Stranica 13 od 20 PrviPrvi ... 31112131415 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 966

Tema: Kompromisi i ostalo

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboga, pa sta imate protiv zena koje ukrasavaju svoju vanjstinu?!
    Zar je jedino hvale vrijedno njegovati nutrinu?
    Ja recimo nemam ništa protiv njih.
    (OK, mrzim prejake parfeme, a meni je većina prejaka ).
    Lepe su mi da ih vidim, uživam da ih gledam i da budem u njihovom društvu makar iz čisto estetskih razloga, divim se vremenu i trudu koje su uložile u sebe da bi tako izgledale, svesno im priznajem superiornost na tom polju i to mi apsolutno ne smeta. Baš im se divim jer mislim da iza toga stoji velik napor, kao iza svakog umetnika.
    Ali, ljudi moji, pa jako često mi se desi da nemam ništa zajedničko sa njima. Nemam temu. Ako i imam temu, imamo suprotne stavove.
    I zato ih često zaobilazim.
    I to je moje iskustvo.
    Ali će ga svi nazvati predrasudom, kako su rekli i Jeleni.
    Imam divnih prijateljica i poznanica koje izgledaju tako negovano, i divnih sporadičnih susreta i iskustava. Ali imam i masu, zaista masu kontakata u kojima sam zaključila da nije bilo potrebe da ulažem svoje vreme. Često jer druga strana nije pokazala nikakav interes- ili je jednako zaključila da nemamo nikakve dodirne tačke.
    Ali eto, niko mi to neće priznati u iskustvo, nego u predrasudu.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja cula da se oko Rode i njenog foruma okupljaju roditelji sektasi, banem ovdje a teme tipa "moje iskustvo placentofagije". Toliko sam se razocarala sto sve teme nisu takve da sam se kasnije i registrovala na forum.

Eto kakve ste, razbiste mi predrasudu

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam na koga misliš, ako na mene, apsolutno ništa nemam protiv žena koje ukrašavaju svoju vanjštinu. Pa zašto bih imala?
    Referirala si se na Tashunicu, koja je imala predrasudu prema napirlitanoj osobi i rekla da si imala slican dozivljaj.
    Ako znamo da je predrasuda nesto lose, onda zakljucujem da imas lose misljenje o napirlitanim osobama (ne zaboravimo da je ljepota u oku promatraca, nekom je "napirlitana" osoba lijepo uredjena, nekom nije).

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    kužim te

samo ne znam, po definiciji, mogu li predrasude biti dobra stvar? to je, kako ja to shvaćam, mišljenje osnovano na "neznanju", odnosno, unaprijed donesen stav o nečemu generalno, pa to pari ko neka etiketa - što baš i nije dobro polazište. ili?
    to će tang bolje znati.
    to je dobro pitanje. zato ja vise govorim o stereotipima, jer se rijec predrasuda upotrebljava uglavnom u negativnom kontekstu.
    mislim da bas nisam imala puno predrasuda ni prije, a i sada se pazim, da im ne podlegnem.

osim toga zivimo u kompleksnim drustvima gdje se hoces neces susreces sa raznim ljudima.
    u svemu tome pomaze naravno i pristojnost u ophodenju koja otvara i vrata i prozore osobnog svijeta.

