bijele majice redovito kupujem u Tezenisu (Arena centar i WG)
Printable View
bijele majice redovito kupujem u Tezenisu (Arena centar i WG)
Mali kvartovski dućani početkom rujna imaju "majice za tjelesni", lani sam kupila za 18kn.
Mi kupili knjige i sav pribor u slobodnoj prodaji (dobili smo popis u 6 mjesecu)! Jesu vaši prvašići zainteresirani za te knjige? Ja imam osjećaj da sam ja sto puta više zainteresirana od njega. Malo se razveselio dok je birao bilježnice (i fino me zeznuo, jer je birao najskuplje), ali sad knjige stoje i čekaju, niš ih neće gledati, ili potpisivati naljepnice (a kupili smo tak zgodne). Prema njemu ja sam bila totalni fanatik škole!
moja i da je zainteresirana ne može od mene doći na red :lool .... nije, šalim se.... ja u knjižari gledam teke...ona je na igračkama.... zanimaju je samo winx i slične kemijske, olovke, gumice... ma ne kužim, ja sam mirisala knjige, toliko volila školu...njoj samo daj crtat i čitat Winx stripove i to je to
Ja svom jučer biram neke dodatne pisanke,ono,nek se nađu doma,a on " Kaj će mi to?"
Apsolutno ga nije briga,i torbu je izabrao tako da sam mu pokazala tri i on je jednim okom u sekundi odlučio,a drugim okom bio na bakuganima i ostalim gluparijama.
Nemam pojma kak će to biti...imam sad već tremu od škole i školovanja...:-(
Istina, i ja sam bila štreberica koja je jedva dočekala komplet knjiga i u milimetar ravno lijepila naljepnice s imenom,pročitala skoro sve udžbenike prije prvog zvona...mog malog zanima samo igra i zabava, u glavi mu samo zločeste ptičice...
daj Bože da me iznenadi
ma njima je to samo još malo apstrakcija. čekajte prvi tjedan, moje inače flegma dijete nije usta zatvaralo od prepričavanja dojmova i doživljaja.
Znači, svi su oni tu negdje. I ja već imam mučninu u želucu od škole, sto puta gore nego kad sam ja išla! Moj čak govori da želi ostati u vrtiću, da neće u školu:roll: . Kako vam se sviđaju knjige? Nisam detaljno proučila (opet JA), ali mi je jako zgodna ona iz prirode, kao slikovnica je! I tako fino miriše!! I u napasti sam da isprobam sve olovke, kemijske i flomastere iz pernice! Moram se malo po prstima!
BC je dobio svoj dio radnog stola u radnoj sobi (stol je jako dugacak, uz cijeli zid sobe), uzrujava se kad neko od nas nesto spusti na taj njegov dio, ali on je stavio knjige skroz uz zid, a naprijed su svi novosastavljeni lego modeli (neki cudni auti, brodovi i ostala masinerija), dalekozor, kompas i sl.
stolica je uredno uvucena ispred stola i niko nista na smije dirati, sem kad on sjedne i vozi te svoje lego kreacije.
mojoj je curki glava u monster high lutkama i dalje od toga ne ide. ako se spominje skola, onda se eventualno govori o monster high pernici ili torbi i to je to.
stol je spreman. napravila sam joj pluto memo plocu na koju sam zalijepila ukrasne drvene stipaljke da si moze vazne papirice stavljati.
kupovina pribora me ceka kad dođe s mora jer ce joj baka i djed sigurno nesto kupiti pa da se ne dupla.
Ako netko još nije obavio kupnju torbe, imam preporuku. U Mercatoru smo naručili knjige, i dobili deset posto popusta na opremu. Našla sam scooly torbu (tj. sin ju je izabrao), pasent pernicu, meku pernicu, i pasent vrećicu za cipele - isto to je u Milleru koštalo tipa 50 ili više posto, a i u Metrou su bile tipa ne znam, bar dvadeset-tridest posto skuplje. Dakle, komplet torta-pernice-vrećica za cipele sa sniženjem - 370 kn (a još je i pernica puna, ima baš lijepu opremu). Eto. Isplati se.
super ideja za pluto ploću, baš imam jednu neiskorištenu, a i prostora iznad novog radnog stola :)
Koliko skurite na opremu (bilježnice, likovni, olovke...)godišnje? I ima li pritiska da budu one fine lijepe bilježnice, ili klinci normalno prihvaćaju one jeftine iz Interspara i to?
Moju ništa nije pritiskalo, imala je obične bilježnice iz NN. Uopće joj nije važno kakvu opremu ima. Gubljenje pribora je u početku bilo strašno - svaki tjedan novih 6 olovaka, ravnalo, šiljilo, dnevno jedna gumica, dvotjedno nove bojice...tek se u 2.polugodištu malo sabrala pa "uduplala" trajnost svega.
Već krajem 1. polugodišta počeli su pisati penkalom u boravku i diktate iz HJ (ne znam čemu to služi, da ih prisili da ne griješe, da se ne može izbrisati?). Uglavnom cijeli je razred imao piši-briši (i uredno bi brisali!), a ja sam "ćoškasto" mislila da nije pošteno pisati time ako učiteljica traži penkalu. Na kraju se ispostavilo da i učiteljica koristi piši-briši te da (prešutno) tolerira brisanje, pa sam siroto dijete, eto, tek u svibnju riješila frustracije gledanja drugih kako brišu dok ona dobiva dvojke zbog mrljanja, neurednosti i nemogućnosti popravka.
i moja koristi te piši-briši već dvije godine i to mi je najskuplja stavka... svaka košta 20kn minimalno, traje cca 2 tjedna...
kupila sam i uloške koji su po 30kn-3komada ...
kupila sam joj i nalivpero i brisač - tj. bila sam nadobudna da će možda naučiti njime pisati pa da smanjim trošak, no nervira ju ...obične kemijske ne želi niti vidjeti (a i bolje, jer je to prestrašno kako izgleda križanje, šaranje, precrtavanje, nadopisivanje u svim mogućim smjerovima...)
Ja mislim da one najobičnije pisanke sa tankim koricama po 1-2 kune nisu dobre, a dobre su target (kojih isto ima u NN) a koje koštaju ja mislim 5-6 kuna.
Ove tanke imaju i tanak papir i nekako klizav.
Ne treba tih pisanki baš nešto strašno puno. Za doma, ev. za vježbanje su dobre i tanke.
Mi smo isto stalno kupovali olovke, gumice, šiljila i drvene bojice jer dosta gubi pribor.
meni su te skuplje pisanke od 5-6 kuna ljepše :mrgreen:
no, imaju i vše stranica, i ono meni najvažnije imaju tvrđe korice pa pisanka ipak duže bude u prvobitnom stanju (one tanje je moja "uredno" presavijala u torbi, zgužvala ispod ostalih knjiga i sl.)
sad mi je lakše kad vidim da su svi skoro isti :) ...nego zna netko di da kupim (vidila kod jednog školarca) nekakvu foliju koja je totalno obljepljena oko knjige savršeno da nisam ni skužila da ima korice, kao da je plastificirana knjiga ???? i kako se to čudo zove?
Vrijeska i Mima tnx za ovaj uvid da se bilježnice mekih korica lakše gužvaju. S kime ja imam posla, trebale bi blindirane bit, al uvježbat ćemo mi već to, ali je lakše ako se bilježnica ne gužva sama od sebe.
nine, tu samoljepivu foliju imas u NN i mulleru.
malo ju je teze zalijepiti, a da ti ne ostanu mjehurici zraka, ali koristi ravnalo, pa klizi po plohi knjige.
sto je to pisi-brisi? o cemu pricate?
Šta sve trebaju od pribora za likovni? I šta dobiješ u likovnoj mapi, samo papire ili još nešto?
koliko se ja sjećam kemijska dođe tek u drugom, i to u drugom polugodištu...
koji su najbolji flomici?
mogu li se igdje kupiti pojedinacno? mi nikad nemamo crne, crvene i zute- to nam se prvo potrosi.
Bojice sam vidjela pojedinacno, ali flomastere nisam nigdje
Da li je kod vas na školi izviješen popis razreda? Kod nas još ništa, samo piše da prvašići dolaze u 10,30. Ne piše ni da škola počinje 03.09.2012.
ne
prvi dan škole prozivaju i šalju u razrede
kod nas jos ama bas nista...
i to me tak ljuti...
samo sto nisu krenuli i nis neznam...
pribor nisam kupovala jer ce nam reci prvi dan i to me ubija,jer taj tjedan ce biti po knjizarama kolaps...(valjda ce to uzeti u obzir u skoli ako nesto nece imati)...
dosta novaca smo vec potrosili pa ne zelim unaprijed kupovati a mozda netocno...
mi vec znamo da smo akavci :-D i ime uciteljice.
a popis djece nismo dobili ni vidjeli, nego nam je samo procitan na roditeljskom prije dva mjeseca. ja nista nisam pohvatala i nikog ne znamo:mrgreen:
Da nam klinci ne kreću u istu školu (I. Kršnjavoga)? I moja ja akavka :mrgreen:
ne, mi smo u krlezi na kaptolu :-)
nase akavice :heart:
meni je isto bezveze što ne znaš u koji razred idu. velika je fora biti recimo bekavac kao i seka.
šalu na stranu, mi smo počeli malo vježbati ručicu pa curka ima svaki dan par redaka "zadaće". u pisanki vježba ono što će raditi kao pripremu za pisanje: okomite crte, kose crte, krugovi itd velika štampana slova...kako je šlampava stvarno joj treba!
mi smo to vec prosli i jos cemo malo grafomotoriku prije skole vjezbati.
mene strah matematike i engleskog.
je li itko od vas iz eng dobio algoritmovu knjigu happy house? ja se ne mogu pomiriti tim da mi je grozna, nepregledna, totalno nezanimljiva i prepuna nekih pojmova koji nemaju veze s ucenjem eng u prvom osnovne. ne znam je li to zbog onog "oxford" na pocetku, ali sve sto sam citala ( npr. fenomenalna building blocks, dip in) mi je bolje od ovog.
knjige mi dolaze tek u pon, al imam staro izdanje Happy house, jednostavna je, kompliciranija mi je bila ona knjiga u vrtiću iz eng....
btw. folije ima za 10kn u Mercatoru...pogledajte katalog na netu, ako je to to, čekam da moj tata pošalje dotičnu foliju iz ST..... s njegovim paketom mi smo definitivno pretjerAli..... s tim da sam se odlučila sve za Staedtler,a tata me pratija u korak tako da sada imam opreme za 3 prvašića..... ne mogu sebi pomoć, ja sam dite tehničke škole, moje jedno ravnalo je koštalo po 150kn, rapidografi cilu plaču, tako da se držim provjerenih marki dok ne izgubi sva tri kompleta... onda će bojat s mojim bojicama iz osnovne (stvarno ne znam kako ih još imam hrpe i hrpe) :)
Nama su rekli da će popis djece po razredima biti izvješen nakon 2. upisnog kruga sredinom kolovoza (da i to postoji). Roditeljski nam je 29.08. Uopće ne mogu zamisliti taj zajednički roditeljski roditelja svih prvašića :zbunj: . Pa koliko će nas biti tamo...