Stranica 11 od 14 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 660

Tema: Neprijavljeni u apartmanu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, pogledajte Pervana sad.
    Lupaju o turizmu i apartmanima.
    Riknula sam od smijeha.
    Kaže onaj vatrogasac kako je digao sedmi kat na kući za iznajmljivanje, malo je čudno za vidit jer je površina dvajst kvadrata, ali svaki apartman ima poseban ulaz
    taj je vjerojatno u mom selu vidio takvo zdanje.
    Mi smo ovdje skoro 10 godina. Počelo je s dvokatnicom normalne širine, svake godine je bilo nešto nadozidano,
    što u stranu, što u visinu. I istina: svaki apartman ima svoj ulaz. Do onih najviših se penje kao na Himalaju... Spiralne stepenice, gosti jedni drugima prolaze po improviziranim terasama, tj.prostorima za boravak ispred apartmana. Dvije godine je na vrhu tog zdanja bio jedan prostor s jednim prozorom, kao svjetionik. Sad se i taj zadnji kat proširio po cijeloj širini kuće. Sva sreća da je stavio krov jer ne znam gdje bi mu bio kraj...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 23.08.2014. at 00:35

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo prvu noć po dolasku u jedan apartman, jer je gazdarica krivo vodila evidenciju rezervacija, prespavali u garaži te kuće na starim autosjedalima među bačvama, alatima, strojevima i svom pripadajućom garažnom kramom...

nakon svakojakih apartmana i tog spavanja u garaži meni je pukao film i plaćam debeli kredit za svoju komociju... Stan nam je malen, ali imamo ono što nama treba, svoj čisti madrac, svoje ručnike...

ja očito nisam imala sreće s najmom apartmana jer nisam nikada imala novaca za skupe smještaje. 50-60 eura nam je vrh i ne bismo nikada bili više od 10-12 dana...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, kad vas citam....nekad mi bude malo krivo sto smo stalno na istom mjestu, kod mojih, ali sad kuzim da je moja mama mila majka prema vecini iznajmljivaca

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma nije to baš tako
    nego ovdje izvlačimo najgore
    od mojih stotinjak ljetovanja u životu, možda je bilo desetak jako loših smještaja
    to nije strašno

sada nailazimo na baš dobre iznajmljivače i apartmane
    jedino što konstantno i svugdje nedostaje su kukice u kupaonici
    nemam gdje staviti ručnike, pa ih vješamo po prozorima i stolcima, a to mi je malo gadljivo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam mislila samo na osobnost iznajmljivaca nego i cinjenicu da nosate sa sobom i spuzvice za prat sudje ....
    A, valjda bi se u tom slucaju naucila ne nosit sa sobom tonu robe koju ne obucemo.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bubica, ja svugdje nosim svoj jastuk.
    Ne zato što neki drugi ne bi valjao, nego zato jer ne mogu bez svog.
    Moja mama se davno još uvrijedila na to, ali nekim ljudima jednostavno ne možeš objasnit.
    Nadalje; bio je topic o gaćama i ja sam napisala da dnevno promijenim 5-6 pa i više gaća, svaki dan obavezno nova, čista spavaćica, nikad ista odjeća dvaput... I cure su se čudile.
    Tak i ovo: netko ne može bez svog suđa, posteljine, spužvuce....
    I nosi.
    Ne zato što u apartmanu nema, nego voli svoje.
    I meni je to ok.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Apri, za iznajmljivat stan u Zagrebu turistima vrijedi isti pravilnik?
    Pretpostavljam da da.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Apri, za iznajmljivat stan u Zagrebu turistima vrijedi isti pravilnik?
    Pretpostavljam da da.
    isto
    samo ako je u centru, treba kiontaktirati i zavod za zaštitu spomenika

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nakon dužeg razmišljanja, mislim da ću stan kategorizirati i ponuditi na dnevni najam turistima.
    Ima li tko slična iskustva?
    Ako ima molim da mi se javi.
    Nadalje, zanima me ovo za obiteljske kuće kaj su objavili neki dan da sufinancira EU do 80% za energetsku učinkovitost.
    Treba se javit na općinu.
    Ima li tu tko kakva saznanja?
    Stavila bih solarno grijanje, termo fasadu...