inace ovi primjeri o personalu u raznim ducanima, govore vrlo malo o stereotipima/predrasudama. oni su meni primjer nepristojnosti i neprofesionalnosti osoblja.
    to je u zagrebu bas vidljivo, ovdje je do nesto godina isto bilo prisutno, u zadnje vrijeme su se na srecu ugledali na dobre primjere iz svijeta i svi se trude biti ljubazni i kulturni prama svakome tko ude u ducan.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja recimo nemam ništa protiv njih.
    (OK, mrzim prejake parfeme, a meni je većina prejaka ).
    Lepe su mi da ih vidim, uživam da ih gledam i da budem u njihovom društvu makar iz čisto estetskih razloga, divim se vremenu i trudu koje su uložile u sebe da bi tako izgledale, svesno im priznajem superiornost na tom polju i to mi apsolutno ne smeta. Baš im se divim jer mislim da iza toga stoji velik napor, kao iza svakog umetnika.
    Ali, ljudi moji, pa jako često mi se desi da nemam ništa zajedničko sa njima. Nemam temu. Ako i imam temu, imamo suprotne stavove.
    I zato ih često zaobilazim.
    I to je moje iskustvo.
    Ali će ga svi nazvati predrasudom, kako su rekli i Jeleni.
    Imam divnih prijateljica i poznanica koje izgledaju tako negovano, i divnih sporadičnih susreta i iskustava. Ali imam i masu, zaista masu kontakata u kojima sam zaključila da nije bilo potrebe da ulažem svoje vreme. Često jer druga strana nije pokazala nikakav interes- ili je jednako zaključila da nemamo nikakve dodirne tačke.
    Ali eto, niko mi to neće priznati u iskustvo, nego u predrasudu.
    Dabome da je predrasuda, ali nitko ne spori da si u svom zivotu upoznala vise estetski nedotjeranih osoba s kojima imas vise zajednickih tema za razgovor. Statistika.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[QUOTE=Optimist;3091170]Zaboga, pa sta imate protiv zena koje ukrasavaju svoju vanjstinu?!
    Zar je jedino hvale vrijedno njegovati nutrinu?[/QUOTE
    ma ne, krivo shvacena.
    i ja se i farbam i sminkam i imam trajni lak i volim se obuci, ali ovo je bilo ekstremno i jos u bolnici.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mislim da nitko ovdje ne tvrdi da nema predrasuda..

Oprosti ali

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vise kao sa modne piste i crvenog tepiha.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dabome da je predrasuda, ali nitko ne spori da si u svom zivotu upoznala vise estetski nedotjeranih osoba s kojima imas vise zajednickih tema za razgovor. Statistika.
    Pa, sad, ja nisam sigurna može li biti i jedno i drugo istovremeno, i iskustvo i predrasuda ?
    Tj. stalno se vrtimo oko toga: imam li ja osnova da donesem nekakav zaključak na osnovu svoje statistike? Ili uvek svakoj novoj osobi treba da pristupam potpuno bez oslanjanja na svoju prethodnu statistiku?
    Eto, ja ne verujem da drugi ljudi uvek svakoj novoj osobi pristupaju baš tako u tabula rasa varijanti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno ti kažem da doživljavam jednako. Možeš mi vjerovati, a i ne moraš, kako želiš. Eventualno bih prokomentirala kao mi je lijep Jaguar. Twingo mi baš i nije lijep. Ali o tebi ne bih imala apsolutno nikakvo mišljenje na temelju toga iz kojeg komada lima si izašla.
    Apsolutno isto kao Riri.

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ove dvije rečenice bih sto posto potpisala. Starenjem i godinama sam se zaista riješila većine svojih predrasuda, premda mi muž jako često natrlja na nos da sam rekla ili napravila nešto što pokazuje da još uvijek imam neke predrasude. Ali, da bih ovako kao stara žena od 50 godina donosila sud o ljudima na temelju toga kako su obučeni, našminkani ili kakav nose nakit, to mi je stvarno potpuno nezamislivo. Mislim, valjda je svakoga u 40 ili 50 godina život već uspio naučiti da takve procjene stvarno nemaju smisla.
    X

Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tko kaze da mislim da je sve neutralno?
    Samo ne radim procjene ljudi na temelju nekih banalnih predrasuda
    Ne razumijem zasto je to tako tesko shvatiti
    X

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    kad se gledam sad i nekad, znam da imam 90 posto manje predrasuda,
    ali ih imam i trudim se suočiti s njima i razmisliti o situaciji.
    družiti se ne želim samo s ljudima koji su me razočarali
    i ono što osjećam prema njima nije predrasuda, nego činjenica.

danima čitam malo po malo tu i vidim da vas hrpa da vidi moju staru kantu od auta
    ne bi nikada popila kavu sa mnom, jer na retrovizoru visi krunica
    ne zato što sam ja revna vjernica, jer nisam. mpt ne slušam, cajke ne slušam, nisam desničar,
    ne lajkam markićku, ne hodam za život...
    ali ta krunica je vezana uz nešto u mom životu i puno mi znači.
    i želim je baš tamo gdje je pa tko shvatio, tko ne.

draga moja pulinka, ti si sad stvarno pomiješala lončiće
    vibra i predrasude definitvno ne spadaju u isti koš

instinkt koji mi šalje lošu vibraciju se ne pojavljuje zato što osoba ima križ među sisama
    ide to pulinki miješanje lončića i izvrtanje. Nekad je feeling kao da ne govorimo isti jezik.

