upitnik? prvotno napisa
Malo sam sad zbunjena.....
Inače, zbilja sam mislila da sam se dobro informirala prije prvog poroda, ali vidim da nisam. Iskreno, pojma nisam imala da je prokidanje vodenjaka nepotrebno, a bome mi je i doktor nalijegao na trbuh.
Nakon što su mi ga prokinuli, počeli su me uništavati tako jaki trudovi, svaki put sam imala osjećaj kao da baš jaaaaaaaaaako moram na wc. I tako 3h. Dali su mi nešto valjda za ublažavanje boli jer me to uspavalo između trudova (uf, to je bilo super), međutim, ako je zbilja djelovalo na trudove, onda ne želim ni zamisliti koliko bi to bolilo bez tih sredstava.
Mene je strah drugog poroda, strah me tog divljačkog nagona za tiskanjem, jedva sam izdržala ta tri sata. A još čitam kako drugi porod bude brži, ali i da više boli :(
Mislite li da me je tako bolilo zato što su mi prokinuli vodenjak? Idući put to sigurno neću dozvoliti.
I, da, vidim sad da piše da se može tiskati za vrijeme trudova....stvarno? Kakav je to osjećaj? Donosi li olakšanje? Možeš li si nekako, ne znam, nauditi...? Tipa, da lakše pukneš, to mi prvo pada na pamet.