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

[QUOTE=Tanči;2657382]Nakon dužeg razmišljanja, mislim da ću stan kategorizirati i ponuditi na dnevni najam turistima.
    Ima li tko slična iskustva?
    [QUOTE]
    Da, imam iskustva opet kao najmoprimac ...ali možda ti bude od koristi...(ako ti je stan u Zg)
    znam ponekad doći u Zg na dan ili dva (noć ili dvije) na neki seminar vezano za posao ili slično. Pa obično idu sa mnom i djeca, te iznajmim stan na noć ili dvije. Kod tako nečega gledam samo na udaljenost stana od lokacije održavanja seminara, bat i gnječilica za krompir tu uopće nisu bitne. Zapravo, uopće ne gledam što je u stanu, to stvarno treba za prespavat. (dobro, i tu skuham večericu, jel ). To mi naplate oko 400-500 kn, ovisi. Meni dobro, njima dobro. Znači ni ja ne cjepidlačim tu, a ni vlasnik nema brige da će mu netko partijat u stanu. Naravno, vlasnici ne borave sa mnom ... poanta je da se meni tako nešto čini isplativom, jer nemaš stalne podstanare gdje za relativno malo novca mjesečno imaš puno briga, nego neka i 3-4 puta u mjesecu iznajmiš na noć-dvije već dobiješ onu mjesečnu stanarinu, a stan ti je prazan i na raspolaganju i tebi. A u Zg dolaze ljudi od svugdje, recimo i na preglede i bolnice, čak smo i mi jednom trebali sa djetetom kao mali u Klaićevu pa smo uzeli stan na jednu noć.. pa ti seminari i tako. Samo, ne znam kako se takvo što prijavljuje ili kategorizira, mislim stan koji iznajmljuješ ne kategoriziraš? Možda kao kad imaš fiksne podstanare?
    Posljednje uređivanje od alga : 23.08.2014. at 10:45

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mora se kategorizirati

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    mora se kategorizirati
    Mora, da. I isto ide pločica na zgradu.
    Moram nešto učiniti. Skoro dvije godine mi stoji taj stan, ali ga treba i uredit pa sam mislila paralelno gurat papirologiju i uređenje.
    Podovi, stolarija i kuhinja su riješeni. Još me muči kupaona.
    Inače sam ja pokušavala iznajmiti taj stan na duže, ali što sam pak onda doživjela, ajme meni...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što te muči kod kupaonice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanci , dnevni najam je financijski isplativiji , ali netko treba bito slobodan i na raspolaganju 100%. Za prijem , ispracanje , ciscenje , posteljinu , a gosti nekad znaju doci usred noci... uglavnom i ja sam se bavila mislju da jedan mali stancic tako rentam ali nemam vremena za to , a ne znam koliko bi bas zaradivala xa nekom dajem mjesecnu placu....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Apri da li postoji pregled kategorizacije kuca za najam kao za apartmane koji si linkala? Mi pomalo uredjujemo vikendicu pa bi je mozda ponekad i iznajmljivali, pa da znam na sto eventualno pripaziti ako bi razmisljali o nekom detalju uredjenja (naravno sve bitne odluke ce biti da prvenstveno nama odgovara ali ne bi bilo lose da imamo i koji dodatni input dok planiramo)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to bi bilo to

imaš više tablica, traži po ključnim riječima što ti treba
    radim ja i kuću, ali i nju radim prema toj tablici

imaš apartmane u domaćinstvu, to je to
    podjela je na nove i stare, po tome se kategorizacija razlikuje

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Tanci , dnevni najam je financijski isplativiji , ali netko treba bito slobodan i na raspolaganju 100%. Za prijem , ispracanje , ciscenje , posteljinu , a gosti nekad znaju doci usred noci... uglavnom i ja sam se bavila mislju da jedan mali stancic tako rentam ali nemam vremena za to , a ne znam koliko bi bas zaradivala xa nekom dajem mjesecnu placu....
    Znam.
    Muž mi je u penziji pa bi mu to bila zgodna zanimacija, a ja bih uskakivala ovisno o poslu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa, obzirom da Zagreb doživljava turistički boom, sigurno se isplati iznajmljivati.
    Mislim da je lokacija presudan faktor.
    Doduše, i ponuda je sve veća, tako da je pitanje koliko se stvarno može zaraditi.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tanci, moji susjedi imaju dva apartmana. Stalno su puni, sad preko ljeta.
    Povezem te s njima ako hoćeš.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a što te muči kod kupaonice
    Sve!
    Ta kupaonica je uređivana prije par godina i nije nikako napravljena.
    Pokojna svekrva je to radila i kad je bilo gotovo shvatila je da je fulala, a onda je bilo kasno.
    Stavila je duboku kadu, ali tako kratku da ja ne znam jesam li ikada u životu vidjela nešto tako malo.
    Ja bih to izbacila i stavila tuš kabinu.
    Pod je viši od poda u hodniku jer su očito nove pločice lijepljene na stare i kako kaže moj muž: čim se prolije malo vode u kupaoni, ta će voda krenuti na hodnik.
    I tak...
    Mogla bi ta kupaona poslužit, ali nije funkcionalna i bojimo se tog poda.
    A kao što već rekoh nebrojeno puta; moram nešto učinit s tim stanom.
    Probala sam ga iznajmit bez naknade prvu godinu, a dalje po samo sto eura uz plaćanje režija cca 300-400 kn ovisno o potrošnji plina i struje, pričuva moja.
    Uz uvjet da ostane vitrina i ormar od bake i da si najmoprimac počisti, opere prozore...niš specijalno, ali da ja ne moram nekoga angažirat i platit pošto ja ne stignem.
    U biti bilo mi je važno da je netko u stanu da spriječim provalu jer su se događale u kući, a nisam mogla tražit nekakvu ajmo reć realnu stanarinu kad je stolarija stara, peć plinska samo u kuhinji, nema centralno...
    A joooj....
    To je bilo genijalno kakvi su mi se likovi javljali na oglas.
    Da skratim; dogovorim se s jednom ženskicom. Njoj nije hića. Uselila bi za mjesec dana, a dotle ja stignem maknuti bakine stvari.
    Nakon tjedan-dva javlja se ona da ona ne bi vitrinu i ormar. Njoj to smeta.
    Ok, ali ja nemam kuda s tim i dogovorile smo se da ostaje.
    Ne, ona to neće i ona bi da joj pokrečim. Mooolim?
    I televizor bi kojeg nema i nikada nije bio.
    Onda sljedeća koja mi se prek telefona dopala.
    Zovem ju, kad mi se javi-muški.
    Mislim si; ok, dečko jer je cura studentica iz Dubrovnika.
    Zamolim da mi da nju na mobitel, ali veli on: ne, ovo je moj mobitel.
    Opet si ja mislim-dečko. Ne, nije dečko, ali on će njoj prenijeti poruku da mi se javi.
    Ok.
    I javi se ona.
    Doći će pogledat stan. Sretna je, baš joj treba. Sto puta me pita jel zbilja bez naknade...
    I dođe ona u pratnji nekog dečka. Nije njen dečko, već frend od njenog buraza koji bi zapravo živio u mom stanu.
    I to s frendom.
    Dakle, uopće nije bio stan za nju, već za nekog desetog.
    Dečko je bio simpa, ali čemu muljanja?
    Zašto mi nije odmah rekla, ili zašto nije on nazvao?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Tanci, moji susjedi imaju dva apartmana. Stalno su puni, sad preko ljeta.
    Povezem te s njima ako hoćeš.
    Može. Super. Hvala ti unaprijed.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U međuvremenu smo promijenili stoalriju, stavili klimu, izbacili plinsku peć, prebrusili i polakirali nanovo parket.
    Sredili kuhinju, kupili novi štednjak i perilicu. Kupili novu kutnu klupu i stol u kuhinji. Kupili novi krevet.
    Sve je pofarbano friško i u kuhinji su nove pločice te novi lusteri.
    Još ostaje ta nesretna kupaonica i ja mislim da bi onda bilo ok.
    To je manja zgrada kod trešnjevačkog placa, stara oko 50 godina, ne više pa mislim da ne treba nikakvo odobrenje od spomeničke baštine ili kak se već ne zovu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Može. Super. Hvala ti unaprijed.
    Ajd se čujemo na pp drugi tjedan, taman se gasim, idemo u Sloveniju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ad idete na sluzbeni put i koristite takav smjestaj, kako firmi pravdate troskove. Vec ste pricale o tome, ali nisam shvatila...
    Na jesen idem na jednu edukaciju i smjestaj u privatnom turistickom apartmanu bi nam svima bio najisplativiji ali neznam hoce li mi firma priznati takav racun?

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Ad idete na sluzbeni put i koristite takav smjestaj, kako firmi pravdate troskove.
    Firma je moja... ali kada djelatnici idu negdje, imaju određeni budget sa kojima raspolažu, ipak, većinom im organiziram.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Syllime, evo:

evo tablica za kategorizaciju kuće za odmor za nove objekte:
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...tni/299832.htm
    kategorizacija kuće za odmor- stari objekti
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...tni/299831.htm
    Posljednje uređivanje od alga : 23.08.2014. at 17:20

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala alga
    Vidim da nista od kategorizacije jer za pocetak visina stropa u prizemlju definitivno nije 2,40. Super im je taj uvjet za stare kuce... Ima jos i drugih detalja koji nece biti zadovoljeni ali ce to svejedno biti mrak kuca za odmor

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Ad idete na sluzbeni put i koristite takav smjestaj, kako firmi pravdate troskove. Vec ste pricale o tome, ali nisam shvatila...
    Na jesen idem na jednu edukaciju i smjestaj u privatnom turistickom apartmanu bi nam svima bio najisplativiji ali neznam hoce li mi firma priznati takav racun?
    Ako unajmljujes preko airbnba sjednu ti na kreditnu tako da to mozes normalno pravdati.

Moji su poznati unajmili stan u Tomasicevoj u Zg za 50€, na par tjedana, uz tjedno ciscenje. To se meni cini bas jeftinim. Za turiste ne vidim bolju lokaciju u gradu. I to s prijavom i porezom. Ustvari mi se cini neisplativim. Dobijes max 10 000 kn mjesecno, moras platiti porez, proviziju agenciji, rezije, boravisu taksu, popravke u stanu, jos ako ti tko dodje na par tjedana super, al ako stalno moras docekivati goste i cistiti i prati rucnike i posteljinu... A cijena kvadrata je bar 3000€ u toj ulici za manje stanove. Amortizacija je prepreduga. Jedino ako si nezaposlen, a dobio si stan od nekog.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na temi o otocima Prviću i Mljetu pojavili se bat i gnječilica ..epidemija

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tema je otišla hihihihi

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    Na temi o otocima Prviću i Mljetu pojavili se bat i gnječilica ..epidemija
    Daj link da vidim

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo:
    http://forum.roda.hr/threads/85672-O...ije-i-iskustva

a izgleda da na tim manje turističko razvijenim otocima je normalno plaćati 100 eura za prljave apartmane, jer je u cijeni samo more i vedro nebo...

