Peterlin prvotno napisa
Moj mlađi sin ima peticu iz fizike u trećem razredu, a moj stariji je imao trojku u miocu i sigurno zna više od mlađega s peticom. Da se razumijemo, isti profesor je prije dvije godine predavao mom starijem fiziku u miocu, a sad je otišao u Ruđer. Razumijem ja dobro da to nije ista razina znanja, ali bratemili, ne radi se samo o znanju nego i o radu. Moj stariji je riješio svih 700+ zadataka iz matematike koje je profesorica dala kao pripremu za DM, pa još deset matura koje su bile objavljene. Nitko ga nije tjerao. Sam se tjerao. Za mlađega nisam sigurna da ima toliko zicflajša. ALi moj stariji nije takav zato jer je išao u mioc, nego je išao u mioc zato jer je takav. Isto kao što moj mlađi nije išao u mioc zato jer je mislio da to nije škola za njega.
Uostalom, vrag odnio mioc, stalno istu kozu deremo - Hrvatska je velika, nisu svi u Zagrebu i nemaju svi priliku upisati željenu srednju školu. Aliiii treba učiti i pripremati se. Ja sam išla na informacije profesorici matematike kod mlađega krajem trećeg razreda, a žena se čudi - pa nema vaš sin problema... A ja sam ju došla pitati što misli, trebaju li mu instrukcije i kako se pripremiti za maturu TIJEKOM četvrtog razreda. Ja nemam osjećaj, pa se pouzdajem u njeno viđenje stvari. On ima četvorke, a koliko znanja iza toga - to je individualno...