Ma dajte, pa svi jedemo sladoled!
Ovaj recept s bananom je odlična zdravija zamjena za male klince, ali ponekad i za cijelu obitelj ako nemaš sladoleda, a imaš banane. Zato što je finije od onog što mislite da je okus zaleđene banane s dodacima. :-)
Printable View
Ma dajte, pa svi jedemo sladoled!
Ovaj recept s bananom je odlična zdravija zamjena za male klince, ali ponekad i za cijelu obitelj ako nemaš sladoleda, a imaš banane. Zato što je finije od onog što mislite da je okus zaleđene banane s dodacima. :-)
ma ja bih to napravila čisto ono što veliš, kad smo kod kuće i za veći broj djece. kad se ide van jede se onaj radioaktivni kod slastičara (kad smo na moru).
kako ste krenule, jos cete nam ukinuti i kokice u kinu. jer uvijek mogu ponjeti onaj stiropor.
samo sto film u kinu bez maksi kokica nije film u kinu :D
kokice su super, obožavam ih
ali one u kinu su mi fakat preslane, ne radi se čak o zdravlju, nego mi usnice bride od silne soli i postanu mi gorke :|
i mogu popiti litru vode nakon njih :unsure:
a joj, meni su postale bezvezne jer su hladne i dobijes vise onog otpada nego pune velike kokice.
nisu mi preslane, al to je moj junk fetis- kupovne kokice.
isto tako doma radim, no na malo ulja (da nisam svojoj babi dala onaj aparat radila bi maloj u njemu) i dala sam mladjoj da proba, iznenadilo me kako je dobro baratala, pojela ih je nekoliko i bas gustala. zapravo u njima je junk samo masnoca i sol, zar ne? :utjesiteme: :D
Ne, leo, ne, junk je ulje, sol i kukuruz :lchf_bivši_nazi:
sta sad fali kuruzi? a?
ono, palenta i to. a ovdje ima raspuknuto cijelo zrno :D
leo, nemoj potezati raspravu što fali kuruzi i ostalim žitaricama :mrgreen:
Ma, velim ti da je to LCHF unfriendly. Inače, nemam ništa protiv kukuruza kao takvog, niti protiv kokica.
I slijedim, kako vidim, većinu ovdje, u tome da ne kupujem čipseve i slično, ali u gostima i kad mu je ponuđeno uvijek smije što želi (i koliko želi).
Ne smatram sladoled junkom (nevezano za E-ove, to niti ne gledam na namirnicama tog tipa), kao ni čokoladu ili štapiće. To mu i sama kupujem
Duboko suosjećam s Jen, ali moj nije baš tako ekstreman slučaj, njegov jelovnik uključuje ipak nešto više različitih jela: ribice (inćune), pohano bijelo meso, ćevape, luk, krastavce, zelenu salatu, kukuruz (u svim pojavnim oblicima osim žganaca), lubenicu, jabuke, tijesto sa saftom, rižu, punooo čokolade i sladoleda. Mislim da je to to.
Ja bih bila sretna da hoće ABC sir ili bilo koje drugo jelo osim ovdje nabrojanih.
E da, njegov ispražnjen tanjur, ili makar dvije pojedene žlice, neće nahraniti gladnu djecu u Africi, ali kad razmaženo premeće super fin obrok (još k tome skuhan prema njegovoj želji), jer bi on sad radije kokice, e pa onda se zajedno prisjetimo kako bi ta gladna djeca bila sretna da mogu dobiti makar griz onoga što on neeeeeee biiiiiii jeooooooooooo.
Možda sam bully, a možda ga upoznajem sa životnim istinama.
U svakom slučaju, tako je.
E pa potpis, Svimbalo.
ja taj sladoled također radim tko da smrznem bananu u komadićima i onda je smiksam, i zapravo nema okus po smrznutoj banani i služi više kao baza za okus koji se doda.
i da, bolje je prvo smrznuti pa onda miksati. ako se opet smrzne stvaraju se kristalići leda.
stvarno je prefino i prekremasto. ja sam danas dodala mljevene bademe i lješnjake, grožđice. jednom sam umiješala topljenu tamnu čokoladu, kakao, maslac od kikirikija.
i malo jogurta jer zna biti dosta gusto.
ma može se staviti bilo što!
odnedavna jedem samo to, a kada sam nedavno pojela sladoled iz slastičarnice bila sam razočarana koliko je prazniji okusom od ovog domaćeg.
nevjerovatno da nešto zdravo može biti, barem meni, 10 puta ukusnije od junk fooda!
u svakom slučaju, domaće pečene kokice su zdravije od čipsa i smokija.
ja mislila netko će uletit s receptom za pravi sladoled...a vi miksate banane :mrgreen:
Moji to neće i neće. Najdraži im je iz slastičane, mali je oduševljen plavim nebom :bljuc: Danas su u kazni. Nema nikakvog sladoleda pa možda dobiju smrznute banane, da preprode krizu.
