aha, tako mi reci! :mrgreen:
tjeraš mak na konac jer si kontra :mrgreen:
Printable View
neki ljud imaju negativan stav prema nekome, jer smatraju da je iznad njihovog nivoa. :mrgreen:
ljudi biraju drustvo s kojim se druze iz mnogo razloga, a jedan die je vezan i na kodiranje ponasanja, stavova, izgleda i slicno.
takoder prvi dojmovi koji imamo o nekim ljudima nisu svjesne odluke. ili barem ne u najvecoj mjeri.
to nije nikakvo moje ili tvoje vjerovanje, to su cinjenoce, o kojima postoji vise nego dovoljno istrazivanja iz domene psihologije, soliologije..itd.
a na takvim postulatima pocivaju i svi onii assesment centri i slicne organizacije.
potpuno je jasno da je diskriminacija na temelju predrasuda no go, da obilje predrasuda nije nikako pozitivna osobina.
no stalno naglasavanje da covjek nema nikakav dojam o ljudima cija djela ne poznaje, je mislim naprosto netocno.
ja mislim da se ovdje radi o najasnoj semantici, vezano na stereotipe i predrasude.
a mislim da smo se valjda u raspravi i odmakli od banalnih predrasuda, auto, sminka i slicno
Tek sad s kompa vidim broj stranica... I sve ovo zato jer ja sebe ne vidim u BMW-u? O bože...
:facepalm:
ja jesam, meni su te banalne predrasude ciste gluposti
tko inzistira?
Ja isto ne bih rekla da je rasprava odmakla od banalnih predrasuda, pa stalno se kao primjeri navode odjeća i šminka :?:
Aha! :kokice:
Ali da stanem u Lilinu obranu, ne mislim da je komentar u vezi jezika tako pejorativan, LIli je i meni znala raci da ima dojam da govorimo razlicitim jezicima, tako da mislim da se radi naprosto nerazmijevanju, odnosno to je nesto sto Lili kaze svima (ili vecini) koji se ne slazu s njom
:lol:. Od svih nedavnih filozofskih tema, s ovom si baš baš ubola u žicu, najplodonosnija je.
Jedan davni citat (na osnovi sjećanja, znači varljivo već samo zbog toga) jednog mog davnog frizera. "Ne mogu ja svakoga šišat! Dođe meni žena, kućanica, zadovoljna u braku i traži neku promjenu. I sad ja nju ošišam na moderno. I njoj više ne paše šminka, ne paše garderoba, ne paše muž. To je ozbiljna odluka! Ja imam veliku odgovornost!!!"
Džizs, možda će baš auto biti prekretnica svega. :lol:
Zapravo ni ja ne doživljavam Lili kao nešto posebno ostrašćenu na temu jezika, zato mi je ružno zazvučalo, jer je ovo ko zna koja tema na kojoj komentariše mene i moj jezik (a ja sebe procenjujem kao dovoljno pismenu i jasnu :D)
jaooo znala sam čim sam stisnula send da ću ostati neshvaćena :mrgreen:
dakle zamislite ženu nogometaša u najpompoznijem izdanju kako je došla ležat u bolnicu (nije žena nogometaša, ali čisto kao predodžba).
vraćam se u sobu, dolazim sa pretrage koja mi je bila koma, i zabljesne me , doslovno me zabljesne.
i ja koja se volim uređivat sam ostala paf i odmah mi je proradio taj predrasudni instinkt :lool:
ipak mislim kad ideš ležat u bolnicu, ideš u nečem najudobnijem, bar sam mislila do tada.
ali... ako je ovo moja najteža predrasuda, koja je trajala blic vremena, neka ostane zabilježena.
Ništa ove filozofske što vam znači ljubav itd. Daj konkretno, pa lako mi to još i bolje odvedemo do visokih apstrakcija :).
A ja se uvijek sjetim one epizode Seinfelda kad mu je cura pristala na manage a trois s njenom cimericom. Plan je bio da Jerry prekine s curom i prohoda s cimericom a da se nijedna ne naljuti, pa je prijedlog manage a troisa bio samo per la finta. Nije se nadao da ce obje pristati i onda je kukao Georgeu kako on nikako nije tip za trojac, sad mora mijenjat rasvjetu u stanu, pocet nosit vezene kucne ogrtace, piti fini viski... ne vidi se nikako u tome, bez obzira sto je naletio na jackpot :lool:
LOL ja ne znam zašto se ti nerviraš oko ovoga.
Meni se za bolnicu uvek zadesi jedna glamurozna cimerka, ono, donesu joj full opeglani kostimić+košuljica+nakit+cipelice+džidže za kosu za otpust, ja sam majke mi čekala odakle će crveni tepih razmotati :lol:
Nemam apsolutno nikakvo loše mišljenje o tome, ono, svakom svoje veselje jer su bolnice prilično nevesele.
Bilo mi je mrvicu bizarno prvi put kad sam videla takav stajling, posle sam shvatila da mi karma valjda nešto poručuje :mrgreen:
Ali opet odoh na banalnosti, stvarno...
Postavi ga na forumu, ova nam se rasprava blizi kraju :lool:
Pa argumenti su tu jer su postovi su tu, i to je očito moje tumačenje. Ako je pogrešno, onda sam u krivu. A u dokazne postupke se ne namjeravam uvlačiti. Nije mi palo napamet da je ovo neka igra dominacije, ali ako ti to tako tumačiš, ok.
Uobičajeno je imati povremeno banalne predrasude. Kao što je uobičajeno povremeno imati kijavicu npr?
Kako se u hodu pridev uobičajeno pretvorio u opravdano, ja ne znam. Pa predrasude su same po sebi nepravdane.
I kako smo od proste teze da svako ima nekakve banalne predrasude došli do teze da ih i treba imati i negovati, isto mi nije sasvim jasno.
Valjda u onom Lilinom japansko-kineskom prevodu, biće da je i u pravu...
Pulinka evo me. Hvala mojim advokatima Beti3 i Betty Blue. :-)
Ma da upravo to, različito pišemo i izražavamo svoje misli, argumente, nečije postove razumijem otprve kad ih pročitam, a nečije trebam po 2x (nekad i 3x) pročitat da skužim što je htio/htjela reći, to mi se događa recimo kod tebe i betty blue, al budimo realni i iskreni svi znamo tko je kraljica i apsolutna pobjednica u pisanju u smislu da je većina foruma ne razumije kad nešto napiše - to je naša jelena.O :sp:
Jele ne ljuti se, al šta jest, jest :kiss: