Treba par dana za ceresit da počne upijat, kupili ga moji svekiji prvo, ali nisu bili zadovoljni, pa su kupili odvlaživač.
Lucij@, kak ste vi zadovoljni s njim?
Printable View
Treba par dana za ceresit da počne upijat, kupili ga moji svekiji prvo, ali nisu bili zadovoljni, pa su kupili odvlaživač.
Lucij@, kak ste vi zadovoljni s njim?
Ja sam jako zadovoljna, ali moj je u podrumu, ne u stanu. Naime, kod nas u hodniku je jako smrdilo po vlazi koja je dolazila iz podruma pa smo ga zato stavili, a sad razmišljam da ga stavim i u kupaonicu ako kažete da bi mi to pomoglo protiv "pikeca". Uglavnom, naša kutija se brzo napuni vodom, a smrada u hodniku više nema.
Mi smo u novogradnji, uselili se kad je zgrada završena. U zidovima, naravno, još ima vlage. Ne bi to bio toliki problem, da nemamo PVC stolariju, pa vlaga - dok je zatvoreno - nikako ne može van, i kondenzira se na prozorima i balkonskim vratima. Da sve bude bolje, izvana je termo-fasada, pa se zidovi ne mogu sušiti izvana (kaže MM).
Rješenje: zračiti češće. Sada tijekom zime nije baš ugodno, pa smo u fazi kupovine odvlaživača, ali ne kristala, nego nečega ovakvog:
http:/http://http://www.mikroklima.com.hr/susaci.htm
Ima još linkova na netu, s navedenim još nemam iskustva.
Stavio MM neki kristal, piše da traje 6 mjeseci, za vikendice i tak. Trajalo u kupaonici tjedan dana, rastopio se. Pušta se voda, tuširanje, pranje ruku.
Kupaonu lako prozračiš? Većinom imaju prozor, a obično nitko unutra ne boravi dugo, pa da se iz tog razloga ne bi moglo otvoriti.
Da, zato je nama vlaga u hodniku. Svekrva stavila lijepu rešetku za sušenje rublja iznad kade, u kupaonici su im i radijatori, pa se suši, a ugrađena im je i ventilacija, ona je ostavi uključenu preko noći.
Sada i mene nagovara da stavim, ako ne iznad kade, onda iznad perilice, a kupaonicu bih lako prozračila.
Ili kupiti sušilicu.
Dok smo boravili na selu, meni se rublje super sušilo iznad štednjaka na drva u kuhinji. Sve je bolje od vlage u sobi.
Viš ti, svekijima je jako slabo povuklo vlagu, a stvarno je imaju. Pa su kupili ogroman odvlaživač i to šljaka. Ne kužim zašto njima nije pomogao ceresit. Možda ima neka folija oko njega koju nisu skinuli:lol:
gljivice....zadatak za subotu!
moja situacija je grozna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja imam plijesan u kuhinji!
ona nije grijana, stalno se kuha, pa vlaži i naravno na sjevernoj je strani kuće!
Evo ja se upravo spremam u napad protiv plijesni, varekinom. Zidovi su sobi su mi pocrnjeli, što zbog neispravnog krova, što zbog vlage.... svake godine ista priča.
Pošpricam varekinom, ostavim da nagrize i onda prođem mokrom spužvom ili krpom. Ja doduše izbjegavam spavanje u toj sobi dok god je onaj ružan miris u sobi (od varekine) pa nam je ovih dva dana ne preostaje ništa drugo nego spavati na kauču.
Meni je super ova metoda jer sam mirna godinu dana, do druge zime.
Nama nije pomogao ni fungicid u boji ni grijanje (radi se o kupatilu). Povremeno nam se nakote i moramo ih ubijati.
Isto smo culi da dok ne rijesimo izolaciju i fasadu, da ih se necemo rijesiti trajno.
Možda moje iskustvo nekom pomogne.
Ovako: izvana sep-to je vrsta žbuke
Pvc prozori
Grijanje-klima uređaj, u sobi uljni radijator i u 2. sobi konvektor.
Da bi uštedila, nakon zračenja soba, ja bih poslijepodne otvorila sva vrata da topli zrak uđe u sobe. Time bi se on usljed razlike u temp i vjerojatno u vlažnosti nakupljao u uglovima. Nakon nekoliko mjeseci i povremenog sušenja rublja u sobi jer da vani ne pokisne napola osušeno, složno bi se namnožili crni, sivi i zeleni stanovnici.
Nakon ovogodišnjeg čišćenja stanje je znatno bolje otkad nakon zračenja, prostoriju grijem isključivo grijalicom koja je u toj prostoriji, a sobna vrata uvijek držim zatvorena.
I da, jedvo čekam proljeće:-D
I nama je ove zime u dn.boravku koji je na sj.strani na dva mjesta izbili pikeci. A novost od ove zime je da imamo pvc stolariju. Većina prozora nam se lagano orosi uz donji rub pa onda ili malo otvorimo, u kupaoni gotovo stalno jer je najvlažnije, ali uz malu bebu ne mogu baš luftati stan i onda ga zagrijavati i tako nabijati potrošnju plina. Proluftam barem 1x dnevno sve ali parcijalno.
Činjenica je da je to soba nadograđena na terasi i nema nikakvu fasadu (mislim da je samo nešto navučeno na mrežicu) tako da je nakon dobrog dihtanja pvc stolarije povuklo iz zidova (na mjestima gdje su stupovi) vlagu.
ja kupila neki sprej u Intersparu za gljivice, pljesan i sl...pošpricala, i sve nestalo..nisam morala ni pobrisat...već 3 dana se ništa nije poavilo..
ona ceresit tabletica kod mene uspjela u 7 dana izmust svega 20tak kapi na dno posude
a kako se to radi s varikinom?
nama se u svim sobama u kutovima pojavila pljesan, čini mi se od sušenja veša.
do sad nikad nismo imali problema, a ove godine, kooomaaaa.
dajte cure koje ste to riješile s varikinom, korak po korak kak ste to napravile, please.
