marko sluša cd, gleda kroz prozor i ne ometa. pije vodu i kad traži dobije jesti.
ja sam zlo od žene pa me smeta bilo kakva komunikacija u autu .
Printable View
marko sluša cd, gleda kroz prozor i ne ometa. pije vodu i kad traži dobije jesti.
ja sam zlo od žene pa me smeta bilo kakva komunikacija u autu .
sluša moj cd, ispalila bih na živce da slušam dječje pjesmice u loopu .... :inaniz:
Aaaa, ima nas još. Dok su bili mali i mogli se dogovoriti oko toga što se sluša u autu - drapali smo Klince s Ribnjaka i slično... Jednom od Zagreba do Dramlja... :roll: ali to je bilo u rano vrtićko vrijeme. A onda smo se dosjetili da im nabavimo mp3. Sad ima svaki svoj player i mir je već nekoliko godina.
Što se hrane tiče - nema ba teorije da se u autu nešto jede. Pije se voda, a kad se ide na more, stane se negdje i jede za vrijeme te pauze. Ponekad u vožnji žicaju žvake (nisam baš oduševljena, ali budući da mm žvače, tu i tamo popustimo, ali rijetko).
Eh, da.... Jednom je svekrva dala djeci neke grickalice (štapiće ili perece) u autu. Tjednima nismo mogli očistiti mrvice iako smo usisavali. To mi je fuj, FUUUJ.... a srećom i djeci se nije dopalo.
O, ja sam se navikla na dječje pjesmice, čak su mi neke postale super :mrgreen: mogu slušati i 5x za redom "kad si sretan lupi nogama u pod"... ono što sam slušala prije nego sam imala te blažene cd-e bilo je puno strašnije
(Istina, obično smo u autu ja i mm s malom pa jedan misli o vožnji a drugi o djetetu, ali da sam sama s njom u autu mislim da bih i ja dvd s veseljem instalirala... par puta sam je vozila sama sat vremena dok je ona vrištala većinu puta i ništa nije pomoglo, ni molbe ni prijetnje a bogme ni vikanje, i da, jesam, vikala sam na kraju. Ne znam kako drugi uspješni nepermisivni roditelji to rješavaju.)
Edit: govorim o djetetu od cca 2,5 godine.
mi se još uvijek u vožnji raspjevamo na dječje pjesmice..nekako leonarda cohena i companiju još ne shvaćaju..:-)
ovo gore navedeno za mrvice se slažem...a tek koliko boca nakupimo...
Ajme čistunaca........
A jel to i u kući tako ili ili uzuzetak za putovanje autom?
u autu se ne jede preko godine, ali na putu daaaaa...
kao i vissnja i njeni, i mi do mora putujemo duuugo, pa nam treba puno hrane-).
tu su obavezni sendviči, suvi krekeri, plazma keks (bez njega ne krećemo ni na jednosatnu vožnju-).
susam štapići koje pravi moja svekrva (mljac).
voda.
sluša se muzika (razna), peva se, broje se tuneli i razgleda krajolik. devojke imaju neke igrice sa magnetima baš za putovanja, lutkice,svešcice...dvd bi mi bio super opcija, moramo ga kupiti. jednom.
dok su bile mlađe, noša pored auto-puta bila je obavezna!-). a i opet će, samo kad malac doraste do nje...
Promijeni ime djeteta, pa imaš i našu situaciju ;-)
S tim da mi stanemo za jelo, ne zbog nereda, nego da i vozač napuni baterije. I da protegnemo noge.
Nema čitanja u vožnji niti listanja bilo kakve literature nakon što je prošle godine ispovraćao auto na makadamskoj cesti Luče-Koča na Loki pod Raduho. Isto vrijedi i za crtiće (dvd u autu nemamo, a nećemo ga ni nabavljati).
Što se tiče muzike, dok je bio manji, slušale su se dječje pjesmice, ali već dvije godine u autu se sluša uglavnom klasika.
I u kući. Nismo čistunci (dopuštamo djeci sasvim zavidnu visinu nereda u njihovoj sobi) ali smo oboje živjeli dugo u novozagrebačkim neboderima, a mrvice po stanu dozivaju žohare....
Pa u to ime jede se u kuhinji. Iznimka je voće koje se može jesti i u dnevnoj sobi i odmah odnijeti suđe u kuhinju. A u autu toleriram blato i vodu, ali ne i ostatke hrane. Djecu smo za vrijeme vožnje uvijek zabavljali igračkama, pričama i glazbom, a ne hranom. Jede se kad se stane.
Btw. gledanje dvd-a ni čitanje u autu nikako ne dolazi u obzir. Bilo bi sve ispovraćano....
Nema sladoleda, voća, bonbona, dvd-a. Ali ne zbog neke životne filozofije, nego filozofije "izbjegni riganje na bilo koji način":lol:. Putem jede slanac ili štapiće i pije vodu, a glazba, hm, let 3 :mrgreen:
kod mene su na play listi guetta, edward maya i sl
ma meniju jabuke i sendvići sa paprikom i piletinom .
ajme, da mi netko zabrani jesti u autu, ja bih stvarno bila nesretna.
nama ne smetaju mrvice :mrgreen:
e da, mi u autu obavezno pjevamo "sve ptičice iz gore (izgore)" i "u gori raste zelen bor" :lol:
standard za auto, već 30 i kusur godina :mrgreen:
Mi nemamo muziku u auto, mislim imamo, ali ne palimo. Voli tišinu. Tek sad vidim da bi možda trebala upaliti, možda se djetetu dopadne.:mrgreen:
i mi smo se davno oprostili od dječjih pjesmica, ajme ubilo bi me da to moram slušat.
cure su si iz naše kolekcije izabrale što im se sviđa, pa malo njima prilagodimo repertoar. trenutno drmaju po miki i the noisettes. btw, kad smo kod fa fa fa, one obožavaju ovu stvar http://www.youtube.com/watch?v=6md5RSnVUuo
pa kad krenu pjevat "suck it too hard on your lollipop ...." LOL sreća da je na engleskom LOL
razmišlljala bih o dvd-u da se ima više para da gledam ovog macana kako jelte pjeva
http://www.youtube.com/watch?v=jEMa2DIvxQA
a ovdje mi je još bolji http://www.youtube.com/watch?v=Cxf28GPuRiI
a ovdje , ajme .... u uniformi plus pogled ;-) http://www.youtube.com/watch?v=66Mrr...eature=related :valjamsepopepeluzbogot:
Drugarice profesorice, hvala ti na prosvjetljenju. :pridružijemtiseupepeluzbogot:
U nasem autu je MM sam instalirao neke zvucnike i slucajno je ispalo tako da rade samo oni pozadi, ali ne i oni napred. Pa nam sad to mnogo dobro dodje, maloj odfrljimo pesmice a mi pricamo bez prekidanja.
Nedavno smo isli na kraci put i nas dvoje se zapricali a ona od pozadi nesto pokusava da kaze ali mi je ignorisemo. A onda se dosetila i uzela vuvuzelu (dobili kod cika mekdonalda - junk :) stavila MMu na rame i vice: Nadja hoce vodeeeee, Nadja hoce vodeeeee!!!!
:lol:
evo još jedne :mrgreen:
mi čim sjednemo u auto (pričam o duljem putovanju)
počinjemo jesti
ja sam gladna prije naplatnih kućica u Lučkom
a tako i djeca
nosimo sendviče i vodu
uvijek stanemo na Tifonu piti kavu
dok se djeca igraju na dječjem igralištu
tamo kupimo i preskupe grickalice :roll:
samo sam jednom pravila "hranu za put"
ali samo zato što je putovanje trajalo 10 sati
ali putovanje nije putovanje bez stajanja na kavu
nema dječje mjuze
djeca se u autu ne bave ničime posebno,
ponekad pjevaju,
uglavnom razgledavaju krajolik
auto nakon putovanja izgleda poput svinjca
I da, poslije povratka s mora još uvijek ima sira u sinovoj sjedalici (unutar sjedalice).
Kod nas se jede čim se uđe u auto, i istina, nikad se riješiti mrvica, ali zato nećemo prestati jesti u autu.:mrgreen:
Za mene obavezno štapići s kikirikijem (ovisna), za malu mali sendvič, narezana jabuka, pecivo, pohana šnicla :mrgreen:, štapići, štagod.
Ja, odnosno mi, nemamo problema s mrvicama, kad dođemo tamo - auto na čišćenje u autopraonu, isto tako kad dođemo doma! Dečki to tako dobro očiste da je auto ko nov. Na as imamo ljetne navlake koje jednostavno operem....
Ionako je auto kupljen da on služi nama, a ne da mi budemo sluge njemu....
I kod mene je doma sve tip-top, čisto, al ipak mi je draže vozit se u tišini i da klinci neš grickaju, nego na svakih sto metara slušam; mama ja bih ovo, daj mi malo, ja bih ono...
Pričam o svojoj dječici od 2 i 4 godine....
Kad narastu možda nebudu jeli u autu, kaj ja znam.....
Al zato će onda ovo treće koje stiže u listopdadu,:lol:
Ne jedemo u autu, pijemo vodu (ja i klinci) i sokove (MM). Do sada još nismo išli na putovanja na kojima ne bi bilo moguće stati s vremena na vrijeme i pojesti nešto. Ili se samo prošetati ako vidimo da je klincima već fakat dosta vožnje.
Što se tiče grickalica - nikad nismo uveli običaj da se one jedu po putu (niti mrkva, niti smoki/štapići, niti sladoled). Ne zato jer smo "mi sluge autu, a ne on nama" već zato jer se meni taj običaj ne sviđa. Isto kao što mi se ne sviđa niti šaranje po zidovima (niti po jednom zidu) ili skakanje po krevetu.
Putni DVD nemamo i ne vjerujem da ćemo ga imati (iako sam se do sada već dovoljno puta uvjerila u istinitost izreke "nikad ne reci nikad"). Uvijek nosimo hrpu igračaka i s njima se klinci igraju tijekom puta.
da nam netko zabrani hranu ili glazbu u autu mi bi naprosto uvenuli, svi skupa.
jede se odmah i jede se svašta. najprije navratimo u pekaru i požlampamo par njihovih proizvoda i onda u toku puta ili lepinjice koje napravim ili sendviči, nakon toga grickalice, neki keksići ili kolači ako sam napravila i tako...
ako idemo na duži put obavezno se nosi piletina i paradajz, traume iz djetinjstva :heart:
Mi u autu jedemo i sladoled. Pokrijem malog tetra pelenom i jede, zašto ne?
Što se mene tiče: zato jer ja sjedim naprijed, dijagonalno od malog koji se sav zamrlja i ne mogu kontrolirati po čemu će on sve razmazati sladoled. A on sa čokoladnim rukama zamrlja sve što može dotaknuti. A meni to nije fora, iako vidim da sam po tome u manjini na ovom topicu. Zato Borna pojede sladoled vani (u bircu na benzinskoj/parkiću/na parkiralištu) i zamrlja samo sebe i svoju robu. Očistim ga koliko mogu i tek onda ide u auto :mrgreen:
e, sladoled u autu još nismo probali...
ionako ga ima svuda kad se jede, mogu misliti šta bi tek po presvlakama bilo...
rojile bi se muve za nama...-P
moji papaju u autu i to ne samo kad putujemo dalje.
već i u gradu, ukoliko je vrijeme za papanje, a mi se zadržali predugo.
sladoled nismo još jeli u autu.
dvd nemamo, klinci vole gledati okolo, malo spavaju, malo gnjave, ali to sve spada u čari putovanja s djecom. :)
Ja ne volim da se u autu jede sladoled ili neko voce koje curi na sve strane. Zasto? Plasim se osa, pcela.... Kad bi nam osa uletela u auto ja bih toliko mahala, mlatila i drala se da MMu nista ne bi preostalo nego da sleti u jarak kraj puta :mrgreen:
A za prljav auto me bas briga, nama je auto ionako stalno u haosu.
Aaaa gde me nadjoste.
Ja moram da nahranim i MM i decu.
MM stalno jede kad vozi, prvo me to nerviralo, pa sam prihvatila, i jednostavno ih hranim ceo put.
Od hrane nosimo ugl nesto sto sam ispekla (pizza, mafini, neki sendvici, pita), kokice, voce, keks, voda.
Ne nosim "rucak" ali se trudim da to sto ispecem bude sto hranjivije.
E da, ponekad ponesem i makarone.
A sto se muzike tice, od kad imamo narezan boowa i kwala cd, nema sanse da Isidor dopusti bilo sta drugo.
Ako je budan - a manje spava i od tri godine starijeg brata, kad smo u voznji.
Sad kao da ja stalno branim da sve mora biti umuljano.:mrgreen:
Htjela sam samo reči. Auto je zatvoren, upaljena klima, sladoled/voće kaplje po tetra peleni. Tetra pelenu ubaciš u vrečicu i zatvoriš, dijete obrišeš vlažnim maramicama (dijelove koji nisu bili pokriveni - lice, dlanovi), maramice ubaciš u vrečicu i otvaraš dalje prozore i vrata kako želiš pčele, ose i ostala gamad nemaju na što ići. :mrgreen:
I potpisujem auto u kaosu. Takav je i naš, a nema veze s hranom.