To smo prerasli odavno...ali sram me - ove godine nisam radila ništa od navedenog sladoleda - nije mi uopće palo na pamet. Cvijeto, hvala na podsjećanju.
SMRZNUTI JOGURT
Ja ne volim komplicirane stvari, ali davno sam preko bare otkrila smrznuti jogurt i to me oduševilo):
Smjesa ide po trećinama - koliko jogurta (punomasni, najbolji je "greek style kremasti, ali može bilo koji čvrsti), toliko voća (može čak i iz leda - zimi ili ako na brzinu moraš isprazniti zamrzivač) i isto toliko vrhnja za šlag
Šlag se istuče od vrhnja, a jogurt izmiksa s voćem, pa se na ruke umiješa šlag. To se smrzne i gotovo. Dobar tek!
Kod mene najbolje prolaze višnje, kupine, maline i ribizli zato jer imamo svoje. Zasladim medom - količina po želji.
Eto - budući da vrhnje za šlag i jogurt iz dućana sigurno imaju svoje E-ove, ne znam koliko je to ekološki prihvatljivo za gore spomenute čistunce, ali samo da vas podsjetim da ni banane nisu bezazlene po tom pitanju, he he he...
Uživajte!
Ooo super ideja, budemo radili, baš čovjek treba nešto brzo, a fino za ove vručine:-)
Čitala sam nekidan da je prije 3 ili 4 godine Ledo bio 5. najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj pa su jedne godine odlučili da neće više otkupljivati mlijeko i rekli kooperantima da imaju novu tehnologiju prema kojoj mlijeko im ne treba za sladoled :/
po tome onda ni ne treba čitati deklaracije proizvoda :|
joj danci, ti čitaš kao komentatori na index.hr.
kako si to uspjela iščitati, iz ovoga, ne kontam. :?:
i tako vijest ide dalje i širi se (dez)informacija da u ledovim sladoledima nema mlijeka.
Mislim da je zbunjen onaj koji ide čitati topic odostraga - tema je bullying, a zadnje tri stranice o sladoledu :lol:
evo jedan od bulinga....cesljanje kose.
ne zeli se sisati, a kosa joj se pocela petljati i rade joj se gnijezda i svakodnevno cersljanje je uz jauke, muke, ponekad suze, a ponekad i uzvike: upomoc, pomozite mi, pa si sve cekam murju na vrata :D
i jel to buling?
ili mazanje prije plaze.
isto kao i prehrana, i mazanje je za njeno dobro i zdravlje. i gdje je tu granica koja dijeli buling od nebulinga?
... u spreju za lakše češljanje?
:lol: imam isti problem ...kod mokre kose riješen sa onom tangle teezer ...
Ak je njen izbor duga kosa, onda nije buling jer jbga, duga kosa nosi odgvornosti sa sobom :mrgreen: Ako je tvoj izbor, onda je :mrgreen:
Mislim, nek se ošiša, i priča završena.
Oko prehrane, ako imaš u kući sladoled a ne daš ga djetetu (ne samo prije jela, nego mu trubiš da nije zdrav i da mu to ne treba i brojiš mu zalogaje sladoleda/čokolade/you name it) onda to je buling. Ako tako nešto niti nemaš u kući, onda nije. Ako imaš, onda jbga, suck it up i preživi što će dijete to jesti i pusti ga da uživa i ne broji mu zalogaje i ne zahebavaj ga.
To su moje granice bulinga :lol:
Ja uopće ne razumijem tu razliku - ako ga imaš u kući je bulling, ako nemaš onda nije. Pa ako ga i nema u kući, ima ga u dućanu preko puta. A ako ga i imaš u kući, možda je za goste, posebne prilike i sl.
A ne znam jel to znači da onda ne smijem imati ni vina u kući, po toj logici.
Kosa :mrgreen:
Potpis na anchie.
Nekako misl da je kod leo duga kosa izbor mlade dame, kao sto to obicno i bude.
Ja sam isto imala problem oko toga, mo, sad su starije i same to rade pa je lakse.
Kod mladje je do jucer bio bulling :mrgreen: sa siskama. Imala je izbor :D ili spangice/trake/rajf ili skratiti siske.