Mašnica, kako je tvoja pričana kraju završila?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha ha nije zato normalno nego zato što na Mljetu nema puno smještaja, a ljudi žele tamo ići.
    Dakle - ponuda i potražnja.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo:
    http://forum.roda.hr/threads/85672-O...ije-i-iskustva

a izgleda da na tim manje turističko razvijenim otocima je normalno plaćati 100 eura za prljave apartmane, jer je u cijeni samo more i vedro nebo...

hahahaha
    ne idem na more zbog apartmana, nego mora. a iz komentara zaključujem da na mljetu (np mljet) nisi bila-ili si bila u prolazu. i nisam nigdje napisala da je ap bio prljav, samo skroman.
    ukratko- svakom na izbor. netko ima za raskošan ap na bilo kojoj lokaciji, nekome lokacija nije pretjerano bitna, pa će veselo smjestiti svoj ručnik u 5. redu od mora na plaži-mravinjaku, a netko bira lokaciju-a smještaj na njoj prema debljini novčanika.
    ne znam zaista čemu se čudiš??
    Posljednje uređivanje od suncokret : 27.08.2014. at 12:25

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma sve pet suncokret, naravno da se lokacija dodatno plaća, još ako je u okviru nacionalnog parka to se sigurno mora dodatno naplatiti. al da ti gazde i na mljetu ne mogu potpošiti 100 EUR godišnje u ikei, nemoj mi reć da je normalno. ili da imaju apartman za šestero s 4 čaše i 5 stolica.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    i nisam nigdje napisala da je ap bio prljav, samo skroman.
    ??
    Suncokret, pa nisam rekla da si ti rekla da je prljavo….evo, recimo tu sam pročitala:
    Lily75: Meni je najviše smetalo što nije čisto (a fakat nisam picajzla), mislim da je minimum minimuma počistiti nakon jednog gosta za drugog. Kad su se djeca u igri zavukla pod bračni krevet ju hu hu znala sam da će izaći s gomilom prašine i mrtvih kukaca na majicama
    Pa ne kužim- čemu ljutnja?

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne znam zaista čemu se čudiš??
    p.s. i ne čudim se, nego se nakon 11 stranica bata i gnječilica malo - šalim.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Napisala sam koju stranicu prije, sve sam ženi na lijepi načini rekla i nabrojala što ne štima u apartm i da je cijena previsoka za ono što nedostaje tj....stanje apartmana i pogotovo što nismo bili prijavljeni.

Muž je platio nije mi htio dati novce ni kunu manje ali ja bih bar 200kn ostavila si u džepu...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, cvijeta kao uvijek u pravu
    svatko od nas ima svoje navike
    i u app će mu pofaliti nesto sto doma redovito koristi
    ja bih npr. rado imala radio u kuhinji
    da mi drnda dok kuham, pijem kavu....
    neki bi se tome nasmijali
    ali ja ne bih to zahtjevala
    wc daska, krevet, a ne kauc na razvlacenje, adekvatni broj casa, rucnika, kukice za rucnike (ne moraju biti u istoj boji) to mora biti

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Suncokret, pa nisam rekla da si ti rekla da je prljavo….evo, recimo tu sam pročitala:
    Lily75: Meni je najviše smetalo što nije čisto (a fakat nisam picajzla), mislim da je minimum minimuma počistiti nakon jednog gosta za drugog. Kad su se djeca u igri zavukla pod bračni krevet ju hu hu znala sam da će izaći s gomilom prašine i mrtvih kukaca na majicama
    Pa ne kužim- čemu ljutnja?
    ej suncokret, šta navali na algu, nije rekla da si ti pisala. Ja sam pisala i stvarno je bio jako prljav (prvi) apartman i nije mi normalno da nekome ne smeta jer mi je to minimum minimuma (majke mi mile gadilo mise operirat po kuhinji, a tek miomirisi...), valjda bih trebala bit sretna što sam na Mljetu, šta zanovijetam.

