Rehab molim te objasni mi zasto su predstečajne nagodbe kriminalne i po čemu su lošije od samog odlaska u stečaj?
Printable View
Rehab molim te objasni mi zasto su predstečajne nagodbe kriminalne i po čemu su lošije od samog odlaska u stečaj?
Index je imao neke svoje razloge koji su bili povezani s njihovom firmom.
Mm je bio voditelj računovodstva u firmi koja je završila u predstečaju. Velika firma, maltene stogodišnja tradicija stotinjak zaposlenih. Uz pomoć predstečajne su preživjeli, u suprotnom bi završili u stečaju. Strojevi rasprodani, dio dugova namiren a radnici prije ili kasnije na cesti. Ovako rade, mislim da su dugove riješili imaju isti broj zaposlenih
Predstečaj je po meni i iz vlastitog iskustva dobro zamišljen, ali često se u praksi naravno provodio na hrvatski način.
A o Indexu i njegovim razlozima pljuvanje po Liniću malo proguglaj.
sad kad stisnem enter na ovom postu vjerojatno će Niprije pasti s neba da me odvedu u u deseti krug pakla gdje vječno pate svi nehrvati i neprijatelji domovine, ali me stvarno zanima jer ne razumijem, pa ću pitati (ovo me podsjeća na sva pitanja koja sam imala dok sam išla na vjeronauk, na koja nikad nisam dobila odgovor ili je odgovor bio da nama nije dano da to razumijemo :lool: ):
zar je takav neoprostiv grijeh bilo htjeti da se Jugoslavija ne raspadne?
evo da se danas Istra hoće odcijepiti i da neki političari otvoreno budu protiv toga, zar je to takav grijeh?
eno neki Britanci žale što su izašli iz Unije, pa to nikoga ne čini manje britancem
Jugoslavija se raspala tako i tako, možda joj je to bila sudbina, budući da je mnogo toga u toj državi bilo loše, ali zamjerati nekomu što je gajio nade da će ta država opstati (možda kroz reforme) je meni potpuno nerazumljivo
možda je to zato što nisam prava hrvatica, možda je gen za tu pravu vrstu domoljublja mene preskočio, možda ne osjećam ovu zemlju
ali doista ne razumijem u čemu je problem da netko nije htio da se juga raspadne :neznam:i zašto je to takav grijeh?
eto, ako se više ne javim, znate što se dogodilo
Meni je manje od toga raspada Yu rehabinom postu zametala ta "službeni sljednici KP".
Budući da je dobar dio HDZ-a, eto, neslužbeno (:roll:) potekao iz te iste KP.
Uključivši i oca domovine, jel.
Pa mi je fakat nejasno zašto bi ta činjenica bila ikakav argumet kontra SDP-a, kad ima sasvim dovoljno i drugih argumenata (među kojima nije i "svi su oni isti lopovi", jer jednostavno NISU)
Inače, betty, dijelim tvoj stav u potpunosti, obje ne razumijemo, rekla bih, iz istog razloga.
Ja ne osjećam pravo domoljublje, jer se ono u ovoj državi prvenstveno pokazuje npr. utajom poreza- a htjeli smo samostalnost i raspad YU kako ne bi svi novci odlazili u beograd, jel.
U proteklih 30 godina odlaze u privatne, hrvatske džepove, što je svakako puno bolje :roll:
Evo, ja se u potpunosti slazem s tobom. Stvarni jesam. Mogu onda i tebi postaviti pitanje, zasto je grijeh zeljeti da se Bosna i Hercegovina raspadne i zasto ne postovati zelju 2 od 3 konstitutivna naroda koja vecinom ne zele zivjeti u toj zajednici ? Hajd otidji u Sarajevo i izreci svoj stav nasred grada, pa ces vidjeti kako su miroljubivi oni koji trenutno najvise napadaju Milanovica :)
ti svimbi očito ništa ne razumiješ kad ne znaš da je dežulović najveći neprijatelj ovog naroda
politički si slijepa, reklo bi se
zna se da je samo jedan ispavan pogled na bespuća hrvatske zbiljnosti
Evo, i sa tobom se slazem. Samo kad sluzbeno preuzmes naslijedje KP, onda je valjda red da se suocis i razjasnis ono manje lijepo naslijedje te iste KP. Ako se redovito suocavamo sa svim grijesima pocinjenim u Domovinskom ratu, onda je valjda red rascistiti i sa prosloscu Partije cije si naslijedje na sebe preuzeo. Radi se o civilizacijskom dosegu, nista drugo.
pa ne, ne možeš mi postaviti to pitanje
ti si koristila činjenicu da je Račan izašao iz sabornice kao argument protiv SDP-a, odnosno nešto po čemu je SDP izjednačen s HDZ-om u zlu koje je nanio državi a sada mi govoriš da se slažeš sa mnom
ne znam zašto je BiH sada tema, osim što se ZM bavi njome, ali ja nikada nisam predstavaljala kao grijeh nečiju želju da se raspadne BiH, stoga ti je pitanje usmjereno na pogrešnu metu. Ne znam ni zašto me šalješ u Sarajevo da nešto (čime se ne bavim) izvikujem nasred grada, kao što mi nije jasno ni tko su ti miroljubivi koji napadaju Milanovića.
u normalnoj državi se takve ozbiljne odluke izglasaju referendumom
mislim, opet izazivam niprije, ali božemiprosti, pa čak se i u jugoslaviji odcjepljenje izglasalo referendumom
joj rehab
još uvijek čuvam tvoj pp s linkovima na feralovce :heart:
tako da nema tu projekcije, samo ljubav
Mozes ih staviti i javno :) Ne znam zasto si umijesala feralovce sad u cijelu pricu, ali meni nije problem da ljudi znaju tko je Miroslav Hrstic kojeg Dezulovic i Stefica Galic slave kao super susjeda, humanista i dobrotvora :) Samo sto je Miroslav Hrstic relativno nepoznat siroj javnosti, ne zove se, stajaznam, Radovan Karadzic ili Mirko Norac, pa cemo zazmiriti na cinjenicu da je taj ratni zlocinac u bijegu njihov dobar drug. Kao i Martina Mlinarevic Sopta koja je pocinila kazneno djelo lazno se predstavljajuci kao profesorica engleskog jezika i u to ime cak osnovala i svoj centar za jezike nekad davno, prije uspjesne karijere profesionalne zrtve :)
Sve je to druzba, raja, ugnjeteni i udruzeni protiv strasnih fasista i nacionalista koji ih okruzuju :)
Ipak, svoje projekcije zadrzi za sebe. Mozes mi pripisati ono sto pisem i iza toga stojim. A da meni predbacujes da drzim da je moguc samo jedan pogled na bespuca povijesne zbiljnosti.. Za to me ipak trebas malo bolje poznavati.
BiH sam ti dala kao usporedbu, jer ako spomenes u javnosti mogucnost raspada BiH - odmah si sve ono najgore u ocima ljevicara. Za Jugu - nista strasno.
Ja ne zamjeram njima sto nisu zeljeli izlazak Hrvatske i Juge. Zamjeram im odluke koje su se u to vrijeme donosile a koje su znatno otezale polozaj Hrvatske u ratu.
rehab, problem u tvom načinu razmišljanja je taj što, kada raspravljamo o npr nekom Ivančićevom tekstu koji kritizira državu ili Dežulovićevom tekstu koji kritizira državu, ti se ne baviš suštinom te kritike, nego želiš diskreditirati novinara
zato je ljudima vjerojatno šizofreno pročitati ovaj tvoj zadnji post sa MMS i MH i ostalima jer im nije jasno kakve veze imaju sa Ivančićem ili Dežulovićem, a pogotovo s onim što pišu
diskreditacija govornika je očajnički potez kojem pribjegavaju oni koji nemaju argumenata
meni je posve jesno da me ti vidiš kao žrtvu neke (jugozomboidne, soroševske) propagande, žao mi je samo što ne vidiš da stavovi koje iznosiš također predstavljaju nečiju propagandu
tvoje argumente (i o feralovcima i o SDP-u) sam čula nebrojeno puta, i svaki put istom obliku, maltene istim riječima
okružena sam ljudima koji razmišljaju poput tebe
tako da neću tvrditi da te poznajem, ali u tvojim postovima ja vidim iste recitacije koje slušam već godinama
nisi mi znala niti objasniti zašto je loše da je Račan izašao iz sabornice
pa što je to nego recitacija?
Kao prvo, s feralovcima si na ovoj temi pocela TI.
Nigdje ih nisam spomenula, dok mi ih ti u dva navrata nisi turnula pod nos.
Evo vidis, ja imam veliki problem s Dezulovicem koji glumi moralnu velicinu i proziva u svakoj prilici koga god stigne i kad god stigne, izigrava zrtvu svojih "naprednih" stavova a istodobno svojim djelima sam sebi uskace u usta. To nisu naklapanja, to su provjerene cinjenice dostupne svima tko ih zeli provjeriti. Imas google, kucaj. Naprosto ga ne mogu dozivjeti vjerodostojnim.