Nisam vise mogla podnijeti da me gleda kroz kosu.
Osisala se :)
meni uopce nije problem reci da nesto nije za djecu i da je samo za odrasle. nije zdravo za djecu.
tako je prije koju godinu izjavila da ce piti vino i pivo ko mama i tata kad naraste.
jedno je da non stop jedem nesto sto njoj ne dam da jede, a drugo je da si i ja nekad dopustim neki gust.
recimo, jucer smo jeli krumpir ispod peke i neki komadi su zagorili i rekla sam joj da taj komad vrati i da meni, i njoj dala onaj koji nije. pitala me zasto, rekla sam kako to nije zdravo. naravno da sam dobila podpitanje, kako to da onda ja jedem, pa sam joj objasnila da djecji organizam i organizam odrasle osobe nisu isti i da nesto vise skodi djeci nego odraslima. sto ne znaci da odraslima ne skodi, al skodi manje (a ja bas obozavam rec peceni krumpir :D). i bila je zadovoljna odgovorom.
sto se kose tice, evo danas sam joj rekla da mi da skare, pa je pocela vristati jos vise jer ona ne da svoju kosu. mislim i meni je ona tlaka. aj joj sredi navecer da se ne za petlja dok spava, aj joj peri i tu plakhtu isamponiraj i isperi, pa susi, pa ti otpadne ruka, ukoce se ledja, iskrivi se jer je razlika izmedju tjemena i donjeg vrha pola metra. kad bolje razmislim, ona nad menom vrsi buling svojoj kosom!
Ne. Al dijete ne smije piti vino a čoksu smije jesti i jede je s vremena na vrijeme. Razlika je velika, dakle čoksa je nešto što dijete jede inače. Meni je buling nešto kad mi "mašeš" time pred očima a onda mi braniš da to jedem. Inače sam mišljenja da se hrana ne bi trebala brojati, da to treba osoba sama hendlati. Tako da mi je definitivno buling da te pustim da jedeš a onda ti brojim zalogaje i vičem "ajde dosta si jeo, nije to zdravo", mislim helou, ja sam roditelj, kojeg vraga sam to kupila i zašto to uopće imam u kući ako mislim da ti to ne bi trebao jesti. Kupujem sve ono što mislim da je dobro i zdravo za jesti i prepuštam tebi odluku da izabereš što i koliko od toga ćeš ti pojesti.
A apropo gostiju, neće gosti umrijeti ako ne dobiju nešto nezdravo za jesti :lol:
Pa jasno - uvijek se ponovno vratimo na isto mjesto: da bi djecu odgajali kako treba, moramo se sami potruditi biti bolji nego što smo bili prije ili inače (ovo se odnosi na mene - nema jedenja čokolade ni pred djecom, a sad više ni kad me ne gledaju, nema pizze iz pekare, nema bambusa jer nema cole u kući itd.) Ne odnosi se to samo na prehrambene navike. Ja sama sebe prisiljavam spremati cipele u ormarić (a to mi je mrsko) jer kad ja ne spremim svoje, nitko ne sprema, pa predsoblju nastane kamara a ja nemam obraza derati se jer su i moje cipele dio toga. Bullying bi bio da ja ostavim i svoje cipele pa tjeram djecu da pospremaju svoje ili sve cipele. Ovako je samo povremeni nered.
ali ako kazem, mozes red cokolade. ostala cokolada je za narednih xy dana. ne mislim da je to buling vec da ju time ucim umjerenosti.
nije mi to brojanje zalogaja. to je doziranje.
ne bi joj ni dala da pojede onoliko banane koliko ona u tom trenu zeli jer je to za nju previse.
Pa ako imam u kući čokolade (a uvijek imam, što za svoje krize, što za kolače, uopće nije bitno), ne mašem s njom djetetom pod nosom, već stoji fino u kuhinjskom ormariću. Ne razumijem zašto je bulling ako onda ne dam djetetu čokoladu kad je traži npr. prije ručka. Jednostavno ne dam i gotovo.
Isto tako će je nekad tražiti, nećemo je imati u kući pa ću otići u dućan u kupiti je. Ne vidim neku supstancijalnu razliku koja bi se ticala lokacije same čokolade.
Ni meni baš nema smisla ovo s imanjem ili nemanjem u kući. Jedno je mahati ispred nosa i ne dati, a drugo je imati nešto kući. Pa kad kupim hruh i D. se namerači pojesti cijelog, sigurno mu neću dozvoliti zato što "ima".
Inače, previše ste u tehnikalije otišli, po mom mišljenju.