Nama je svejedno bilo prekrasno, sve su to bile sitnice,al nekad sitnice puno znače. Općenito mislim da ima nešto i u mentalitetu ljudi s Mljeta, gazdarica i ja smo se ispričale na tu temu a ne samo do ponmude i potražnje al neću sad ulazit u dubioze. Stajem.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ok, nakon ovog pobjedu nosi samo onaj kome su gazda i gazdarica ponudili da spavaju s njima na bračnom. ono, da se malo stisnu
    vjerovali ili ne, al skoro pa ovo smo mi doživjeli! naša gazdarica je nepažnjom iznajmila naš apartman u vrijeme kad smo mi još bili u njemu, i onda da ne odbije te druge turiste (a ljudi se doslovno pojavili pred vratima) nas su zamolili da dođemo k njima prespavati (jer smo za dva dana odlazili). Odbili smo a ona se onda ustrčala po susjedstvu tražeći sobu za njih. Da smo pristali otić k njima na kat mislim da bi se doslovce u jedan krevet svi smjestili, ne znam kak si je ona to zamislila.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A Lili, ti si prvog posta o mljetu do sad napisala tonu stvari koje te smetaju. Prvo sto je pusto, niceg nema, nemosh srdelu gricnut navecer, nema prihvatljivih restorana, kafica, ducana, kruha, sladoleda, a onda sad tvrdis da je problem u tome sto je apartman bio prljav, i jos to nekako povezujea s mentalitetom (?). Ako je apartman bio prljav to je bezveze, tu se sigurno svi slazu i nitko ne misli da je na mljetu normalno rentati prljave apartmane. No nekoliko nas koji posjecujemo otok i boravimo u srecom cistim apartmanima smo ti rekli da nam nije skupo placati sto vec placamo- pa zvala ti to stoput "samo morem i suncem". Nije ti se dopalo i gotovo. Odi na Vis.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

A mi smo pak imali ponudu ovog ljeta (ljudi sa ceste) da spavaju bilo gdje,jednu noć, mm iz zafrkancije kaže - "Dobro, vas 4 na kauč na razvlačenje, ne soba nego naš dnevni boravak, izlazak van prije osam sati jer se mi onda ustajemo, skonto- 17 eura po osobi na noć, inače je soba 18 eura po osobi" Htjeli su ostati. Sredinom osmog mjeseca (vikend koji je najbliži sredini mjeseca - praktički dva dana u cijeloj godini) ako oćeš možeš izdati portapak - kaže moj svekar i ponekad mi se čini da ima pravo.
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 27.08.2014. at 18:01

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

[QUOTE=cvijeta73;2658974]ma sve pet suncokret, naravno da se lokacija dodatno plaća, još ako je u okviru nacionalnog parka to se sigurno mora dodatno naplatiti. al da ti gazde i na mljetu ne mogu potpošiti 100 EUR godišnje u ikei, nemoj mi reć da je normalno. ili da imaju apartman za šestero s 4 čaše i 5 stolica.[/QUOTE

napisala sam odgovor i algi pa mi obrisalo-probati ću vam odgovoriti zajedno.

ne ulazim u to što je normalno, ili nenormalno imati u apartmanu. ako mi se ap svidi, i ako je u mjestu koje zadovoljava moje kriterije unajmiti ću ga, ako ne, neću.
    alga veli da se šalila, no meni je ta šala zvučala ipak kao ruganje ljudima kojima je normalno plaćati more i vedro nebo.
    samo sam iz tog razloga reagirala. osobno ne bi ljetovala u mjestu s gužvama i krcatom plažom, bez obzira na cijenu i uređenost apartmana (naravno, dok sam u mogućnosti izabrati nešto drugo), ali zbog toga mi nisu čudni oni koji će izabrati vodice umjesto mljeta, niti bi mi palo na pamet rugati se njihovom izboru.
    a ako je stvarno bila šala, ispričavam se na uletu-možete slobodno preskočiti post.
    Posljednje uređivanje od suncokret : 27.08.2014. at 18:02

