Sve ok, nisi se trebala ispričavati. Ja baš i nisam neka osjetljiva dušica 8) .Citiraj:
.kala. prvotno napisa
Svejedno, hvala ti, znam da u konačnici nisi mislila ništa loše :love:
Printable View
Sve ok, nisi se trebala ispričavati. Ja baš i nisam neka osjetljiva dušica 8) .Citiraj:
.kala. prvotno napisa
Svejedno, hvala ti, znam da u konačnici nisi mislila ništa loše :love:
ljudi pozdrav!
evo kako su se razvile stvari:
na kraju se baš i nismo uspjeli dogovoriti jer sva njegova nastojanja bila su zato da ga 'primim natrag'. kad mu je sjelo da neću isforsirao je dramu iz bezveznog razloga, izvrijeđao me i nestao u suton, od onda ni glasa, nestao...
ne fali mu dijete :?
nda, o tome mi se zapravo ne da, nego tek da se otprilike vidi kontekst
da odgovorim na svoje pitanje :mrgreen:
žena u czss je bila od pomoći, ljubazna i stpljiva s mojim nebuloznim pitanjima u rano jutro.
mora se ići na općinski sud, cijela priča sa skrbništvom i alimentacijom se mora odraditi. moram ga čekat ak' se ko i drugi mulci ne pojavi na prvom ročištu...ne znam tko će ga uhvatit kad nema adrese, ali neću sad o tome razmišljat. čekam ročište
vama svima hvala
često vas čitam, ponekad se javim
:*
draga zebra,,baš sam ti htjela napisati ovo što si i ti napisala u zadnjem postu.
naime ja sam tek neki dan otišla konačno na CZSS i rekoše mi da moramo na općinski sud, ali mi je pravnica rekla da ukoliko smo se mi dogovorili da se potpisuju isti papiri kao za sporazum, dakle nema ročišta.
kako ja nisam taj dio priče još odradila, zanima me da li je to moguće.
nemam namjeru djeliti imovinu na sudu, jer je to prilično skupo, koliko sam shvatila plaća se porez na vrijednost imovine. odvjetnica mi je rekla da mi za prvu ruku može poslužiti i izjava kod bilježnika. naime,naš stan glasi samo na mene..
javi iskustva.
drži se...
DaDo, niste bili u braku? Mislim da onda svu imovinu možete dogovorno riješit i samo papir ovjerit kod bilježnika pa strpat u neku ladicu.
ali to ti ja samo mislim, tako sam zaključila iz svega svog zapitkivanja. Mene to ne kači, jer je sva imovina moja, stan je od moje obitelji, auto je moj. Svu svoju pokretninu je ex odnio. Imovina i 'razvod' su jedna priča, a djeca druga. za djecu bi se trebalo ići na općinski da se riješi kod koga djeca žive, tko kome plaća alimentaciju..itd. to moraju biti odvojene rasprave. raspravu o djeci je bolje provesti, toliko sam shvatila. a sve je puno, puno lakše ak se možete dogovorit. onda vas nitko neće pilit, odradite to na prvom ročištu i mirni ste, dalje stvari opet rješavate sami.
zebra draga, nismo bili u braku. ma upravo tako, kako je stan na mene i na kredit, on po zakonu ima pravo na pola dosad plaćenih rata..ali kako on ima firmu koja je te zadnje dvije godine ostvarivala dobit ja sam mu rekla da ga neću pitati za to, nek on mene ne pita za taj dio..enivej, on je i inzistirao da stan glasi samo na mene (znao je što radi u pozadini,hehehe...) ali za svaki slučaj tko zna da ne bi neka buduća djeca ili nova žena polagali neka prava na moj teško stečeni stan. tako da ćemo taj dio kod javnog bilježnika..
a na sud ću otići,isto iz mira u kući da se ne bi potezali danas sutra za rukav tko je što rekao i mislio..znači ipak ima ročišta i ako je sporazumni raskid??
da, nema ti veze kakav je raskid, jeste li bili u braku ili niste i te priče. bitno je samo to da ste pod istim krovom zajedno za zajedničku djecu brinuli al sad više nećete. sud regulira stvari koje može: tvoj potpis vrijedi bez njegovog tamo gdje inače trebaju potpisi oba roditelja (ovome se nadam, nisam dobila 100% potvrdu), njemu nitko ne može zabranit da svoju djecu viđa, a djeca imaju pravo i na njegov novac.
dalje se dogovarate kako znate i možete, ali ove temelje je preporučljivo obavit na općinskom-točno kako kažeš, za svaki slučaj.
podnese se taj zahtjev u kojem se vidi kaj vi predlažete (izgleda slično ko za sporazumni), onda sud proslijedi czss-u pa vas oni zovu na razgovorče da vide što će sudu preporučit. sud tada određuje ročište na koje bi trebali oboje doći, sud odredi svoje, najčešće po preporuci czss-a
to je neka teorija...kako se to u stvarnom životu razvija, vidjet ćemo
:*
hehe..
javi tko prvi dođe do općinskog i vidi kako stvari zapravo funkcioniraju.. :P
ja bila 8)
rodni listovi djece ne smiju bit stariji od 6mj, narafski da je moj bio ...idem u pon opet :mrgreen:
molim moderatore da izbrišu ovaj i predhodni post, to sam ja zabrljala :oops:
hvala
ja bila 8)
rodni listovi djece ne smiju bit stariji od 6mj, narafski da je moj bio...idem opet u pon :mrgreen:
ajde detaljnije :)
haj, nisam bila na jobu, bolovanje...
evo detaljnije:
u općinu rođenja po friške dječje rodne listove, jedan je 20kn biljega + 4kn
prijedlog o odluci treba biti u 5 primjeraka, smije biti pisan rukom, ak treba špranca pošaljem, meni je otprilike rekla teta u czss.
na općinski sud se preda rodno lišće i taj prijedlog, potpisan i naslovljen na sud i dalje ne znam. čakam..vjerojatno mjesec-dva
hejla zebra..nije ni mene baš bilo..
ajde pošalji prijedlog o odluci...pusa...
uf nemrem vjerovat. isprike zbog ovih pol godine nejavljanja. isprike svima. na poslu su me premjestili, i nije se više moglo čmrljit po forumima nikako a doma internet nisam imala. evo sam ponovo ponosni vlasnik priključka pa sad i ja imam prozor u svijet.
no, na temu: nakon što sam predala prijedlog o donošenju odluke o skrbi djeteta trebalo im je 3mj da nas pozovu u czss, tam je baš bilo doba gripe i nije nas primila osoba koja je trebala nego druga koja o našem slučaju pojma nije imala (kao ni prva btw) al pošto se mi slažemo u tome da dijete živi sa mnom a ja njemu ne pravim probleme kad hoće sina vidjet, to smo brzo obavili. onda su nas negdje u 11om zvali na sud. ta rasprava o skrbništvu je vanparnični postupak, daklem govori o tome gdje dijete (djeca) žive i regulira kak će se družit s roditeljem s kojim ne živi (za zaštitu tog roditeljskog prava). naravno nitko ne očekuje da će se ljudi toga držat u minutu. za eventualnu alimentaciju treba dizat tužbu(parnični postupak) ili se isto može rješit potpisivanjem izjave pri czss. ja to još sve nisam jer ex ne radi pa mi ga nema smisla ganjat za lovu koju nema, s vremenom.
rješenje koje sam od suda dobila je dovoljno za pokazat u vrtić pa se manje plaća, a ostalo npr. pasoš dić, upisat djete u školu i takve stvari još ne znam jer nisam probala.
eto.
dado, trebaš li još uvijek šprancu, nađem već sutra. ovaj put ozbač :P
trebat će mi vremena da se opet naviknem na net i da sve polovim al evo sad sam tu :)
Uči na mojim greškama i učini to svejedno. Ne moraš pokrenuti postupak ovrhe (mislim da tražbina zastarjeva za 3 godine). Nađi pravnika u Centru da ti sve objasni. Ja sam se dovela u situaciju da je prošlo 13 godina, on i dalje ne radi, razbolio se i to gadno i sada samo čekam da mi se dijete za koju godinu zaposli i on zatraži da ona uzdržava njega (kao što ga je cijeli život netko hranio, starci, ja pa opet starci)!
U međuvremenu, može naslijediti nekretninu od svojih roditelja, prodati je i potrošiti novac, a ja mu pri tome ne mogu ništa.
aha, tenks. znam da moram što prije. al nemam energije pored strganih bojlera, posla, i svega nečega pa sam si odredila da ću to tek na proljeće. mislim ga odvest u czss da tam potpiše kaj treba, a onda malo čekat pa vidit, ako stvarno neće plaćat - ugnjavit ću ja njega. ne želim da se zvjerko mora oko toga kasnije natezat. bum to nekak riješila.
Evo imene da vam napišem svoju situaciju i rješavanje iste,pa možda nekom može pomoći.bila sam u izvanbračnoj zajednici,kad je djete bilo staro 5mj.razišli smo se.u czss su me doslovno odkantali da mi oni ne mogu pomoci.išla sam kod odvjetnika zatražila da se napravi tužba za uzdržavanje djeteta u kojoj odmah možete tražiti susrete i druženje oca ili majke s djetetom.Mi to nismo tražili jer smo se dogovorili. za tjedan dana smo pozvani na sud i sud je presudio d se određuje alimentacija 1000kn(PO ZAKONU ZA MELLJETNO PREDŠKOLSKO DJETE).otac je nezaposlen kao i ja ali djete ostaje kod majke ukoliko se ne dokaže da je majka alkoholičarka.drogira se ili ugrožava život djeteta, TO BI BILO TO,AKO NETKO IMA PITANJA NEK SE JAVI......usput u vezi te tužbe oslobođeni ste svih plačanja ukoliko se radi o maloljetnom djetetu!