovno pojavili pred vratima) nas su zamolili da dođemo k njima prespavati (jer smo za dva dana odlazili). Odbili smo a ona se onda ustrčala po susjedstvu tražeći sobu za njih. Da smo pristali otić k njima na kat mislim da bi se doslovce u jedan krevet svi smjestili, ne znam kak si je ona to zamislila.
A Lili, ti si prvog posta o mljetu do sad napisala tonu stvari koje te smetaju. Prvo sto je pusto, niceg nema, nemosh srdelu gricnut navecer, nema prihvatljivih restorana, kafica, ducana, kruha, sladoleda, a onda sad tvrdis da je problem u tome sto je apartman bio prljav, i jos to nekako povezujea s mentalitetom (?). Ako je apartman bio prljav to je bezveze, tu se sigurno svi slazu i nitko ne misli da je na mljetu normalno rentati prljave apartmane. No nekoliko nas koji posjecujemo otok i boravimo u srecom cistim apartmanima smo ti rekli da nam nije skupo placati sto vec placamo- pa zvala ti to stoput "samo morem i suncem". Nije ti se dopalo i gotovo. Odi na Vis.
A mi smo pak imali ponudu ovog ljeta (ljudi sa ceste) da spavaju bilo gdje,jednu noć, mm iz zafrkancije kaže - "Dobro, vas 4 na kauč na razvlačenje, ne soba nego naš dnevni boravak, izlazak van prije osam sati jer se mi onda ustajemo, skonto- 17 eura po osobi na noć, inače je soba 18 eura po osobi" Htjeli su ostati. Sredinom osmog mjeseca (vikend koji je najbliži sredini mjeseca - praktički dva dana u cijeloj godini) ako oćeš možeš izdati portapak - kaže moj svekar i ponekad mi se čini da ima pravo.
[QUOTE=cvijeta73;2658974]ma sve pet suncokret, naravno da se lokacija dodatno plaća, još ako je u okviru nacionalnog parka to se sigurno mora dodatno naplatiti. al da ti gazde i na mljetu ne mogu potpošiti 100 EUR godišnje u ikei, nemoj mi reć da je normalno. ili da imaju apartman za šestero s 4 čaše i 5 stolica.[/QUOTE
napisala sam odgovor i algi pa mi obrisalo-probati ću vam odgovoriti zajedno.
ne ulazim u to što je normalno, ili nenormalno imati u apartmanu. ako mi se ap svidi, i ako je u mjestu koje zadovoljava moje kriterije unajmiti ću ga, ako ne, neću.
alga veli da se šalila, no meni je ta šala zvučala ipak kao ruganje ljudima kojima je normalno plaćati more i vedro nebo.
samo sam iz tog razloga reagirala. osobno ne bi ljetovala u mjestu s gužvama i krcatom plažom, bez obzira na cijenu i uređenost apartmana (naravno, dok sam u mogućnosti izabrati nešto drugo), ali zbog toga mi nisu čudni oni koji će izabrati vodice umjesto mljeta, niti bi mi palo na pamet rugati se njihovom izboru.
a ako je stvarno bila šala, ispričavam se na uletu-možete slobodno preskočiti post.
Ajme sasa fakat si ga pretjerala ajd ti malo oladi :-)
Imam pravo reci kako je meni bilo kao sto i ti imas pravo reci svoje misljenje.
Ne razumijem sto tebe tu vrijedja govorim o svom iskustvu.uostalom nama je bilo lijepo samo sam uocila odredjene nedostatke za seve i svoju obitelj.
I nemas mi ti sto govorit na koji otok da idem.to je bilo bas nepristojno i nekulturno od tebe.
Al eto neka ti bude.
I u potpuno krivom kontekstu si shvatila mentalitet. Al ne da mi se objasnjavat.
lili, sve ok. ništa me ne vrijeđa tvoje iskustvo, samo nakon što na dvije teme komentiraš opetovano da je to "more i sunce", malo mi dosadilo. a vis je naravno šala, iako ne vidim što je nepristojno u toj sugestiji- ako je tebi i tvojoj obitelji tamo bolji provod.
sasa, ti lavovski braniš ono zbog čega ideš na Mljet :) Tako i ja za svoj kamp - ne, ne želim sadržaje. Ne, ne treba parcelirati cijeli kamp. Ne treba svako mjesto imati vodu i struju. Trebam tišinu, trebam se moći povući u svoj šumarak da ne ručam s cijelim kampom, trebam čisti WC i tuš i čisto more i sunce. Izbezumilo me lani kad sam shvatila da naši daju u koncesiju dio kampa Austrijancima koji su značajno podigli komfor mjesta pa su porušili prirodnu hladovinu, asfaltirali i digli bungalove s klima uređajima s pripadajućim parkirnim mjestima i ostalim komforom. To je nepovratno uništeno, barem za mog života neće ponovo narasti taj šumarak.
