Ovakav hotel se tamo jednoravno ne uklapa u taj okoliš, negdje drugdje bi mi bio super, ovdje kvari vizuru.
Ovakav hotel se tamo jednoravno ne uklapa u taj okoliš, negdje drugdje bi mi bio super, ovdje kvari vizuru.
To cudo u Postirama sam vidila. Smisno mi je da mi je prije 15-ak godina onaj drugi novoizgradjeni hotel tamo izgledao kao saka u oko. Kraj ovoga novoga, taj "stari" se skoro i ne vidi. Brac se zaista brzo izgradjuje.
Nogostupa nema po dijelovima zagreba, zadra, Spluta, nastavi niz. Ne pišem o starim dijelovima grada nego baš o divljij gradnji, koja je legalizirana. Na žalost, nastavlje se s praksom u kojoj je urbanizam na jako niskim granama.
Pišem kritiku, ali iskreno me to sve jako boli. Tužna sam našto nam zemlja i gradovi počinju sličiti. I na žalost ne hodam po cesti s ružićastim naočalama na očima.
Nogostupa nema ni u nekim dijelovima Zagreba koji nisu posljedica nelegalne gradnje, npr. od bolnice Sveti Duh prema Šestinama. Mikulići su još gori, malo je nogostup s jedne a malo s druge strane a cesta je izuzetno prometna.
Nano,
Pa jel mi sad pričamo o iznimkama ili o stanju kakvo je u većini? Nebitno jel Zg,St,otoci...
Ja sam obišla rekla bih skoro cijelu našu obalu al neću naravno ljetovat u Podstrani :mrgreen:
Za ljetovanje biram ono što nama odgovara. :-)
Kao što čovjek bira di će živjet i hoće li živjet u gradu,selu...
Pa na Malti osim glavnih ulica isto vrlo često nema pločnika i gradnja je pa blago rečeno svakakva al opet većina turista se kreće tim turističk.dijelom i fokusirat će se na znamenitosti ili nešto drugo.
Baš idem za par dana cijelim tim potezom srednje i južne Dalmacije do Pelješca, pa ću obratit pažnju na gradnju i nogostupe, obalu kao takvu.
Meni osobno makarska rivijera ima predivne plaže (doduše ne usred sezone jer ne podnosim gužve), al priroda je dala čudo.
Lili, ne znam koliko imaš godina, kad bi znala kako je Makarska izgledala prije 40 godina, plakala bi na današnji urbanocid. A ima još puno jadranskih bisera u istom košu.
Pa naravno da znam kako je izgledala, gore sam i napisala da je strašno šta su od nje napravili.
A kad su u poratno doba još nasasili onu rugobu od gradjevine na Sv Petra užas :škartoc:
*nasadili
Sjećam je se još od Juge, pa sam boravila tamo u vrijeme izbjeglištva 1992.a onda i dolazila poslije i 2000. A u kasnijim fazama samo nakratko jer to više nije bio isti grad.
Uništena arhitektura, cajke u kafićima...ma užas i šteta velika .
pa da, prevara ima, ali ima ih svugdje
naravno vise u turistickim mjestima nego u zagrebu, cisto zbog ponude i potraznje
kako bi se to trebalo sprijeciti?
ako ljudi nemaju svijesti da ne rezerviraju apartman i ne uplacuju pare unaprijed, preko sumnjivih stranica?
taj prevarant mozda nije ni blizu hrvatske, u splitu to rade sa stanovima za iznajmljivanje, imena su srpska, ali tko zna jesu li tocna
Nije sve summer preko sumnjivih stranica, pa nisu svi turisti idioti. Ja se recimo ni najmanje ne smatram idiotom pa sam prevarena. Uplatila sam unaprijed preko Bookinga, taj apartman mi se svidio. Moja je greška to što nisam odmah tražila povrat, dijete mi se razbolilo i jednostavno sam se posvetila tome, ali to uopće ne umanjuje nepoštenje iznajmljivača.
