Stranica 14 od 17 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 837

Tema: svi bi jeli zdravo i fino, ali bi dali za domaća jaja kunu, a za domaće mlijeko 4..

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ta žena iz Njemačke - misliš da ju je prevario Hrvat? Mom kolegi se dogodilo isto. Ali apartman koji nije postoja, poslije je našao, da se nudi na još tri mjesta u svijetu :D s istim slikama. (ne tvrdim da nije prijevara nekog iz Hrvatske, ali bilo tko može oglasiti lažni apartman bilo gdje).

To sa strujom i momkom je užasno. Naravno da je iznajmljivač odgovoran.
    Koma za dečkana Hvaru

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ta žena iz Njemačke - misliš da ju je prevario Hrvat? Mom kolegi se dogodilo isto. Ali apartman koji nije postoja, poslije je našao, da se nudi na još tri mjesta u svijetu :D s istim slikama. (ne tvrdim da nije prijevara nekog iz Hrvatske, ali bilo tko može oglasiti lažni apartman bilo gdje).

To sa strujom i momkom je užasno. Naravno da je iznajmljivač odgovoran.
    Ma nemam pojma jel ju Hrvat prevario, otkud da znam.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam više di se može kupit kuglica sladoleda ispod 2 eura. Ja u Zg na takvu nižu cijenu naišla nisam.
    Sve je otišlo gore.
    U Slavoniji.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, uopće ne kužim to sa zvjezdicama. Meni kad netko dođe poslovno u hotel s 4 zvjezdice, stvarno dođe u vrhunski hotel.
    Da kod nas su hoteli s 4 zvjezdice top.
    A vani kad idem moram prvo sve recenzije pročitat .
    Zadnji put bila u gužvi pa nisam zagledala ne da nije imao klimunego doslovce onaj ventilator na ormariću neki model Marije Terezije eeej i to 4 zvjezdice...koma..namještaj izhaban...ma...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.07.2023. at 12:25

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    U Slavoniji.
    Evo idemo na sladoled u Slavoniju

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Evo idemo na sladoled u Slavoniju
    U Vinkovcima euro kuglica, jutros pojeli.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ne znam više di se može kupit kuglica sladoleda ispod 2 eura. Ja u Zg na takvu nižu cijenu naišla nisam.
    Sve je otišlo gore.
    U kustosiji 1,70
    I slunju 1,00
    Prije nego odes u Slavoniju
    Jedino nema mora u blizini

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Eto ga nadje se i bliže

Ja nisam neki fun sladoleda srećom.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U slasticarni tu na moru sorbet tip sladoleda 1.60, mliječni 2€
    Ali velike kugle meni i jedna dovoljna.
    Ako pak netko uzme 2 kuglice i još onaj slatki kornet ispadne ko rucak skoro, malo previše...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jastrebarsko, Samobor, isto ispod 2

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma nemam pojma jel ju Hrvat prevario, otkud da znam.
    Zato sto, ako prevara, nema veze s Hrvatskom, sto bi Hrvatska s tim. Takve prevare se posvuda dogadjaju. A gdje su bazirane, tko zna.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po zrazličitim zemljama su različite kategorizacije hotela. Tako da zvjezdice na raznim mjestma znače različito

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo, mene čak ni ne smetaju cijene u skupim turističkim gradovima, iako su cijene u južnim morskim supermarketima 20-30% veće nego u istim tim u ZG, što je totalna svinjarija, a guši i lokalno stanovništvo. Najviše mi smeta prljavština i neodržavanost ulica i kupališta te gomile smeća.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Eto ga nadje se i bliže

Ja nisam neki fun sladoleda srećom.
    Ispričavam se na sitničavosti, nisi fAn sladoleda

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Daa nisam fan hahaha
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.07.2023. at 13:52

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Po zrazličitim zemljama su različite kategorizacije hotela. Tako da zvjezdice na raznim mjestma znače različito
    Nano, jesi sigurna da nije na razini EU ista kategorizacija hotela?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.07.2023. at 13:54

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    U slasticarni tu na moru sorbet tip sladoleda 1.60, mliječni 2€
    Ali velike kugle meni i jedna dovoljna.
    Ako pak netko uzme 2 kuglice i još onaj slatki kornet ispadne ko rucak skoro, malo previše...
    Cijena ili kalorije u usporedbi s ručkom ?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa pričamo o cijenama.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nano, jesi sigurna da nije na razini EU ista kategorizacija hotela?

