Ja sam jako često sjedila s bebom pored vešmašine dok radi.Pomagalo je.To sam koristila u večernjim satima kad je baš bilo urnebesno.
Printable View
Ja sam jako često sjedila s bebom pored vešmašine dok radi.Pomagalo je.To sam koristila u večernjim satima kad je baš bilo urnebesno.
Slična priča, samo nije plakao baš nakon svakog podoja... Problem je bio u tome da se nije dobro podrignuo, odnosno mi ga nismo uspjevali natjerati na podrigivanje... Uz to, može biti stvar i u bljuckanju, možda mu se vraća kiselina iz želuca pa ga smeta. Sad je toga puno manje: mi ga bolje podrigujemo, on je naučio prduckati, a i rijeđe kaki. Iako, sad je u fazi da histerično plače ako ne dobije ciku u roku 20 sekundi od pokazivanja želje. A i kakica i prduckanje ga zna razbuditi, a ne voli se buditi pa opet histerično plače pa ga prođe za par minuta.
Mi to nekako preživimo uz zezanje, nošenje, masiranje...
inika jedino što je nama pomagalo kod grčeva je ovo umatanje koje je sirius linkala.
da se razumijemo, nije on skroz prestajao plakati, ali je bilo bolje.
umotala bih ga u tanku dekicu, čvrsto stisnula uz sebe i nosala.
pokušaj, odmoći sigurno neće.
Joj, DoA pa mi svi već znamo da si ti supersavršena žena i majka, nadasve snaha! Wonderwomen!! Ali ne moraš to na svakom drugom topicu, na ovako ružan način davati do znanja.
Znaš li se ti normalno razgovarati?
Žena plaće, prvo joj je dijete, ne zna što da radi i kako? Pa je došla pitati..Sigurno joj ne trebaju upadice ovakvih kao što s ti, ovakvim tonom!!
Strašno!
I ja sam pakala... S prvim djetetom. Kad mi je muž nakon tjedna dana morao ići raditi, a sin i ja ostali sami doma.Jesi ikad čula za babyblues??
Ah da, ti si presavršena da bi ti se to moglo desiti!!!
ma ana ne isplati se na njene postove trositi zivce....
Ah Pinky znam, ali uf, baš me sad izbacila iz takta!
Nego, htjela sam prokomenitrati link koji je stavila sirius...
Ovo umatanje stvarno treba vježbati...A bebica očito uživa onako umotana.
Inikaaa - kako ste ti i sinčić ? Da li je lakše danas ?
molim vas, cure, vratite se na temu a ne na komentiranja tko je sto i kome...
btw, moj nikada nije volio biti tako umotan, tek bi onda poludio. Nema carobnog rjesenja, naprosto se mora puno toga pokusati dok se ne skuzi sto bebici pasi...
sa prve dve ćerkice grčevi su nas zaobišli...
sa sinčićem nas stigli...a ja, umorna od porođaja, budnih noći i duugih dana u kojima sam se trudila da starija deca ne trpe, u jednom trenutku uhvatih sebe kako plačem, nemoćna, dok on plače....grozan osećaj.
srećom, ubrzo nas je posetila moja prijateljica, dečiji lekar. zgrabila je malenog, dobro ga umotala, stavila stomačićem preko svoje ruke i ljuljala, a mm-a poslala po espumisan kapi. sve to, u kombinaciji sa mojom opreznijom prehranom, ubrzo je dalo rezultate. grčevi su se znatno proredili, a sa nepuna tri meseca i sasvim nestali.
devojke su ti sve već pametno rekle. probaj da se opustiš i odmaraš kadgod možeš. i pitaj ovde za savet kad ti je teško. većina nas će ti sa zadovoljstvom pružiti utehu i podršku.:love2:
znam da me vec svi mrze zbog ovih savjeta tj. iskustava, ali napisat cu ti svejedno :mrgreen:
15 minuta nakon hranjenja je kod nas bilo vrijeme za pisanje/kakanje. posto smo bezpelenasi, znam tocno da se skoro svaki put obavila oko 15 minuta nakon jela. kad je bila bas tako mala, znala je plakati prije i vrisnuti za vrijeme pisanja. inace, bebe se uvijek bude za pisanje. i nezadovoljne su kad se moraju obaviti u gace. kakanje je poseban problem, pogotovo ako ih nesto muci u vezi toga. mene sa k. bezpelenastvo spasilo, inace je beba koja je urlala skoro cijelo svoje budno vrijeme. i danas jos place jako cesto. mozda je to samo do karaktera. ako ti je bebin karakter kao od moje k., zelim ti srecu, trebat ce ti :mrgreen:
mi smo imali isti problem..ona bi nedugo nakon sisanja (svakog) se probudila od grčeva i bilo je gotovo sa spavanjem. zvala sam savjetnicu za dojenje koja mi je preporučila da je dojim u što uspravnijem položaju kako bi gutala manje zrak. takđer mi je savjetovala da izbacim sve mlječno iz prehrane (svakako mljeko, jogurt, maslac, margarin, kekse i sve ostalo što ima iti malo mlijeka u sebi).
to je sve trajalo negdje do 3ipo mjeseca i onda se smirilo. ona sada ima puna 4 i sve je ok. naučila se riješavati zraka a ja ponovno jedem sve.
sretno!
evo tu su neki linkovi koje su meni poslali pa pogledaj
http://forum.roda.hr/threads/54857-G...-svakog-podoja