Ni "reklame" o štetnosti pušenja, opasnosti brze vožnje... ne donose nikome profiti pa se opet s vremena na vrijeme vrte na TV-u, a financira ih (pretpostavljam) Vlada RH i to za opće dobro. Istina, radi se o drugačijoj kategoriji jer nasuprot nepušenju imamo rak pluća..., nasuprot ograničenoj brzini imamo poginule, invalide... No, isto tako bi se trebalo poraditi na svijesti građana i početi reklamirati dojenje jer je ono stvar općeg dobra ako znamo da su dojena djeca manje alergična, manje općenito bolesna...
Pedijatre bi trebalo okrenuti naopačke i dobro ih protresti jer ako već ne znaju ništa o nutricionizmu onda ne bi trebali davati nikakve savjete, no to znamo mi, ovdje na Rodi, no većina majki ne zna, NE ZNA i vjeruju pedijatrima jer su, oni, pobogu, školovani za to. A nisu. I ajde ti sad reci nekoj takvoj mami nešto takvo, reći će ti da nisi normalan i da ti je ispran mozak (i da si Rodin sektaš).
Kada je moja M. u 2 mjeseca dobila samo 400 grama pedica je odmah, isti tren rekla da joj dam AD, a nije me ni u jednom jedinom mogućem trenutku pitala koliko podoja ima, doji li noću... bilo što. Da ne pričam da mi nije rekla ni što ni kakvo... Ostala sam zapanjena. Kada je M. nakon 2 tjedna izgubila još 200 grama us*ala sam se i kupila AD i to baš ono koje se najviše reklamira. POsavjetovala sam se s drugim mamama, usporedila sastojke... i na sreću, tek ga 2-3 puta dala djetetu.
Osim toga, našim mamama je tamo 60-ih, 70-ih ispran mozak jer osim što su bočicom mogli hraniti i tate, bake..., AD je tada imalo status kvalitetnijeg, jačeg, boljeg, zdravijeg. Mašinerija je tada pokrenuta i to je sada teško tako lako zaustaviti.
A što se tiče reklama. Opet, reklame neće utjecati na većinu nas koje smo o dojenju pročitale valjda sve moguće (jer, kao što je netko rekao, više sam se bojala da mi dijete neće dojiti nego samog poroda, noćima sam sanjala da je gladna jer nemam mlijeka...), no većina mama ide roditi s mišlju... možda neću imati mlijeka, vidiš, ovaj H*** se čini dobar jer ima to i to, ili će se raspitati o B******* ili ovom ili onom mlijeku. I nitko joj ne može osporiti da nije brižna, je, ali u krivom smjeru.