Znam npr za Italiju, da nije isto. U stvari, možda se nešto promijenilo. Nisam sigurna. Al ipak nije isto.

Ja svakodnevo prolazim centrom, i nema više redova za sladoled ispered Vinceka ni ispred Leda, a bome ih je bilo.

Cijene u nekom selu u Dalmaciji ne bih uspoređivala se Europskim velegradom - meni je neusporedivo.

Na proljeće smo bili u Grčkoj - koja ljubaznost, izbor hrane, otvorenost, količina ponude - ma ne može se uspoređivati s nama - na žalost.

Davno sam obišla Grčke otoke, kad sam bila na studentskoj praksi. I tada su bili debelo ispred nas. Ne znam kako je sada, ali pamtim npr arhitekturu po otocima. Sve je ujednačeno, nema megalomanskih hotela. Samo kad se prisjetim kako izgleda obala južno od Splita. Više podsjeća na brazilske favele, neg na uređenu obalu i turistički "raj".

Prošle godine smo ljetovali u Mlinima - nakon tog iskustva, nemam namjeru uskoro ići u ijadno mjesto u okolici Dubrovnika.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Slažem se za Grčku, mi smo tri puta ljetovali tamo, bilo je stvarno super.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma mislim da sigurno postoji kategorizacija na EU razini jer kako bi inače turisti mogli putovat ako ne postoji standardizacija.
    Eh da i Italija ima loše hotele odnosno omjer kvalitete i cijene, pažljivoo ih se treba birati. Često je namještaj Marije Terezije. Zadnje sam bila u Veroni i okolici Parme, nemala cijena a hoteli tak tak.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je na Kreti hrana bila top,ponuda raznovrsna, zapravo najbolja hrana/ponuda koju sam jela na nekom putovanju. Jako puno jela i kombinacija s povrćem, što me oduševilo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.07.2023. at 15:15

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Davno sam obišla Grčke otoke, kad sam bila na studentskoj praksi. I tada su bili debelo ispred nas. Ne znam kako je sada, ali pamtim npr arhitekturu po otocima. Sve je ujednačeno, nema megalomanskih hotela. Samo kad se prisjetim kako izgleda obala južno od Splita. Više podsjeća na brazilske favele, neg na uređenu obalu i turistički "raj".
    Kako nema? Ja sam bila na Rodosu - sve puno megalomanskih hotela. Juzno od Splita je kaos - al vecina dalmatinskih otocnih mjesta nema megalomanske hotele.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod mene nema nijednog hotela, a kamoli megalomanskog.
    Nema ni Silba. Ugljan jedan, Mljet jedan,...nastavi niz. Većina otoka ima jedan-dva hotela i nisu megalomanski.

Ljudi moji pa na što sliči španjolska obala s onim svojim zdanjima, hotelima, resortima ili Budva..

Meni se naša obala čini još uvijek dosta sačuvanom. Ovo ljeto ću proći cijeli potez do juga,pa ću pogledat detaljnije.
    Negdje je dobra gradska vlast uspjela sačuvat vrijednosti i baštinu, a negdje su se "prodali" za masovni turizam.

Npr. Makarska, Biograd....baš šteta a takav potencijal.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.07.2023. at 17:11

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako nema? Ja sam bila na Rodosu - sve puno megalomanskih hotela. Juzno od Splita je kaos - al vecina dalmatinskih otocnih mjesta nema megalomanske hotele.
    Nisam bila na Rodosu već na barem 5 otoka Cikladske skupine. I kuće su sve bile istog stila, hotelu niski. No, to je bilo davno i ne znam kako je sad. Al i tada su nas s kvalitetom i količinom raznovrsne hrane debelo šišali

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obala u Andaluziji je krcata megalomamskim projektima al nekako djeluje skladno jer su građeni u istom stilu.

Nitko ne čita kaj sam napisala o favelama. Meni je pol naše obale slično njima.

Ne znam jeste uživo vidjeli hotel u Postirama. Ja bih onog koji je dozvolio tu gradnju objesila na stup srama.

Ak vam se ne da guglat. Tu je

https://www.google.com/search?client...h=789&dpr=2.63

O pločnicima u dalmatinskim mjestima bolje da ne pišem. Ne bi se odrekli centimetra svoje zemlje pa tako turisti hodaju cestom s djecom, kolicima .... Nogostup je nepoznati pojam
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 24.07.2023. at 18:10

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Obala u Andaluziji je krcata megalomamskim projektima al nekako djeluje skladno jer su građeni u istom stilu.

Ne znam jeste uživo vidjeli hotel u Postirama. Ja bih onog koji je dozvolio tu gradnju objesila na stup srama.

O pločnicima u dalmatinskim mjestima bolje da ne pišem. Ne bi se odrekli centimetra svoje zemlje pa tako turisti hodaju cestom s djecom, kolicima .... Nogostup je nepoznati pojam
    Ovako izgledaju hoteli u Costa Bravi: http://www.destination360.com/europe...a-brava-hotels
    Mi smo srećom još jako daleko od toga.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Svaki put kad pričaju o turizmu naglašavaju kako imamo premalo hotela, daleko ispod prosjeka konkurentskih zemalja. Kad se hoteli izgrade opet nije dobro, lokalci se žale da ti gosti ne troše ništa izvan hotela. Ako se izgradi još apartmana, opet nije dobro jer tko će to napuniti, stari apartmani su odjednom prazni. Uglavnom, puno se žalimo a ne poduzimamo ništa ili skoro ništa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jurica Pavicic: Crvena voda

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja ne znam di ljetujete da nema pločnika, al fakat.
    To su više iznimka nego pravilo.

A iskustva s grškim otocima prije ohiho godina i danas mislim da je neusporedivo.
    Valjda pišemo o sadašnjosti a ne što je nekad bilo, nekad nije ni Budva bila unakažena kao danas.

Kao ni Postire s tim hotelom. Bile su krasno malo dalm.misto s kamenim kućama, divvota. 2 godine smo tamo ljetovali.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.07.2023. at 07:22

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ovakav hotel se tamo jednoravno ne uklapa u taj okoliš, negdje drugdje bi mi bio super, ovdje kvari vizuru.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.07.2023. at 07:26

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne znam di ljetujete da nema pločnika, al fakat.
    To su više iznimka nego pravilo.

Iskreno mislim da puno naše obale nisi vidjela.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To je isto Lili ko da veliš da i svaka ulica u ZG ima nogostup

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Lili, to je otocni bias. Po meni ne da ima nogostupa nego je skoro sve bitno pjesacka zona, jer je ili Riva, il je preusko da bi auti prolazili al ja sam uvik na otocima.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

To cudo u Postirama sam vidila. Smisno mi je da mi je prije 15-ak godina onaj drugi novoizgradjeni hotel tamo izgledao kao saka u oko. Kraj ovoga novoga, taj "stari" se skoro i ne vidi. Brac se zaista brzo izgradjuje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nogostupa nema po dijelovima zagreba, zadra, Spluta, nastavi niz. Ne pišem o starim dijelovima grada nego baš o divljij gradnji, koja je legalizirana. Na žalost, nastavlje se s praksom u kojoj je urbanizam na jako niskim granama.

Pišem kritiku, ali iskreno me to sve jako boli. Tužna sam našto nam zemlja i gradovi počinju sličiti. I na žalost ne hodam po cesti s ružićastim naočalama na očima.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nogostupa nema ni u nekim dijelovima Zagreba koji nisu posljedica nelegalne gradnje, npr. od bolnice Sveti Duh prema Šestinama. Mikulići su još gori, malo je nogostup s jedne a malo s druge strane a cesta je izuzetno prometna.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nano,

Pa jel mi sad pričamo o iznimkama ili o stanju kakvo je u većini? Nebitno jel Zg,St,otoci...

Ja sam obišla rekla bih skoro cijelu našu obalu al neću naravno ljetovat u Podstrani

Za ljetovanje biram ono što nama odgovara.
    Kao što čovjek bira di će živjet i hoće li živjet u gradu,selu...

Pa na Malti osim glavnih ulica isto vrlo često nema pločnika i gradnja je pa blago rečeno svakakva al opet većina turista se kreće tim turističk.dijelom i fokusirat će se na znamenitosti ili nešto drugo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.07.2023. at 12:24

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Baš idem za par dana cijelim tim potezom srednje i južne Dalmacije do Pelješca, pa ću obratit pažnju na gradnju i nogostupe, obalu kao takvu.

Meni osobno makarska rivijera ima predivne plaže (doduše ne usred sezone jer ne podnosim gužve), al priroda je dala čudo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.07.2023. at 13:21

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Lili, ne znam koliko imaš godina, kad bi znala kako je Makarska izgledala prije 40 godina, plakala bi na današnji urbanocid. A ima još puno jadranskih bisera u istom košu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa naravno da znam kako je izgledala, gore sam i napisala da je strašno šta su od nje napravili.

A kad su u poratno doba još nasasili onu rugobu od gradjevine na Sv Petra užas

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

*nasadili

Sjećam je se još od Juge, pa sam boravila tamo u vrijeme izbjeglištva 1992.a onda i dolazila poslije i 2000. A u kasnijim fazama samo nakratko jer to više nije bio isti grad.

Uništena arhitektura, cajke u kafićima...ma užas i šteta velika .
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.07.2023. at 16:25

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma ne vrijedi kuglica sladoleda baš ni 2 eura ako ćemo objektivno. Ali to nije do Dalmacije, Splita, ovoga, onoga, nego je sve skuplje sad u odnosu na prije par godina.

Ali kao što već rekoh, ja nemam problem s cijenom, nego s prevarama. Naplati mi i 5 eura kuglicu ako hoćeš, ja ću vidjeti sama sa sobom hoću ti dati te novce ili ne, ali daj nek to onda barem ne bude iz kutije ledo sladoleda kako je netko ranije pisao. Ili kako sam jednom vidjela iza restorana (nije uopće u Hrvatskoj nego malo dalje na zapadu, da ne skačete), unošenje polugotovih cordon bleu kutija, ono tipa iz Lidla ili od nekud već. Odem na cjenik na netu nabrzinu, cordon 20ak eura. Pa daj me nemoj.

Ili što sam pisala za apartman u kojem smo bili. Naša stvar je bila da smo htjeli dati 2000 eura, ali onda nek bude u njemu ono što je navedeno. Nekidan na Hvaru poginuo dečko od strujnog udara od tuša. Pa nije stvar ni koliko se platilo, ali pobogu ako si iznajmljivač, imaš valjda neku odgovornost da održavaš te instalacije i da budu ispravne, uostalom i da redovno provjeravaš jel sve ispravno. Danas čitam žena iz Njemačke apartman u Cesarici platila unaprijed, došla i nema apartmana. Aj njoj recite da vas prevaranti promaše.

Takvih priča je bilo hrpetina po vijestima i možete se ljutiti koliko hoćete, ali činjenica je da ne čitamo puno baš da se to u Zagrebu događa. Ima toga u svim turističkim mjestima, ali briga mene iskreno i za Austriju i za Njemačku i za Francusku i za bilo koju državu, više me smeta kad pročitam da se tako nešto dogodilo u Hrvatskoj.
    E, pa prica ima obrat. Uopće nije prevarena. Ima apartman u prelijepom dijelu podvelebitskog primorja, u Cesarici. Isla je prijaviti policiji da je prevarena, a sama se prevarila krivo tražeći apartman.
    Ima i gostiju i domaćih svakakvih
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 26.07.2023. at 09:14

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    E, pa prica ima obrat. Uopće nije prevarena. Ima apartman u prelijepom dijelu podvelebitskog primorja, u Cesarici. Isla je prijaviti policiji da je prevarena, a sama se prevarila krivo tražeći apartman.
    Slažem se, ali nije tako samo u ovoj struci. U svim poslovima gdje radiš s ljudima ima takvih situacija. Ne vidim po čemu bi turizam tu bio iznimka....

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Vidjela sam da je bila tehnička greška na stranici. Ali bez obzira na ishod, to je samo jedan od hrpe slučajeva, guglaj o prevarama ako ne vjeruješ, ja jesam i iznenadila sam se.

I ima naravno i gostiju svakakvih, slažem se.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa da, prevara ima, ali ima ih svugdje
    naravno vise u turistickim mjestima nego u zagrebu, cisto zbog ponude i potraznje
    kako bi se to trebalo sprijeciti?
    ako ljudi nemaju svijesti da ne rezerviraju apartman i ne uplacuju pare unaprijed, preko sumnjivih stranica?
    taj prevarant mozda nije ni blizu hrvatske, u splitu to rade sa stanovima za iznajmljivanje, imena su srpska, ali tko zna jesu li tocna

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Nije sve summer preko sumnjivih stranica, pa nisu svi turisti idioti. Ja se recimo ni najmanje ne smatram idiotom pa sam prevarena. Uplatila sam unaprijed preko Bookinga, taj apartman mi se svidio. Moja je greška to što nisam odmah tražila povrat, dijete mi se razbolilo i jednostavno sam se posvetila tome, ali to uopće ne umanjuje nepoštenje iznajmljivača.

Jel se itko sjeća onih drama s iznajmljivanjem nakon korone? Tj. tad je još trajala, 2021. mislim da je bila. Kad je bilo po vijestima kako turisti ostaju bez smještaja pod lošim izgovorima iznajmljivača jer su neki stranci ponudili više. Isto čisto nepoštenje iznajmljivača, ništa drugo.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

referirala sam se na onaj slucaj
    naravno da nije sve preko sumnjivih stranica, naravno da ima nekorektnih iznajmljivaca, svugdje
    pohlepnih i lazljivih
    naravno da ima i turista koji izmisljaju lazne optuzbe kako bi se izvukli iz placanja smjestaja, daju lazne negativne recenzije, takodjer, bas sam nedavno citala clanak s takvim primjerima
    ali ne znam kako je to specificno za nas i sta se tu moze uciniti, osim kaznjavati takve iznamljivace i goste
    Posljednje uređivanje od summer : 26.07.2023. at 11:30

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

e da, prije desetak dana je u rimu luksuzni hotel mojoj sestri ukinio rezervaciju tri dana prije puta, a rezervirala je u sijecnju!
    po povoljnoj cijeni, vjj su izdali sobu skuplje
    oni su je otpilili glatko, a onda je s bookingom vodila rat da joj nadoplate smjestaj u istoj kategoriji (i uspjela na kraju nakon tri dana beskonacnog dopisivanja)

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    e da, prije desetak dana je u rimu luksuzni hotel mojoj sestri ukinio rezervaciju tri dana prije puta, a rezervirala je u sijecnju!
    po povoljnoj cijeni, vjj su izdali sobu skuplje
    oni su je otpilili glatko, a onda je s bookingom vodila rat da joj nadoplate smjestaj u istoj kategoriji (i uspjela na kraju nakon tri dana beskonacnog dopisivanja)
    Užas stvarno, a čitala sam već i za Booking da s njima to isto traje i traje, iako su generalno recimo pouzdani za najam smještaja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •