Anemona, ja nigdje nisam napisala da su oni koji ne čitaju "stručnu" literaturu o odgoju djece lošiji roditelji. ne znam gdje se to dalo iščitati!? :-)
govorim o navici čitanja i stojim iza toga. netko ima naviku oko svega što ga zanima prvo nabaviti knjige i tako se informirati, netko nema...so what? to je činjenica ne generaliziranje...a čak i da je generaliziranje, onda je vezano uz relaciju čitanje/ne čitanje stručne literature ne dobar/loš roditelj
po meni je od ovakvog generaliziranja puno bezobraznije prilijepiti nekome riječi koje nisu ni rečene ni mišljene...ali eto, to je boljka internetske komunikacije
enivej, osim knjiga o roditeljstvu, ima i puno drugih načina informiranja. po meni su većina obiteljskih portala mnogo bolja i sa svježijim informacijama od knjiga...ali nebitno...
dobar roditelj se ne postaje brojem pročitanih knjiga nego količinom uložene ljubavi u odgoj i odrastanje svog djeteta, vremenom provedenim s djetetom, preispitivanjem svojih stavova i postupaka kroz vrijeme, promatranjem i osluškivanjem djetetovih potreba...itd...ma mislim da svi to znamo ;)
knjige mogu pomoći i dobro ih je čitati, ali nikako nisu temelj dobrog roditeljstva.