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

alga veli da se šalila, no meni je ta šala zvučala ipak kao ruganje ljudima kojima je normalno plaćati more i vedro nebo.
    .
    šala je išla na račun iznajmljivača, ako pročitaš ovu temu unazad, vidjet ćeš zašto...nipošto na račun onoga tko uzima apartman.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj xxx prvotno napisa Vidi poruku
    naša gazdarica je nepažnjom iznajmila naš apartman u vrijeme kad smo mi još bili u njemu, i onda da ne odbije te druge turiste (a ljudi se doslovno pojavili pred vratima) nas su zamolili da dođemo k njima prespavati (jer smo za dva dana odlazili). Odbili smo a ona se onda ustrčala po susjedstvu tražeći sobu za njih. Da smo pristali otić k njima na kat mislim da bi se doslovce u jedan krevet svi smjestili, ne znam kak si je ona to zamislila.
    vidiš... and the winner is....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    A Lili, ti si prvog posta o mljetu do sad napisala tonu stvari koje te smetaju. Prvo sto je pusto, niceg nema, nemosh srdelu gricnut navecer, nema prihvatljivih restorana, kafica, ducana, kruha, sladoleda, a onda sad tvrdis da je problem u tome sto je apartman bio prljav, i jos to nekako povezujea s mentalitetom (?). Ako je apartman bio prljav to je bezveze, tu se sigurno svi rslazu i nitko ne misli da je na mljetu normalno rentati prljave apartmane. No nekoliko nas koji posjecujemo otok i boravimo u srecom cistim apartmanima smo ti rekli da nam nije skupo placati sto vec placamo- pa zvala ti to stoput "samo morem i suncem". Nije ti se dopalo i gotovo. Odi na Vis.
    Ajme sasa fakat si ga pretjerala ajd ti malo oladi
    Imam pravo reci kako je meni bilo kao sto i ti imas pravo reci svoje misljenje.
    Ne razumijem sto tebe tu vrijedja govorim o svom iskustvu.uostalom nama je bilo lijepo samo sam uocila odredjene nedostatke za seve i svoju obitelj.
    I nemas mi ti sto govorit na koji otok da idem.to je bilo bas nepristojno i nekulturno od tebe.
    Al eto neka ti bude.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I u potpuno krivom kontekstu si shvatila mentalitet. Al ne da mi se objasnjavat.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lili, sve ok. ništa me ne vrijeđa tvoje iskustvo, samo nakon što na dvije teme komentiraš opetovano da je to "more i sunce", malo mi dosadilo. a vis je naravno šala, iako ne vidim što je nepristojno u toj sugestiji- ako je tebi i tvojoj obitelji tamo bolji provod.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sasa, ti lavovski braniš ono zbog čega ideš na Mljet Tako i ja za svoj kamp - ne, ne želim sadržaje. Ne, ne treba parcelirati cijeli kamp. Ne treba svako mjesto imati vodu i struju. Trebam tišinu, trebam se moći povući u svoj šumarak da ne ručam s cijelim kampom, trebam čisti WC i tuš i čisto more i sunce. Izbezumilo me lani kad sam shvatila da naši daju u koncesiju dio kampa Austrijancima koji su značajno podigli komfor mjesta pa su porušili prirodnu hladovinu, asfaltirali i digli bungalove s klima uređajima s pripadajućim parkirnim mjestima i ostalim komforom. To je nepovratno uništeno, barem za mog života neće ponovo narasti taj šumarak.

Ako se Mljet prilagodi široj publici, narušava se ono što sasa voli i beskrajno cijeni. Svaki otok ima svoju boju, svakom se sviđa neka boja, glupo je sve obojati u rozo, bolje je otići na otok u boji koju voliš.

Ja izbjegavam južni Jadran, al ima puno više ljudi koji vole jug. Nemam nikakvu potrebu objašnjavati zašto mi je Dubrovnik i bez kruzera potpuno neatraktivna lokacija za boravak svojoj mami koja je zaljubljena u Dubrovnik.

Stranica 11 od 14 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •