Da kod nas su hoteli s 4 zvjezdice top.
A vani kad idem moram prvo sve recenzije pročitat .
Zadnji put bila u gužvi pa nisam zagledala ne da nije imao klimunego doslovce onaj ventilator na ormariću neki model Marije Terezije eeej i to 4 zvjezdice...koma..namještaj izhaban...ma...
Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.07.2023. at 12:25
Eto ga nadje se i bliže
Ja nisam neki fun sladoleda srećom.![]()
U slasticarni tu na moru sorbet tip sladoleda 1.60, mliječni 2€
Ali velike kugle meni i jedna dovoljna.
Ako pak netko uzme 2 kuglice i još onaj slatki kornet ispadne ko rucak skoro, malo previše...
Po zrazličitim zemljama su različite kategorizacije hotela. Tako da zvjezdice na raznim mjestma znače različito
Evo, mene čak ni ne smetaju cijene u skupim turističkim gradovima, iako su cijene u južnim morskim supermarketima 20-30% veće nego u istim tim u ZG, što je totalna svinjarija, a guši i lokalno stanovništvo. Najviše mi smeta prljavština i neodržavanost ulica i kupališta te gomile smeća.
Daa nisam fanhahaha
Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.07.2023. at 13:52
Znam npr za Italiju, da nije isto. U stvari, možda se nešto promijenilo. Nisam sigurna. Al ipak nije isto.
Ja svakodnevo prolazim centrom, i nema više redova za sladoled ispered Vinceka ni ispred Leda, a bome ih je bilo.
Cijene u nekom selu u Dalmaciji ne bih uspoređivala se Europskim velegradom - meni je neusporedivo.
Na proljeće smo bili u Grčkoj - koja ljubaznost, izbor hrane, otvorenost, količina ponude - ma ne može se uspoređivati s nama - na žalost.
Davno sam obišla Grčke otoke, kad sam bila na studentskoj praksi. I tada su bili debelo ispred nas. Ne znam kako je sada, ali pamtim npr arhitekturu po otocima. Sve je ujednačeno, nema megalomanskih hotela. Samo kad se prisjetim kako izgleda obala južno od Splita. Više podsjeća na brazilske favele, neg na uređenu obalu i turistički "raj".
Prošle godine smo ljetovali u Mlinima - nakon tog iskustva, nemam namjeru uskoro ići u ijadno mjesto u okolici Dubrovnika.
Slažem se za Grčku, mi smo tri puta ljetovali tamo, bilo je stvarno super.
Ma mislim da sigurno postoji kategorizacija na EU razini jer kako bi inače turisti mogli putovat ako ne postoji standardizacija.
Eh da i Italija ima loše hotele odnosno omjer kvalitete i cijene, pažljivoo ih se treba birati. Često je namještaj Marije Terezije. Zadnje sam bila u Veroni i okolici Parme, nemala cijena a hoteli tak tak.
Meni je na Kreti hrana bila top,ponuda raznovrsna, zapravo najbolja hrana/ponuda koju sam jela na nekom putovanju. Jako puno jela i kombinacija s povrćem, što me oduševilo.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.07.2023. at 15:15
Kod mene nema nijednog hotela, a kamoli megalomanskog.
Nema ni Silba. Ugljan jedan, Mljet jedan,...nastavi niz. Većina otoka ima jedan-dva hotela i nisu megalomanski.
Ljudi moji pa na što sliči španjolska obala s onim svojim zdanjima, hotelima, resortima ili Budva..
Meni se naša obala čini još uvijek dosta sačuvanom. Ovo ljeto ću proći cijeli potez do juga,pa ću pogledat detaljnije.
Negdje je dobra gradska vlast uspjela sačuvat vrijednosti i baštinu, a negdje su se "prodali" za masovni turizam.
Npr. Makarska, Biograd....baš šteta a takav potencijal.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.07.2023. at 17:11
Obala u Andaluziji je krcata megalomamskim projektima al nekako djeluje skladno jer su građeni u istom stilu.
Nitko ne čita kaj sam napisala o favelama. Meni je pol naše obale slično njima.
Ne znam jeste uživo vidjeli hotel u Postirama. Ja bih onog koji je dozvolio tu gradnju objesila na stup srama.
Ak vam se ne da guglat. Tu je
https://www.google.com/search?client...h=789&dpr=2.63
O pločnicima u dalmatinskim mjestima bolje da ne pišem. Ne bi se odrekli centimetra svoje zemlje pa tako turisti hodaju cestom s djecom, kolicima .... Nogostup je nepoznati pojam
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 24.07.2023. at 18:10
Ovako izgledaju hoteli u Costa Bravi: http://www.destination360.com/europe...a-brava-hotels
Mi smo srećom još jako daleko od toga.
Svaki put kad pričaju o turizmu naglašavaju kako imamo premalo hotela, daleko ispod prosjeka konkurentskih zemalja. Kad se hoteli izgrade opet nije dobro, lokalci se žale da ti gosti ne troše ništa izvan hotela. Ako se izgradi još apartmana, opet nije dobro jer tko će to napuniti, stari apartmani su odjednom prazni. Uglavnom, puno se žalimo a ne poduzimamo ništa ili skoro ništa.
Ja ne znam di ljetujete da nema pločnika, al fakat.
To su više iznimka nego pravilo.
A iskustva s grškim otocima prije ohiho godina i danas mislim da je neusporedivo.
Valjda pišemo o sadašnjosti a ne što je nekad bilo, nekad nije ni Budva bila unakažena kao danas.
Kao ni Postire s tim hotelom. Bile su krasno malo dalm.misto s kamenim kućama, divvota. 2 godine smo tamo ljetovali.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.07.2023. at 07:22
Ovakav hotel se tamo jednoravno ne uklapa u taj okoliš, negdje drugdje bi mi bio super, ovdje kvari vizuru.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.07.2023. at 07:26
To cudo u Postirama sam vidila. Smisno mi je da mi je prije 15-ak godina onaj drugi novoizgradjeni hotel tamo izgledao kao saka u oko. Kraj ovoga novoga, taj "stari" se skoro i ne vidi. Brac se zaista brzo izgradjuje.
Nogostupa nema po dijelovima zagreba, zadra, Spluta, nastavi niz. Ne pišem o starim dijelovima grada nego baš o divljij gradnji, koja je legalizirana. Na žalost, nastavlje se s praksom u kojoj je urbanizam na jako niskim granama.
Pišem kritiku, ali iskreno me to sve jako boli. Tužna sam našto nam zemlja i gradovi počinju sličiti. I na žalost ne hodam po cesti s ružićastim naočalama na očima.
Nogostupa nema ni u nekim dijelovima Zagreba koji nisu posljedica nelegalne gradnje, npr. od bolnice Sveti Duh prema Šestinama. Mikulići su još gori, malo je nogostup s jedne a malo s druge strane a cesta je izuzetno prometna.
Nano,
Pa jel mi sad pričamo o iznimkama ili o stanju kakvo je u većini? Nebitno jel Zg,St,otoci...
Ja sam obišla rekla bih skoro cijelu našu obalu al neću naravno ljetovat u Podstrani
Za ljetovanje biram ono što nama odgovara.
Kao što čovjek bira di će živjet i hoće li živjet u gradu,selu...
Pa na Malti osim glavnih ulica isto vrlo često nema pločnika i gradnja je pa blago rečeno svakakva al opet većina turista se kreće tim turističk.dijelom i fokusirat će se na znamenitosti ili nešto drugo.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.07.2023. at 12:24
Baš idem za par dana cijelim tim potezom srednje i južne Dalmacije do Pelješca, pa ću obratit pažnju na gradnju i nogostupe, obalu kao takvu.
Meni osobno makarska rivijera ima predivne plaže (doduše ne usred sezone jer ne podnosim gužve), al priroda je dala čudo.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.07.2023. at 13:21
Lili, ne znam koliko imaš godina, kad bi znala kako je Makarska izgledala prije 40 godina, plakala bi na današnji urbanocid. A ima još puno jadranskih bisera u istom košu.
Pa naravno da znam kako je izgledala, gore sam i napisala da je strašno šta su od nje napravili.
A kad su u poratno doba još nasasili onu rugobu od gradjevine na Sv Petra užas![]()
*nasadili
Sjećam je se još od Juge, pa sam boravila tamo u vrijeme izbjeglištva 1992.a onda i dolazila poslije i 2000. A u kasnijim fazama samo nakratko jer to više nije bio isti grad.
Uništena arhitektura, cajke u kafićima...ma užas i šteta velika .
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.07.2023. at 16:25
Posljednje uređivanje od Beti3 : 26.07.2023. at 09:14
pa da, prevara ima, ali ima ih svugdje
naravno vise u turistickim mjestima nego u zagrebu, cisto zbog ponude i potraznje
kako bi se to trebalo sprijeciti?
ako ljudi nemaju svijesti da ne rezerviraju apartman i ne uplacuju pare unaprijed, preko sumnjivih stranica?
taj prevarant mozda nije ni blizu hrvatske, u splitu to rade sa stanovima za iznajmljivanje, imena su srpska, ali tko zna jesu li tocna
Nije sve summer preko sumnjivih stranica, pa nisu svi turisti idioti. Ja se recimo ni najmanje ne smatram idiotom pa sam prevarena. Uplatila sam unaprijed preko Bookinga, taj apartman mi se svidio. Moja je greška to što nisam odmah tražila povrat, dijete mi se razbolilo i jednostavno sam se posvetila tome, ali to uopće ne umanjuje nepoštenje iznajmljivača.
Jel se itko sjeća onih drama s iznajmljivanjem nakon korone? Tj. tad je još trajala, 2021. mislim da je bila. Kad je bilo po vijestima kako turisti ostaju bez smještaja pod lošim izgovorima iznajmljivača jer su neki stranci ponudili više. Isto čisto nepoštenje iznajmljivača, ništa drugo.
referirala sam se na onaj slucaj
naravno da nije sve preko sumnjivih stranica, naravno da ima nekorektnih iznajmljivaca, svugdje
pohlepnih i lazljivih
naravno da ima i turista koji izmisljaju lazne optuzbe kako bi se izvukli iz placanja smjestaja, daju lazne negativne recenzije, takodjer, bas sam nedavno citala clanak s takvim primjerima
ali ne znam kako je to specificno za nas i sta se tu moze uciniti, osim kaznjavati takve iznamljivace i goste
Posljednje uređivanje od summer : 26.07.2023. at 11:30
e da, prije desetak dana je u rimu luksuzni hotel mojoj sestri ukinio rezervaciju tri dana prije puta, a rezervirala je u sijecnju!
po povoljnoj cijeni, vjj su izdali sobu skuplje
oni su je otpilili glatko, a onda je s bookingom vodila rat da joj nadoplate smjestaj u istoj kategoriji (i uspjela na kraju nakon tri dana beskonacnog dopisivanja)