Jel se itko sjeća onih drama s iznajmljivanjem nakon korone? Tj. tad je još trajala, 2021. mislim da je bila. Kad je bilo po vijestima kako turisti ostaju bez smještaja pod lošim izgovorima iznajmljivača jer su neki stranci ponudili više. Isto čisto nepoštenje iznajmljivača, ništa drugo.
referirala sam se na onaj slucaj
naravno da nije sve preko sumnjivih stranica, naravno da ima nekorektnih iznajmljivaca, svugdje
pohlepnih i lazljivih
naravno da ima i turista koji izmisljaju lazne optuzbe kako bi se izvukli iz placanja smjestaja, daju lazne negativne recenzije, takodjer, bas sam nedavno citala clanak s takvim primjerima
ali ne znam kako je to specificno za nas i sta se tu moze uciniti, osim kaznjavati takve iznamljivace i goste
e da, prije desetak dana je u rimu luksuzni hotel mojoj sestri ukinio rezervaciju tri dana prije puta, a rezervirala je u sijecnju!
po povoljnoj cijeni, vjj su izdali sobu skuplje
oni su je otpilili glatko, a onda je s bookingom vodila rat da joj nadoplate smjestaj u istoj kategoriji (i uspjela na kraju nakon tri dana beskonacnog dopisivanja)
Ja uvijek idem u hotele, pa znam sto dobivam.
Ja ne volim hotele, uvijek idemo u apartmane. Treba mi kuhinja.
Ja na ljetovanju nikako ne volim hotele, al po Europi preko godine oh yees :-) posebno hotelski doručak.
Ljeti nema šanse da bi mogla bit stalno odjevena i ići u propisano vrijeme na obroke, više sam divlji opušteni tip, uvijek u kupaćem od jutra do mraka.
Peterlin,ne znam jel baš Beti ide na ova klasična obiteljska ljetovanja kod nas po Jadranu o čemu tu sad naglabamo jer živi na moru. Bilobi neobično da ide cijela familiy u hotel na 2tj negdje na moru ili možda ne bi.
Mislim da Beti odsjeda po hotelima kad putuje po Europi. Nek me ispravi.
Da, ne idem na ljetovanja, kuća mi je na moru. Ali, odemo na par dana i po našoj zemlji i okolo i apsolutno želim odmor od kuhanja kad sam na odmoru. Polupansion u hotelu je zakon :)
Na moru sam. U prirodi sa šatorom. Jedan dućan, odlicno opremljen, cijene prihvatljive i jedan osrednji restoran, cjenovno ocekivan. Ako hoces nesto vise, sjedni u auto i vozi minimalno 45 minuta. Onda mozes i na koncerte i u muzeje. Ovdje kod nas hodaju jeleni i košute, jucer sam vidjela košutu i tele, vidjela sam jedne godine malu divlju svinju kad sam isla u ducan (pozurila sam da ne bi i mama odnekud izvirila). Mirisno. More predivno. Sladoled ne jedemo. Osrednja animacija za djecu. Silom prilika smo morali voziti i tih 45 min (inace uglavnom ne palimo do kraja godisnjeg auto kad parkiramo). Ne uzivam u mjesnim guzvama, iako je guzva daleko ispod uobicajene. I kod nas također. Ne znam kako li su opet i ove godine izracunali veci broj gostiju. Negdje drugdje su valjda, ovdje u okolici sigurno nisu. Bit ce u Dalmaciji i Istri. Uglavnom sretna sam ovdje. I dolazim s pokojom iznimkom vec 20 godina.
Bila sam prije 2 tjedna u Opatiji i Voloskom. Dozivjela da nemas u Voloskom kamo s rucnikom, more prljavo. Iznajmili apartman, predivna terasa, preljubazan vlasnik, krasna setnica. To je neki drugi tip ljetovanja, ima super događanja tamo. Mislim da barem mi domaci otprilike znamo sto cemo dobiti i pošto idemo.
Krenuli smo Brač, Hvar, Vis, Dugi otok, Dubrovnik, eto nama ne lezi taj djir. Srecom ima izbora.
Sto se ljubaznosti tice, ovdje je sad rekla bih i prenaglasena. Tako nekako zamisljam uslugu na Filipinima. Osmjeh od uha do uha, jasan pozdrav, je li sve u redu... Taj (pre)siroki osmjeh mi je novost i ovdje. Uglavnom sretna sam ovdje.
Opatija- divna za šetnju, ali ne sad. Na jesen i proljeće.
Sad je užas od gužve. More prljavo i nema šanse da se tu kupam. Parkinga ni za lijek.
Očekivano skupo kao i drugdje.
Kostrena- odlična plaža za pse, ali isto u 6. I 9. Mjesecu. Parking skup kao i drugdje.
Crikvenica- isto kao i Kostrena.
Istra- Rovinj- konstantna gužva, parkinga ni za lijek, užasno skupo, ali to je klasika za Rovinj. Lani u 9. mjesecu je bila tolika gužva da se nije moglo šetati rivom, ni pronaći mjesto u restoranu.
Villa kod Ližnjana odlična. Sve jako čisto. Bazen isto. Razočaralo me što je suđe bilo iz Ikee. Oni najjeftiniji tanjuri koji odmah popucaju u perilici i otkrhnu se. Ja nisam bogata, ali sam davno odustala od tih tanjura. Nehigijenski su sa tim pukotinama. Također smatram velikim nedostatkom što nije bilo komarnika na prozorima. Sve ostalo je bilo odlično.
Cijena 5500 kn/dan za četverosobnu villu. Nas je bilo 6, a komotno mogu 4 para ili dva para s djecom.
Hotele ne volim.
Volim slobodu, a ne da moram točno po rasporedu trčati na jelo. Bezveze.
Volim kuhati ili jesti vani. Sve po dogovoru i željama.
Ne volim više ni gužvu, ni hrpu vrištave djece po plažama i restoranima.
Ostarila sam.
Zato idem na ljetni godišnji krajem 8. I nadam se miru.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bili smo u lipnju na punom pansionu u Falkensteineru. Zgodno je s malim djetetom i uzivali smo. Mali je kao alisa u zemlji cudesa za dorucke i vecere. Bili su busevi austrijanaca pa je bila i obilna ppnuda za obroke. Meni ne pasu te obilne vecere. A cesto kako smo ranoranioci moramo cekati dorucak.
Jelena,
I meni se čini da je ipak manje turista ove godine nego prošle.
Idilično mi zvuči to vaše trenutno.
Kod nas u kampu ima nešto manje gostiju, onako oko 80% popunjenosti mislim. Ove godine su dosta poskupili ulaz na plažu za vanjske pa nije gužva na plaži kao prije jer su gotovo isključivo gosti kampa. Meni to paše. Dosta su uložili u infrastrukturu, pojačali animaciju za klince (iako meni to ne treba više, prestari su), omogućili besplatne sportske terene za goste što mi je ok (i koristimo). Naravno i poskupili su ove godine jedno 25%...
MI ljetujemo već godinama u jednom malom mjestu na Makarskoj rivijeri. 4h vožnje do tamo. IMamo sobu s klimom i pogledom na more. Polupansion po osobi 30eura, klince nam dok su bili manji računao 15eura. Najmanje dijete free.
Bez brige i pameti oko kuhanja. Plaže su pune kao i prijašnjih godina, ali mi imamo "svoj" hlad ispod borova (dođemo na plažu oko 9h) i zauzmemo mjesto. Tu smo cijeli dan. Blzu je restoran u koji odemo 2x u 10 dana koliko smo na moru. Kupimo peciva, voćem jogurte, kekse i nosimo frižider na plažu. More čisto, super za mlađu a i stariju djecu, šljunčana plaža. 2 kafića uz plažu, sladoled, fritule, palačinke pa tko što voli...
Blizu je i veći grad u koji odemo 2,3x na slaodled, lunapark i sl. Ne pada mi napamet dok god domaćini mogu kuhati negdje drugdje ljetovati...
Mašnice, pa to je isto top :klap: Zvuči odlično!
Samo što mi ne idemo nikad na istu plažu zaredom #crviuguzici hahaha
Mi na kraju često jedemo i vani, al to košta više naravno.
A opet neću stalno ni kuhat,a ni jest vani 3 i po - 4 tjedna na moru. #dugosmo namoru
Različiti smo.
Ja baš volim kuhati i sretna sam kad na odmoru imam vremena posvetiti se tome.
I volim čitati jer to ne stignem dok radim.
Ja se ustanem oko 6:00, skuham si kavu i prelijem u bocu, uzmem pse i odem s njima na plažu.
Mir, tišina, nigdje nikoga, sunce polako izlazi iz pidžame. Predivno.
Sjedim na obali i pijuckam kavu, a psi se igraju oko mene. Jednom- dvaput otplivamo i u 9:00 idemo doma.
Često ide i kći s nama. Njena prijateljica tada spava jer voli duže spavati.
Onda složim doručak i zatim kuham ručak.
Na plažu idemo opet oko 17:00 sati.
Rijetko večeramo i to najčešće vani.
Nekad i ručamo vani ako smo na kakvom izletu.
Često doma i roštiljamo. Ribu. Domaću.
Jako puno hodamo. Dnevno po cca 30000 koraka pa i više.
Auto sparkiramo kad doputujemo i ne diramo ga iako su nam plaže dosta daleko od kuće.
Na plažu osim vode ne nosimo nikakvu hranu jer nema potrebe.
Ako tko želi kupimo voćnu salatu, kavu, koktel…izbor je odličan. Cijene ne gledam. Previše radim i kroz godinu ušparam da se mogu opustiti na odmoru.
I tak…meni je to idealni odmor.
zvuci bas dobro
jedino
30000 koraka je cca 24 kilometra dnevno?
jesi sigurna u broj
I ja sam na moru. I kuham svaki dan. I popijem kavu i kolač i voće, stigle lubenice iz doline Neretve. I tako cijelu godinu :)
I ja jako volim kuhati, to mi uopće nije neka tlaka od koje se želim odmoriti. A i ponuda bezglutenskih i bezmliječnih jela u restoranima i hotelima se svuda svodi na jedno te isto, ako uopće i postoji, pa onda radije kuham sama.
Doduše ja gledam i cijene. Baš budem sretna sama sa sobom kad prođem jeftinije hahaha. Idemo za par dana u CG, uhvatila sam na Bookingu neki deal, 50 eura dnevno nam je apartman. Pogled na more, terasa, a do plaže par minuta. Odličan je na slikama, ali opekla sam se pa ću vidjeti za par dana kakav je realno.
30000 koraka, majko mila. Svaka čast. Ja sam prije ove trudnoće kad imam vremena znala po 10000 i umarala se, dovela se u formu bez problema. Da sam po 30 mogla sam smršavit u tjedan dana :lool: sad na cca 3000 više ne mogu, a baš sam mislila da sam u dobroj formi u ovoj trudnoći. :lool:
ma to je pet sati hoda, samo hoda, bez pauza, svaki dan, i to mi je potpuno nevjerojatno
da je i tjedno, to je za svaku pohvalu
A jesam.
Do plaže imamo cca 3 km u jednom smijeru pa puta 4 i već smo na pola cifre.
Stvarno puno hodamo i planinarimo, a Brač je takav da ima puno staza
Inače dok radim imam prosječno 18000 koraka svaki dan.
Ali ok za mene, nego i psi to prehodaju. Jedan ima 10 g i energije za trojicu.
pola cifre je jos 12 km, dva i nesto sata hodanja svaki dan
ja plesem pet puta tjedno po dva sata, vikendom jos skoro tri, pa nisam blizu tim brojkama, zato su mi nevjerojatne
ali dobro, kako god ti kazes