Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
evo i za summer

ok, ali u nastavku sam objasnila da razumijem zašto netko kaže da ih nema.
pretpostavljam da ne zato što baš nikada nije nešto diskriminirajuće pomislio, nego si ne dozvoli rukovoditi se time, sustavno radi na eliminaciji predrasude s kojom je eventualno suočen.

meni je to stajalište puno prihvatljivije od onog drugog koje se provlačilo, a to drugo je bilo otprilike: pa što, imam ih, kao da ti nemaš, imaš, imaš, sigurno!
Pa ta rasprava je zapocela jer je nekolicina imala zgraz zgraz party kako se smiju imati predrasude
Ja bih sad razdvojila diskriminaciju temeljem predrasuda i biranje drustva temeljem predrasuda.
Za prvo se nadam da nitko ne radi, a nisam ni iscitala da propagira na ovom topicu, osim to je nemoralno, jos je i nezokonito, tako da se na diskriminaciju uopce necu osvartati (iako vidim da se svasta naziva diskriminacijom i da su se ocito malo, da upotrijebim novu omiljenu uzrecicu, pobrkali loncici)
Drugo, biranje drustva temeljem predrasuda ili stereotipa, je nesto sto svi rade, osim uvjerena sam nekolicine savrsenih, na ovaj ili onaj nacin s manjim ili vecim intezitetom ili vise ili manje svjesni cijelog tog procesa.
Osim onih koji zo NIKAD ne rade.
Ovi koji nisu savrseni imaju pravo svoje ograniceno slobodno vrijeme provoditi s ljudima s kojima imaju autenticna prijateljstva a ne prijateljstva koja sluze da forumskoj populaciji dokazuju kako nemaju predrasude. Jednon davno se tu na forumu spomenula kako svatko u tu svrhu ima svog "kucnog srbina" ili "kucnog gaya" koji dokazuje upravo nepostojanje predrasuda (na osobnom nivou, no nakon toga uvijek slijedi "ali..." koji se odbosi na generalni nivo )