Ma ne vrijedi kuglica sladoleda baš ni 2 eura ako ćemo objektivno. Ali to nije do Dalmacije, Splita, ovoga, onoga, nego je sve skuplje sad u odnosu na prije par godina.
Ali kao što već rekoh, ja nemam problem s cijenom, nego s prevarama. Naplati mi i 5 eura kuglicu ako hoćeš, ja ću vidjeti sama sa sobom hoću ti dati te novce ili ne, ali daj nek to onda barem ne bude iz kutije ledo sladoleda kako je netko ranije pisao. Ili kako sam jednom vidjela iza restorana (nije uopće u Hrvatskoj nego malo dalje na zapadu, da ne skačete), unošenje polugotovih cordon bleu kutija, ono tipa iz Lidla ili od nekud već. Odem na cjenik na netu nabrzinu, cordon 20ak eura. Pa daj me nemoj.
Ili što sam pisala za apartman u kojem smo bili. Naša stvar je bila da smo htjeli dati 2000 eura, ali onda nek bude u njemu ono što je navedeno. Nekidan na Hvaru poginuo dečko od strujnog udara od tuša. Pa nije stvar ni koliko se platilo, ali pobogu ako si iznajmljivač, imaš valjda neku odgovornost da održavaš te instalacije i da budu ispravne, uostalom i da redovno provjeravaš jel sve ispravno. Danas čitam žena iz Njemačke apartman u Cesarici platila unaprijed, došla i nema apartmana. Aj njoj recite da vas prevaranti promaše.
Takvih priča je bilo hrpetina po vijestima i možete se ljutiti koliko hoćete, ali činjenica je da ne čitamo puno baš da se to u Zagrebu događa. Ima toga u svim turističkim mjestima, ali briga mene iskreno i za Austriju i za Njemačku i za Francusku i za bilo koju državu, više me smeta kad pročitam da se tako nešto dogodilo u Hrvatskoj.