Ivancica s oprezom spominjem jer su njegove muljaze sa stanovima ostala tek na razini medijskih tekstova, nije ni za sto pravomocno osudjen i ne zelim covjeka unaprijed okrivljivati za nesto sto mozda zaista nije kriv.
Ja tebe zaista vidim kao zrtvu propagande (Sorosa opet spominjes ti, meni je njegovo spominjanje totalni lame) jer mi vjecito u nasim diskusijama prisivas razmisljanja za koja jedan ljevicar ocekuje da ih netko tko je blize desnici ima. Ti ne shvacas da nisu svi isti, da ja nisam ukalupljena u jedan prototip konzervativke, desnicarke, nego da imam svoj mozak i razlicita razmisljanja o razlicitim stvarima.
kad je tako, bilo bi dobro da znaš elaborirati svoje stavove, a ne ih samo recitirati
moram priznati da bi me tek to uvjerilo da nisi ukalupljena
imaš pravo, moja očekivanja su previsoka
možeš li onda još jednom ponoviti svoje obrazloženje zašto si navela kao grijeh SDP-u činjenicu da je Račan bio protiv izlaska HR iz juge?
U pravu si, ocekivanja su ti previsoka. Em citas tudje postove s vec unaprijed pripremljenim paketom predrasuda, em zbog svojih predrasuda ne razumijes procitano i jos trazis da ti se ponovno objasnjava ono sto je objasnjeno samo par postova unazad.
Srdacno te pozdravljam :)
byeee!! :bye:
da si već odgovorila na postavljeno pitanje, već bi se citirala ili ponovila odgovor
no, ako je moje pitanje o toj taboo temi zauzimanja strana u vrijeme raspada juge dovelo do makar male promjene tvojih stavova (a rekla bih da je, obzirom da odbijaš dati suvislo objašnjenje inicijalno napisanog), ja sam sretna i mislim da je rasprava bila produktivna:heart:
možda čak i poštenog ljevičara od tebe napravim :)
inače, malo mi je žao što smo na Račanu zapele, volila bih da se referiraš i na Kosjenkino iskustvo sa predstečajnim nagodbama
s ogradom da meni nema jedne osobe u SDP-u za koju bih dala glas, tako da apsolutno ne navijam za njih
samo mi ide na jetra argument da su svi isti
jer se doista nitko ne može s HDZ-om mjeriti
Kad me vec vuces za jezik, citiram :
Ja ne zamjeram njima sto nisu zeljeli izlazak Hrvatske iz Juge. Zamjeram im odluke koje su se u to vrijeme donosile a koje su znatno otezale polozaj Hrvatske u ratu.
Mozemo ponovno prolaziti kroz sve te odluke, svi znamo koje su to.
S HDZ-om se doista nitko ne moze mjeriti, jer su imali najvise prilike da pokradu. Ipak, nije da je ljevica stajala skrstenih ruku. Sjetimo se HNS-ovih afera, afera koje se vezu uz Stipu Mesica, vec spominjane obnove nakon poplava, Linicevih pogodovanja kroz predstecajne nagodbe (tu je i moj odgovor Kosjenki, privatizacija je takodjer neke firme spasila a mnogo njih unistila), i ono najvaznije - ne zaboravimo da nam je ljevica poklonila Milana Bandica i sve ono sto je doslo u paketu s njim.
Meni osobno na jetra idu pretpostavke da je ljevica fina, ugladjena, gradjanska, pristojna, napredna i da tu nema greske.
I, za kraj, ja sam uvijek spremna mijenjati svoje stavove, pa cak otici i u lijevo ako procijenim da je to ispravno. Biti cu sretna ako napravim konstruktivnog i objektivnog ljevicara od tebe :)
pa, ako te više žuljaju nekakve pretpostavke (pitam se čije, jer ih ovdje uglavnom ti inputiraš) o salonskoj ljevici nego užasavajuća bilanca afera, korumpiranih političara i pokradenog novca, teško da ćeš ti od mene napraviti objektivnog ljevičara
sa takvim predrasudama i projekcijama sigurno ne
eno jedan jedini HDZ-ovac je danas nepravomoćno osuđen jer je izvukao 35 milijuna kuna
samo jedan čovjek
35 i onda još šest nula
al ajde sad ti sa svojim whataboutismom i kako su svi isti i kako je ljevica problem jer se prave fini
najveći problem ove države je korupcija
koje ima uglavnom svugdje
ali je samo u HDZ-u ona institucionalizirana
Ne znam vise iz kojeg svemira ti izvlacis svoje zakljucke.
Otkud ti pretpostavka da mi nije problem korumpirani HDZ, samo zato sto sam napisala da mi je problem predrasuda o finoj ljevici ?
O kakvom whataboutismu pricas ? Zar 8 godina vladavine SDP-a nije takodjer obiljezena korupcijom zbog koje su njihovi istaknuti pojedinci morali otici?
Mislis da se ne bi izjednacili s HDZ-om da su imali priliku vladati koliko i oni ? Jest, HDZ je pravomocno osudjena stranka, to ih cini prvacima na ljestvici najgorih i odatle ih zadugo nitko nece moci skinuti. Ali, misliti da se SDP ne bi tako fino uhljebio da su mogli, prilicno je naivno razmisljanje.
nisam rekla da ti nije problem lopovski hdz, nego da te više žulja salonska ljevica nego lopovski hdz
zaključujem to po brzini kojom nakon svakog zaključka o hdz-u požuriš reći da je neka druga stranka s ljevice ista takva, uh, pardon ne ista, nego bi bila ista takva da je imala priliku
mislim, posve je jasno iz tvojih postova što te žulja
Za HDZ se svi slazemo, tu se vise nema sto reci ni dodati. Kod SDPa i ostalih strancica koje su mu osiguravale mandate nastupa mimoilazenje. Ako se prisjetimo svih afera, od Mesica, Cacica, Ferencaka, Vrdoljaka, Cehoka, Linica, Lovric Merzel, Zlatar Violic, Mrak Taritas, Bandica, Jakovine, Mrsica, Zmajlovica, itd., onda je sasvim jasno da su lijeve stranke djelovale taman onoliko koliko su dobile prilike da djeluju.
O predstečajnim nagodbama - koliko ja znam, problem je u prijavljivanju potraživanja vjerovnika , gdje se išlo za tim da se taj proces ubrza i pojednostavni i nije bilo dostatne verifikacije. To je omogućilo da se pajdaši dogovore (firma u stečaju sa svojim pajdašima) da se prijavljuju velika nepostojeća dugovanja, pa su najveći vjerovnici fiktivni, i imaju veće pravo odlučivanja u skupštini vjerovnika. Oni donose odluke koje odgovaraju firmi u predstečaju, a ne stvarnim vjerovnicima.
Nije pitanje koliko je firmi pred stečajem tako spašeno, nego koliko je njihovih vjerovnika propalo.
Apsolutno se slažem sa da predstečajne nagodbe nisu dobro provodjene, da se nije kontroliralo niti da su se provodile propisane mjere.
Ali nažalost u svakodnevnici se firme otvaraju, zadužuju i bacaju u stečaj svakodnevno. tu još imamo i poticajno samozapošljavanje o kojem bi se isto dalo pisati. No dobro, nije tema.
Naletjela sam na ovaj članak, bio mi je zanimljiv, a i naučila sam nešto novo. Zapravo me je i nasmijao (uz svu tragiku kojom odiše, završava komično, na neki način). Razmišljala sam gdje ga staviti, i je i nije o Covidu, više je o teorijama zavjere, a spominje se i Milanović, pa ga evo ovdje. Ako sam fulala, premjestite negdje, molim.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...dativa-1158050
https://www.novilist.hr/novosti/hrva...jena%2bprometa
Hrvatska ima 3.690.623 registriranih birača.
I 3.888.529 stanovnika, od kojih je oko 700 000 mlađih od 18.
i zdravstvenih osiguranika više...
to da naši koji su otišli van dolaze ovdje uredno obavljati preglede, terapije, toplice, popravljati zube javna je "tajna" (ako je uopće i tajna)
vidjeli smo neki dan i celebrity-slomljena-noga-na-skijanju kad se slikava kava onda je Beč za to super, ali kad treba platiti operaciju onda je i ZG odličan...
Slazem se s Vrijeskom. Cini mi se da se broj ovih vani koji koriste usluge naseg zdrav.sustava jako povecao zadnjih par godina (i to se povecao broj upravo ovih koji su otisli zadnjim valovima na zapad).
Ima ekipe koja zivi u Njem, Austriji, Irskoj, Islandu, Belgiji, uredno dolaze za praznike porjesavat svoje zdravstv.tegobe kod nas.
Pa evo imamo i nase celebritije koji zive vani preko bare cak, a IVF obavljaju u RH.
To pitanje koristenja usluga zdravstvenog osiguranja treba sto prije regulirati kako spada.
Nije da ih opravdavam ali ovi koji su u EU su bar nekad uplaćivali, za razliku od ovih u BiH.
A i sad šalju novčiće