Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: razvod 'divljeg braka'?

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ajde detaljnije

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

haj, nisam bila na jobu, bolovanje...
    evo detaljnije:
    u općinu rođenja po friške dječje rodne listove, jedan je 20kn biljega + 4kn
    prijedlog o odluci treba biti u 5 primjeraka, smije biti pisan rukom, ak treba špranca pošaljem, meni je otprilike rekla teta u czss.
    na općinski sud se preda rodno lišće i taj prijedlog, potpisan i naslovljen na sud i dalje ne znam. čakam..vjerojatno mjesec-dva

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hejla zebra..nije ni mene baš bilo..
    ajde pošalji prijedlog o odluci...pusa...

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

uf nemrem vjerovat. isprike zbog ovih pol godine nejavljanja. isprike svima. na poslu su me premjestili, i nije se više moglo čmrljit po forumima nikako a doma internet nisam imala. evo sam ponovo ponosni vlasnik priključka pa sad i ja imam prozor u svijet.
    no, na temu: nakon što sam predala prijedlog o donošenju odluke o skrbi djeteta trebalo im je 3mj da nas pozovu u czss, tam je baš bilo doba gripe i nije nas primila osoba koja je trebala nego druga koja o našem slučaju pojma nije imala (kao ni prva btw) al pošto se mi slažemo u tome da dijete živi sa mnom a ja njemu ne pravim probleme kad hoće sina vidjet, to smo brzo obavili. onda su nas negdje u 11om zvali na sud. ta rasprava o skrbništvu je vanparnični postupak, daklem govori o tome gdje dijete (djeca) žive i regulira kak će se družit s roditeljem s kojim ne živi (za zaštitu tog roditeljskog prava). naravno nitko ne očekuje da će se ljudi toga držat u minutu. za eventualnu alimentaciju treba dizat tužbu(parnični postupak) ili se isto može rješit potpisivanjem izjave pri czss. ja to još sve nisam jer ex ne radi pa mi ga nema smisla ganjat za lovu koju nema, s vremenom.
    rješenje koje sam od suda dobila je dovoljno za pokazat u vrtić pa se manje plaća, a ostalo npr. pasoš dić, upisat djete u školu i takve stvari još ne znam jer nisam probala.
    eto.
    dado, trebaš li još uvijek šprancu, nađem već sutra. ovaj put ozbač
    trebat će mi vremena da se opet naviknem na net i da sve polovim al evo sad sam tu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj fm prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se izvanbračne zajednice nakon 2 godine zajedničkog života izjednačuju sa bračnom zajednicom. Samo trebate svjedok ekoji će potvrditi vaš tijek zajednice,a onda ako ne možete sporazumno riješiti stvari idete tužbama na sud.
    Vjerovatno ćete imati 2 suđenja,jedno za skrbništvo i alimentaciju,jedno za podjelu imovine.
    I,da...soc.radnike nećete moći izbjeći.
    Možda bi bilo dobro javiti se udruzi koja se bavi problemima samohranih roditelja

ne trebaju nikakve svjedoke jer imaju dijete...to treba kad u vanbračnim zajednicama ne postoje djeca..onda treba neko ko će ''dokazat'' da su oni dulje od 3 godine u vanbračnoj zajednici.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    ovako, dijete pripada tebi. ne trebate nigdje to posebno potvrđivati osim u slučaju da on na to ne pristaje. onda idete na sud i sud donosi odluku tko će skrbiti o djetetu.

u principu, s obzirom na izvanbračnu zajednicu vi ništa ne morate rješavati preko institucija, niti potpisivati već se o svemu možete dogovoriti. i ako se može dogovoriti - odlično za svih. a dogovorit bi se trebali o alimentaciji i njegovim posjetama. oko toga se ljudi obično kolju kad je razvod u pitanju.

hrabro i sretno!
    nadam se da će te se uspjeti dogovorit oko ključnih stvari. u krajnjoj liniji, to je i za dijete najbolje.
    ukoliko "zaškripi" moj topli savjet je da se javite obiteljskom centru - www.ocgz.hr

dijete ne pripada njoj

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zebra prvotno napisa Vidi poruku
    ja to još sve nisam jer ex ne radi pa mi ga nema smisla ganjat za lovu koju nema, s vremenom.
    Uči na mojim greškama i učini to svejedno. Ne moraš pokrenuti postupak ovrhe (mislim da tražbina zastarjeva za 3 godine). Nađi pravnika u Centru da ti sve objasni. Ja sam se dovela u situaciju da je prošlo 13 godina, on i dalje ne radi, razbolio se i to gadno i sada samo čekam da mi se dijete za koju godinu zaposli i on zatraži da ona uzdržava njega (kao što ga je cijeli život netko hranio, starci, ja pa opet starci)!
    U međuvremenu, može naslijediti nekretninu od svojih roditelja, prodati je i potrošiti novac, a ja mu pri tome ne mogu ništa.

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

aha, tenks. znam da moram što prije. al nemam energije pored strganih bojlera, posla, i svega nečega pa sam si odredila da ću to tek na proljeće. mislim ga odvest u czss da tam potpiše kaj treba, a onda malo čekat pa vidit, ako stvarno neće plaćat - ugnjavit ću ja njega. ne želim da se zvjerko mora oko toga kasnije natezat. bum to nekak riješila.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nikiva prvotno napisa Vidi poruku
    dijete ne pripada njoj
    nikiva, apsolvirali smo to

zebra, baš lijepo da si se javila s updateom

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo imene da vam napišem svoju situaciju i rješavanje iste,pa možda nekom može pomoći.bila sam u izvanbračnoj zajednici,kad je djete bilo staro 5mj.razišli smo se.u czss su me doslovno odkantali da mi oni ne mogu pomoci.išla sam kod odvjetnika zatražila da se napravi tužba za uzdržavanje djeteta u kojoj odmah možete tražiti susrete i druženje oca ili majke s djetetom.Mi to nismo tražili jer smo se dogovorili. za tjedan dana smo pozvani na sud i sud je presudio d se određuje alimentacija 1000kn(PO ZAKONU ZA MELLJETNO PREDŠKOLSKO DJETE).otac je nezaposlen kao i ja ali djete ostaje kod majke ukoliko se ne dokaže da je majka alkoholičarka.drogira se ili ugrožava život djeteta, TO BI BILO TO,AKO NETKO IMA PITANJA NEK SE JAVI......usput u vezi te tužbe oslobođeni ste svih plačanja ukoliko se radi o maloljetnom djetetu!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •