Beti, hvala ti, a ostalo mi je još nejasno to oko tiskanja, evo zašto. Ni na jednom porodu nisam bila pod epiduralnom pa sam osjetila svaki trud. Na prvom porodu igrom slučaja na samom kraju uz mene je bio samo MM kad sam osjetila ogroman nagon za tiskanje. Samo sam mu stigla reći da brzo nekog pozove jer rađam i dok je on viknuo i osoblje dotrčalo, skoro da je to bilo to, tako je bilo silovito. Taj osjećaj mi je na drugom porodu bio uskraćen potpuno - a porod je išao brzo, sve u redu, vikao netko sa strane da tiskam... Baš mi je to ostavilo čudan osjećaj, nakon prvog iskustva. Na trećem porodu osjetila jesam donekle taj nagon, ali tiskala sam i dodatno, razumski, po uputama, eto da ne bih nešto "prodisala"... Pa što da sam sve do kraja prodisavala i tiskala baš samo kad se tome nisam mogla oduprijeti, zar bi to bilo lošije za bebu? I kako je bebi kad prodisavamo trudove, a kako kad tiskamo bez nagona, ima li za nju uopće ikakve razlike ? Na kraju mogu samo zaključiti da bi se od moja tri poroda dao iskombinirati jedan idealni: tijek kao kod trećeg, početak kao kod drugog i završetak kao kod prvog ...