Ako se Mljet prilagodi široj publici, narušava se ono što sasa voli i beskrajno cijeni. Svaki otok ima svoju boju, svakom se sviđa neka boja, glupo je sve obojati u rozo, bolje je otići na otok u boji koju voliš.
Ja izbjegavam južni Jadran, al ima puno više ljudi koji vole jug. Nemam nikakvu potrebu objašnjavati zašto mi je Dubrovnik i bez kruzera potpuno neatraktivna lokacija za boravak svojoj mami koja je zaljubljena u Dubrovnik.
Što se čistoće tiče, mislim da je dosta toga jako subjektivno. Mislim da većina nas ovdje ima sličnu ideju što je to čisto. Al opet svatko daje prednost nečem drugom. Meni je svejedno jesu li oprani prozori, al kuhinja i kupaona moraju biti čiste. Ručnik ponesem većinom svoj, ako idem privatno, pa procijenim mogu li koristiti ručnike iz svoje sobe. I dok mi doma ne smeta pokoja mrvica kruha slučajno upala u ladicu sa žlicama, u apartmanu bih na to drugačije gledala jer to nije moja prljavština. Mislim da neki iznajmljivači naprosto ne kuži da to kako oni očiste nije ni blizu standardu kojeg mi očekujemo. Tu prvenstveno mislim na lokalce koji ne putuju puno.
Dubrovnik je možda uspio ono što venecija nije. Ove godine valjda nakon sto sam već sedam dana bila dolje, a pogled s balkona mi je bio pogled na lokrum i grad - dakle parkiraliste za kruzere - odjednom mi sine - pa nema vise kruzera ispred starog grada.
Dakle nema. Mama mi kaže da su zabranili velikim kruzerima parkiranje pred gradom, svi moraju u gruz i posljedica je značajno manji broj kruzera koji su ove godine uplovili u dbk. Nisam čula nikoga da se buni.
Guzve su svejedno u dbk ogromne. Ali nitko u kolovozu ne ide u zidine uživati u tišini i očekivati da će samo ciope čuti.
Manji kruzeri smiju. Ali to su oni luksuzni. 10000 eura tjedan. 200 ljudi. Titanka ovo ljeta nema na razglednicama više.
Eto jedna lijepa iz dbk.
Ajd konačno!
:klap:
Stari grad je i dalje prekrcat. Meni je bas tuzno da ne mogu s djecom tamo ljeti. Ne ocekujem tisinu, al ono bar da se mogu normalno kretati. U kolovozu sam samo jednom bila na Stradunu. Isla bi ja i cesce, ali mm misli da je to suludo :)
Poslijepodne je ugodno. Problem su jutra. I nama koji živimo unutra - noći.
Ja da ne treba jednom za ljetovanja na sastanak s Rodama ne bi iz zidina izašla lol osim na brod za lokrum. Ja fakat ne kuzim - grad vam daje besplatno 4 karte mjesečno (za mene je jedna ulaznica 70) i dalje ne idete.
Lokrum je odličan za one kojima je brod na pješkomet i koji imaju djecu plivače - meni je bilo komplicirano dok su bili još mali i lude glave pa se skliznu niza skalicu ili razderu po stijenama. Ne znam kad ćemo opet ići s ovim cijenama...
ok sasa , očito sam krivo razumjela ton pisanja.
ivarice, mene je ljetos oduševio pogled sa Srđa, išli smo na jednodnevni izlet katamaraom, vožnje žičarom :heart:, super su sve to napravili, sjediš u onom finom kafiću u hladovini, piješ limunadu i uživaš u predivnom pogledu na Grad. Neprocjenjivo. Baš me se dojmilo.
A i onaj muzej u tvrđavi je super, fotografije i dokumentarci o Domovinskom ratu u Dbk me baš dirnuli, tip nas je pustio besplatno jer kaže naplatit će se od stranaca:lol:
A gužva je stvarno ogromna, nakon Mljeta šok:-o , al smo brzo izmigoljili na kupanac na Lapad i uživali :-)
Ne spominji dubrovcanima žičaru lol osim ako ne želiš svađe lol
Meni je onaj restoran na Srđu pod križem fascinantan, koji položaj! Istina, išla sam k'o seljo, autom preko Brgata.