Evo ovako: nemam varikine, pa uzmem alkoholni ocat, izlijem na krpu i s njom prebrišem (zapravo malo grublje, izribam :mrgreen: ) zid. bacim krpu i gotovo. ovo je loše i kratkoročno rješenje i koristim ga za kupaonu, jer ih je tamo nemoguće iskorijeniti. Zbog grijalice, zatvaranja prozora dok se klinci kupaju... Rješenje bi bio onaj ventilator u zidu.
Baš zbog ovog zatvaranja prozora nagljivila nam se i soba, ali nju smo ovo ljeto rješili na pravi način: aquacidom se premažu oboljela mjesta, suši se po uputama i onda boja sa sredstvom protiv gljiva, mislim da je bio jupol citro.
Evo, ja na dugačko, nadam se da sam pomogla.
Kako smo mi radili varikinom: naspricali taj zid tako da smo na bocu stavili nastavak od sprice za staklo i luftali prostor cijeli dan, pod smo zastitili novinama. I to je to. Ako ne ode taj dan,ponoviti postupak. To smo radili u sobama gdje se vlaga non stop vracala i sada nakon varikine nema je vec 2,3god. Sretno!
tua, ma znam da bi najbolje bilo sve to rijrešiti s fungicidom i bojom, ali za sada ništa od toga.
pa mi ostaje varikina.
mašnica, samo kaj ne ošteti to boju, nisu nam zidovi u nekim jarkim bojama, blijedožuta i smečkasta, ali kaj ne ostanu mrlje?
i kaj samo pošpricamo, ne treba ništa trljati?
I ja sam se čudila da ne ošteti boju, stvarno ne (naši zidovi ljubičasti) probaj na malom dijelu...i nisam trljala i ne ostanu mrlje.
Javi kako je prošlo!
evo, mi pošpricali i super je riješilo osim u jednom kutu koji je već više puta bio pocrnio, tu je ostalo kao smeđa mrlja....
ali kaj to smrdi, mm je pošpricao to u petak popodne i od onda se lufta, ali i sad se još dosta osjeti.
mašnica, kad je vama otišao miris?
jel tko pokusao rijesiti uzrok a ne posljedice?
Špricali smo ljeti ili u proljeće kad je sunca bilo pa je brzo nestalo, sada su ipak vlažni i hladniji dani :-/
Kod nas isti taj problem, po uglovima pocelo da crni, i to u spavacoj uglovi iznad i ispod kreveca...ne smijem ici sa varikinom zbog bebana, ali probat cu ocat i sodu.
Nije mi jasno ovo- budimo se ujutru zacepljenog nosa, kao da je suh zrak (radijatori+ PVC) , a po uglovima vlaga ????
Onda na radijatorima drzim posudu sa vodom da isparava (+ et .ulje zbog prehlada i zacepljenih noseva;) ) ali vlaga je pocela prije toga...
meni počela vlaga, tek ove godine kad smo počeli grijat u toj sobi, jer je i malac u njoj.
Svi imaju problema s vlagom kad im beba dođe u sobu? mislim da ih se moramo rješit, možda one vuku vlagu :lol:
Ovako je to meni mm objasnio, jer rose nam se prozori i ja sam već u panici da će se gljive vratit...Skoro 3 zida sobe su vanjska, ja zatvorim prozor, unutra je toplo, vani zima i hop...dođu gljivetine. Prozor bi većinu dana trebao biti bar malčice otvoren. Ovo gore je šala, ali pretpostavljam, kad dođu bebači, više se grije i pazi da im ne puše, pa eto... Ponoći ostavim na pol cm prozor otovren i nisu nam više prozori ujutro orošeni, a bebica to stvarno ne osjeti.
Mislim da je ljudi bolje da ne vidite moje zidove u kuhinji. Ljeti milina a kad dođe zima puno gljivica. I nisam mogla čekati ljeto nego sam sama skinula boju, stavila premaz za nikotin, zatim protiv vlage i obojala. U dućanu za boje i lakove uzela sam u jednoj limenci (sad se ne mogu sjetiti naziva) kao premaz od nekakve smole i namazala vanjski dio kuće tako da kad je kiša da zid ne upija nego voda jednostavno klizi dalje do dijela koji nije premazan. I sad sva happy, nikakvih problema više. Je da malo skuplje dođe ali kad si sam svoj majstor po kući stvarno se isplati.
Mašnice, kako se zove taj sprej iz Interspara? I nama su se ove godine pojavile u spavaćoj sobi u jednom kutu, i čini mi se da se dosta brzo šire, ne kužim zašto, sobu jednako ne grijemo kao ni prošle zime.
ja sam danas kupila neki u konzumu, za 50kn, bio je jos i ceresit, taj je 65. djeluje, ali smrdi... mi smo spricali kupaonu, ako ces bilo sto radit u spavacoj, napravi ujutro da se stigne izvjetriti
Potražit ću ga, hvala tua!
Već nekoliko godina imamo problem sa gljivicama u kuhinji i dnevnoj sobi (zbog kuhanja, pa mješanja toplog i hladnog zraka) pa smo ljetos kupili nekakvu tekućinu u baumaksu za zadove, jednu za mješanje sa bojom pa se onda nanosi na zid, a drugu za već obojene pzidove. Mogu vam kazati da sam zadovoljna, da od onda nemamo nikakve probleme, gljivice se nisu pojavile, a nadam se da ni neće.