Instinkt je urođen, predrasuda stečena.
    Dvije različite stvari.
    Upravo tako.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam nikad vidjela uzivo. A bas bih voljela. Jedan od rijetkih tradicionalnih koji mi izgleda bas fora.
    Stvarno je doživljaj vidjeti ih uživo!

Joj, pulinka, krivo
    Nigdje nisi mogla procitati "nikog ne osudjujem" jer nijedna od nas to nije izjavila
    Ja osobno osudjujem svasta, ali iskljucivo temeljem djela, a ne predrasude
    Meni je tvoj stav sasvim logičan. Upravo tako i ja postupam.

I kak si se osjecala s obzirom da su stvorili o tebi predrasudu na temelju nedotjeranosti da nisi ozbiljan kupac ?
    Doživjela sam ovo u Max Mari, kao "Zgodna žena".
    U sportskoj odjeći uđem u dućan jer sam vidjela nešto u izlogu, a ona me odmjeri i kaže nešto u stilu : nema tu ništa za tebe".
    Bila sam osupnuta. Kako je ona na temelju jednog pogleda na mene, ocijenila da nemam stas ni novčanik za njih. I dalje kupujem MaxMaru jer mi se sviđa, ali u Italiji. Tamo još nisam naišla na predrasude poput ovih. Možda Talijanka i ima predrasude, ali je profesionalna.

Baš mrzim imanje pr

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni je presmiješno pomislit kako bi mene neki doživjeli uživo. Vrlo različito očiot.

ono nekad sam nesređena, znam hodat po CC1 u trenirci, a nekad sam super tuper sređena tip top. Puno češće sam sređena.
    s druge strane na porodu sam bila u samostojećim štramplama koje su na porubu imale čipku

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad je neka sestra mogla pomislit ajme vid' ove umišljene ludače i na porodu ovakva, al možda ne zna da sam morala nositi kompresijske čarape zbog trombova i da su mi rekli zbog trombova da je bolje da imam cijelo vrijeme kompresijske (koje su falatiBože lijepo izgledale, da nisam ko babac), išla sam logikom stvari, pa ko će mi ih uspjet od osoblja navući nakon carskog i lijepo sam došla tako sa samostojećima na porod s čipkom po bedrima (po rubu). Prvo trudovi 22h, a onda CR

Poslije poroda sam bome išla pogledat se na šta sličim i malo se dotjerat

A i za utrke se volim našminkat i jel sam sad ja zbog toga površna?
    Briga me šta drugi nisu sređeni, to sam ja i volim tako. Maskara je neki minimum. Ipak su fotografi okolo
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.03.2019. at 10:49

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i bez lažne skromnosti, radim na svojoj nutrini puno više nego na svojoj vanjštini al da me vidi neka od vas na utrci s ružem vjerojatno bi mislila što šta o meni :plazi jezik:
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.03.2019. at 10:53

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, sad, ja nisam sigurna može li biti i jedno i drugo istovremeno, i iskustvo i predrasuda ?
    Tj. stalno se vrtimo oko toga: imam li ja osnova da donesem nekakav zaključak na osnovu svoje statistike? Ili uvek svakoj novoj osobi treba da pristupam potpuno bez oslanjanja na svoju prethodnu statistiku?
    Eto, ja ne verujem da drugi ljudi uvek svakoj novoj osobi pristupaju baš tako u tabula rasa varijanti.
    O tome i pricamo. Da smo ljudi s vise ili manje predrasuda.
    Eto, ja si volim umisljati da sam s godinama evoluirala i da je mojih predrasuda manje i da su profinjenije tj. da sam nadisla ove pubertetske auto/muzika/sminka.
    Da, ispravno bi bilo pristupiti svakoj novoj osobi bas tako - kao novoj.
    Jer, i ti si nekome nova i sasvim sigurno ne zelis da te netko procjenjuje na osnovu svoje statistike.
    Znam da je to u potpunosti nemoguce, ali bi bilo lijepo da stremimo tome sto je vise moguce.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ide to pulinki miješanje lončića i izvrtanje. Nekad je feeling kao da ne govorimo isti jezik.
    Srećom pa ti nikog ne osuđuješ i ne postavljaš se iznad nikog niti snishodljivo .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Eto, ja si volim umisljati da sam s godinama evoluirala i da je mojih predrasuda manje i da su profinjenije tj. da sam nadisla ove pubertetske auto/muzika/sminka.
    Jer, i ti si nekome nova i sasvim sigurno ne zelis da te netko procjenjuje na osnovu svoje statistike.
    Znam da je to u potpunosti nemoguce, ali bi bilo lijepo da stremimo tome sto je vise moguce.
    Naravno, ne želim da me neko procenjuje preko predrasuda tj. negativno .
    Ali nisam sigurna da bi mi smetalo da me neko procenjuje preko neutralnih stereotipova, naročito ako je reč o nekim kratkim i površnim susretima.
    Život je kratak, ako neka druga osoba na osnovu moje spoljašnjosti/kuće/auta/stavova itd. proceni da nemamo dodirnih tačaka, čemu bih se ljutila ?
    Time štedi moje i svoje vreme, da ga posvetimo nekome ko uživa u našem društvu .
    Ja stvarno, ali stvarno mogu da pijem kafu i vodim small talk sa jako različitim ljudima, i u RL uopšte nisam nametljiva u izražavanju mišljenja, baš naprotiv, ali iskreno, samo neki ljudi mi prijaju i zašto ne bih sebi ugodila ako ostanem na nivou stereotipa bez negativnosti predrasuda?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Steteotipi...i oni su vecinom negativni, a ako su i neutralni, opet svrstavaju bez dokaza o istinitosti.
    A donosenje zakljucaka na osnovu necijeg izgleda/auta/kuce i necijih stavova nije isto
    Evo, ja nemam pojma kako izgledas i imas li auto uopce, ali mi se svidja britkost tvog uma i izrazavanja, stavovi koje iznosis da bih rado s tobom pila kave.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Evo, baš je lijepo rečeno.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

i bez lažne skromnosti, radim na svojoj nutrini puno više nego na svojoj vanjštini al da me vidi neka od vas na utrci s ružem vjerojatno bi mislila što šta o meni :plazi jezik:
    Ja bih pomislila da si kraljica. I prvom prilikom ću pokazati ovo prijateljici koja mi se uvijek rugala što dolazim našminkana na treninge.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

AM, stvarno, moram se i ja nasmijati, nitko ne tvrdi da nema predrasude?

potpisujem seni i optimist

meni je zivot u cetrdeset godina pokazao da prilicno dobro procjenjujem ljude, na temelju sve cega, ne znam, ali fercera

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Steteotipi...i oni su vecinom negativni, a ako su i neutralni, opet svrstavaju bez dokaza o istinitosti.
    A donosenje zakljucaka na osnovu necijeg izgleda/auta/kuce i necijih stavova nije isto
    Evo, ja nemam pojma kako izgledas i imas li auto uopce, ali mi se svidja britkost tvog uma i izrazavanja, stavovi koje iznosis da bih rado s tobom pila kave.
    Hvala, takođe .
    Nemam trenutno vremena za opširnije, pa vas pozdravljam za sad .

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja otkad sam rodila najvise radim po svojoj - kuci
    Posljednje uređivanje od Optimist : 06.03.2019. at 11:30

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pulinka nisam mislila ništa loše pod tim da nekad imam osjećaj da ne govorimo isti jezik, jednostavno sam to primjetila tu na forumu, kad ti pišeš bez obzira na temu da ima nas forumašica koje imamo osjećaj da mi pišemo kineski, a ti japanski. Karikiram. Ono u RL bi se vjerojatnije bolje sporazumjele zbog govora tijela, ovako je valjda do stila pisanja, pa dođe do nesporazuma.

Optimist baš si lijepo napisala za pulinku.

Summer ja baš mislim da bi se čovjek s godinama i iskustvom trebao osloboditi većeg dijela svojih predrasuda, prerasti ih jer se sigurno našao u situacijama u kojima im se predrasuda "razbila" o glavu.Ovo o čemu ti pričaš je po meni intuicija (i instinkt) i ja se na nju puno oslanjam, al ne procjenjujem nekoga da je ovakav i onakav na temelju njegove marke robe, šminke, štikli, umjetnih noktiju, auta (ajd te ni ne kužim, ne razlikujem aute ), glazbe, selfija i sl.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.03.2019. at 11:40

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja otkad sam rodila najvise radim po svojoj - kuci
    bjež iz kuće, to ti je najbolje rješenje

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bjež iz kuće, to ti je najbolje rješenje
    :lesi:

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Valjda se svi slažemo da imati obilje predrasuda nije vrlina nego truditi se osloboditi ih se koliko je to moguće.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo i za summer

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku

Oprosti ali
    ok, ali u nastavku sam objasnila da razumijem zašto netko kaže da ih nema.
    pretpostavljam da ne zato što baš nikada nije nešto diskriminirajuće pomislio, nego si ne dozvoli rukovoditi se time, sustavno radi na eliminaciji predrasude s kojom je eventualno suočen.

meni je to stajalište puno prihvatljivije od onog drugog koje se provlačilo, a to drugo je bilo otprilike: pa što, imam ih, kao da ti nemaš, imaš, imaš, sigurno!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ajde sad usporedi ove svoje dvije recenice i dva stajalista

pun razumijevanja zasto netko kaze da ih nema

i krut za one koji kazu da ih imaju - a skoro svi (ili svi) su rekli da bi ih minimizirali, osvjescivali, da nisu pozitivna stvar i slicno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    AM, stvarno, moram se i ja nasmijati, nitko ne tvrdi da nema predrasude?

potpisujem seni i optimist

meni je zivot u cetrdeset godina pokazao da prilicno dobro procjenjujem ljude, na temelju sve cega, ne znam, ali fercera

pa mislim da se nas nekolicina izjasnila da je moguće da imamo predrasude kojih nismo svjesne

ne znam kako procjenjuješ ljude ako tako selektivno čitaš

ali mene bi doista bilo sram reći da se moja procjena temelji na osnovu nekih diskriminirajućih kriterija kao što je predrasuda

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo i za summer

ok, ali u nastavku sam objasnila da razumijem zašto netko kaže da ih nema.
    pretpostavljam da ne zato što baš nikada nije nešto diskriminirajuće pomislio, nego si ne dozvoli rukovoditi se time, sustavno radi na eliminaciji predrasude s kojom je eventualno suočen.

meni je to stajalište puno prihvatljivije od onog drugog koje se provlačilo, a to drugo je bilo otprilike: pa što, imam ih, kao da ti nemaš, imaš, imaš, sigurno!
    Pa ta rasprava je zapocela jer je nekolicina imala zgraz zgraz party kako se smiju imati predrasude
    Ja bih sad razdvojila diskriminaciju temeljem predrasuda i biranje drustva temeljem predrasuda.
    Za prvo se nadam da nitko ne radi, a nisam ni iscitala da propagira na ovom topicu, osim to je nemoralno, jos je i nezokonito, tako da se na diskriminaciju uopce necu osvartati (iako vidim da se svasta naziva diskriminacijom i da su se ocito malo, da upotrijebim novu omiljenu uzrecicu, pobrkali loncici)
    Drugo, biranje drustva temeljem predrasuda ili stereotipa, je nesto sto svi rade, osim uvjerena sam nekolicine savrsenih, na ovaj ili onaj nacin s manjim ili vecim intezitetom ili vise ili manje svjesni cijelog tog procesa.
    Osim onih koji zo NIKAD ne rade.
    Ovi koji nisu savrseni imaju pravo svoje ograniceno slobodno vrijeme provoditi s ljudima s kojima imaju autenticna prijateljstva a ne prijateljstva koja sluze da forumskoj populaciji dokazuju kako nemaju predrasude. Jednon davno se tu na forumu spomenula kako svatko u tu svrhu ima svog "kucnog srbina" ili "kucnog gaya" koji dokazuje upravo nepostojanje predrasuda (na osobnom nivou, no nakon toga uvijek slijedi "ali..." koji se odbosi na generalni nivo )

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

- a skoro svi (ili svi) su rekli da bi ih minimizirali, osvjescivali, da nisu pozitivna stvar i slicno

a ja se moram nasmijati na ovo

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da, moguce je da citam selektivno ali nisam svjesna

nisam ni rekla da procjenjujem na temelju predrasuda, dapace, napisala sam da ne znam, taj proces ide prebrzo i nesvjesno, niti ti o mojim predrasudama, kolike su i kakve, ista znas

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a ja se moram nasmijati na ovo
    dobrodosla u klub selektivnog citanja

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa ta rasprava je zapocela jer je nekolicina imala zgraz zgraz party kako se smiju imati predrasude
    Ja bih sad razdvojila diskriminaciju temeljem predrasuda i biranje drustva temeljem predrasuda.
    Za prvo se nadam da nitko ne radi, a nisam ni iscitala da propagira na ovom topicu, osim to je nemoralno, jos je i nezokonito, tako da se na diskriminaciju uopce necu osvartati (iako vidim da se svasta naziva diskriminacijom i da su se ocito malo, da upotrijebim novu omiljenu uzrecicu, pobrkali loncici)
    Drugo, biranje drustva temeljem predrasuda ili stereotipa, je nesto sto svi rade, osim uvjerena sam nekolicine savrsenih, na ovaj ili onaj nacin s manjim ili vecim intezitetom ili vise ili manje svjesni cijelog tog procesa.

a što je ustvari predrasuda nego negativan stav prema nekome i smatranje da je ta osoba ispod tvog nivoa?

ja se ne bih hvalila da taj način biram društvo

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

summer, evo gledam i mislim da ipak nisam sročila tako da je jedno s drugim u suprotnosti, ako si to htjela reći da sam kontradiktorna? kažem kako sam doživjela napisano, pa nisam ja nikakav sudija, haha
    možda imam problema s razumijevanjem, možda nisam tako pronicljiva kao drugi, molim za milost

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kućnog Srbina

Ma nije uopće stvar u tome da mi koji kažemo da nemamo predrasude ne biramo sebi društvo. Pa nisam ludača da idem od čovjeka do čovjeka na ulici i pokušavam postati prijatelj s njima. Ali ne znam zašto se toliko strašno shvaćaju izjave da nemamo predrasude prema tome koji auto netko vozi ili koliko se tko šminka. Prema ovoj raspravi ispada da lažemo i da je to nemoguće. Baš bezveze. I nitko nije rekao da nikad u životu nije imao nikakvu predrasudu. Evo priznajem za sebe da sam ih imala puno što je u ogromnoj mjeri ovisilo o tome kako sam odgojena. Ali sam ih se oslobodila i došla do toga da ovakve banalne predrasude nemam. I nisam se našla niti u jednoj predrasudi koja se ovdje spomenula. Što opet ne znači da glumim moralnu vertikalu jer kome je ovdje uopće bitno na kraju dana kako se neka druga forumašica vodi kroz život? Ali konstantno podvlačenje da lažemo da nemamo predrasude, grubo rečeno, je već postalo bezveze.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovi koji nisu savrseni imaju pravo svoje ograniceno slobodno vrijeme provoditi s ljudima s kojima imaju autenticna prijateljstva a ne prijateljstva koja sluze da forumskoj populaciji dokazuju kako nemaju predrasude.
    ajoj, zar smo dotle došli...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

summer, evo gledam i mislim da ipak nisam sročila tako da je jedno s drugim u suprotnosti, ako si to htjela reći da sam kontradiktorna? kažem kako sam doživjela napisano, pa nisam ja nikakav sudija, haha
    možda imam problema s razumijevanjem, možda nisam tako pronicljiva kao drugi, molim za milost
    ma ne, nego bas to, stvar je u dozivljavanju - pa je prvi stav s razumijevanjem, a drugi je strog, bas i neka imam i sa usklicnikom, prvi ublazen, drugi pojacan

a nisu takvi, ni jedan, ni drugi vec je sve izmedju i dovedeno do krajnosti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Evo... Ja da imam problem s time ne bih u svom selu imala s kime kavu popiti.
    A popijem.
    Niti glazba niti politicka orijentacija mi vise nisu tema oko koje bih birala prijatelje. A "dobre" poznanike jos i manje.
    Predrasude? Nije cak stvar u tome, nego da mi to sto je netko bio na Sasi Maticu i ima istetoviran kriz nije mjera za covjeka. A pogotovo jel vozi BMW ili staru Astru. Nego njegovo/njezino ponasanje prema meni, mojoj djeci, mogu li se pouzdati u njih i osjecam li se ugodno u njihovom društvu...
    I da mene ne ocjenjuju prema mojim politickim i glazbenim preferencijama.
    Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Činjenica jest da svi imamo nekakve predrasude. Pa ih nekada potvrdimo, a nekada se iznenadimo.
    Al ono sto ja ovdje citam je da je ok ici kroz zivot vodeći se tim istim predrasudama.
    evo ja ću opet potpisati cubanu, to mi je nekako najsličnije onome kako ja živim. i ovo o predrasudama je vidim i ona shvatila kao i ja, valjda smo obje krivo.
    možda nas ima još, ali to uopće za naše živote nije važno, bitno da imamo raspravu, šta sad

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma ne, nego bas to, stvar je u dozivljavanju - pa je prvi stav s razumijevanjem, a drugi je strog, bas i neka imam i sa usklicnikom, prvi ublazen, drugi pojacan

a nisu takvi, ni jedan, ni drugi vec je sve izmedju i dovedeno do krajnosti
    aha, tako mi reci!
    tjeraš mak na konac jer si kontra

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a što je ustvari predrasuda nego negativan stav prema nekome i smatranje da je ta osoba ispod tvog nivoa?

ja se ne bih hvalila da taj način biram društvo
    neki ljud imaju negativan stav prema nekome, jer smatraju da je iznad njihovog nivoa.

ljudi biraju drustvo s kojim se druze iz mnogo razloga, a jedan die je vezan i na kodiranje ponasanja, stavova, izgleda i slicno.
    takoder prvi dojmovi koji imamo o nekim ljudima nisu svjesne odluke. ili barem ne u najvecoj mjeri.
    to nije nikakvo moje ili tvoje vjerovanje, to su cinjenoce, o kojima postoji vise nego dovoljno istrazivanja iz domene psihologije, soliologije..itd.
    a na takvim postulatima pocivaju i svi onii assesment centri i slicne organizacije.

potpuno je jasno da je diskriminacija na temelju predrasuda no go, da obilje predrasuda nije nikako pozitivna osobina.

no stalno naglasavanje da covjek nema nikakav dojam o ljudima cija djela ne poznaje, je mislim naprosto netocno.

ja mislim da se ovdje radi o najasnoj semantici, vezano na stereotipe i predrasude.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a mislim da smo se valjda u raspravi i odmakli od banalnih predrasuda, auto, sminka i slicno

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    a mislim da smo se valjda u raspravi i odmakli od banalnih predrasuda, auto, sminka i slicno
    Pa zar jesmo?
    Mene upravo inzistiranje na opravdanosti banalnih predrasuda ovdje iznenađuje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nismo, nismo seni

vidiš da je stalno tu i da Jeleni nije htio ni pokazat auto u salonu jer nije bila sređena za kupnju takvog auta.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tek sad s kompa vidim broj stranica... I sve ovo zato jer ja sebe ne vidim u BMW-u? O bože...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja jesam, meni su te banalne predrasude ciste gluposti

tko inzistira?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

neki ljud imaju negativan stav prema nekome, jer smatraju da je iznad njihovog nivoa.

ljudi biraju drustvo s kojim se druze iz mnogo razloga, a jedan die je vezan i na kodiranje ponasanja, stavova, izgleda i slicno.
    takoder prvi dojmovi koji imamo o nekim ljudima nisu svjesne odluke. ili barem ne u najvecoj mjeri.
    to nije nikakvo moje ili tvoje vjerovanje, to su cinjenoce, o kojima postoji vise nego dovoljno istrazivanja iz domene psihologije, soliologije..itd.
    a na takvim postulatima pocivaju i svi onii assesment centri i slicne organizacije.

potpuno je jasno da je diskriminacija na temelju predrasuda no go, da obilje predrasuda nije nikako pozitivna osobina.

no stalno naglasavanje da covjek nema nikakav dojam o ljudima cija djela ne poznaje, je mislim naprosto netocno.

ja mislim da se ovdje radi o najasnoj semantici, vezano na stereotipe i predrasude.
    X

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto ne bih rekla da je rasprava odmakla od banalnih predrasuda, pa stalno se kao primjeri navode odjeća i šminka

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zar jesmo?
    Mene upravo inzistiranje na opravdanosti banalnih predrasuda ovdje iznenađuje.
    X ko kuća.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •