kjb prvotno napisa
Htjela sam izbjeći pisati samo o svojoj maturantici, koja je osim matematike rasturila i DM iz drugih predmeta (pa i iz Hrvatskog, usprkos disleksiji i pomoz bože pročitanim lektirama). I nije joj bilo teško (osim eseja, mislila sam po njenoj priči da neće preći prag koliko je dramila, a na kraju skroz dobro ispalo. Moraš se držat natuknica, brojat riječi, i to je to. Skoro ko matematika:-))
Ovdje se radi o X gimnaziji, matematički smjer, i gotovo svi iz njenog razreda koje znam su upisali ono što su htjeli (njih 5 FER, medicina, farmacija, arhitektura, PMF). A deseta je na glasu kao malo labavija gimnazija, 3 uvijek možeš dobit, dušu dalo za one koji hvataju krivine. No u 3. i 4. razredu na izbornim predmetima se kreće sa drilom koji ih pripremi za DM, i nikakvi Trinomi im ne trebaju.
Za one koji hoće super rezultat, ima i dodatnih priprema, nađe se za svakog ponešto.
Za Nanu: raspitaj se u školi imaju li pripreme, nek se svakako uključi na to, i kreni odmah na početku godine sa instrukcijama gdje ga žulja (ako ga negdje žulja). Sretno!