~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Printable View
~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i mrvicu:heart:
manal...mislimo na vas:heart:
baš vam hvala na moralnoj potpori drage cure, to me podiže! :-) :heart:
bila sam kod dr. todorića, nisam ja odmah htjela reći što mi je ustanovljeno, nego da on bez prvog mišljenja da svoje. učinio mi se jako fin i detaljan, sve je pregledao malca i rekao da je sve u redu, mjere odgovaraju otprilike toj gestacijskoj dobi, iako je manji nego je za očekivati od drugog muškog djeteta, ali da to nije zabrinjavajuće. vodu sam na kraju tek ja spomenula, on je imao neku drugu mjeru, nije rekao AFI, rekao je da je granična, ali da je ima dovoljno, nekakvi stupci 3,5mm (ili cm... whatever). da to može odstupati obzirom na to je li dijete upravo piškilo. protok posteljice je dobar. da sad to samo treba pratiti, ali ništa drugo. obzirom da mi ionako nema druge, zadovoljit ću se ovim nalazom - na kraju krajeva, ni moja ginekologinja nije digla paniku, ja sam je digla sama, nakon što sam čitala po netu. pit ću bar 2l vode, pokušati se opuštati i meditirati na dobro, i za 10 dana idem opet kod svoje doktorice. uh, malo sam odahnula.
Lijepe vijesti,hvala Bogu!
manal, hvala na lijepim vijestima! bice to sve ok!!!
super :heart:
Bas mi je drago da je sve OK! :)
manal drago mi je,nadam se da si se i ti sada smirila!
Odlično, ma sve će to na kraju biti ok.
danasnja dostupnost svih ovih informacija na netu su dvosjekli mac,ha? super je sto se educiras i naucis stosta ali bome i citajuci crnjake i neke komplikacije svasta si mozes preuvelicati....ja kad bi dosla ginicu sa svakavim pitanjima (a zasto ovo,zasto ono) on bi meni:ajme ovaj internet danas,dotuc ce me!:)
upravo to, skulirana! naletiš na možda baš krivu stranicu ili krivo protumačiš informaciju... jedna mi prijateljica govori da ne idem na forum, ali vi ste meni baš pomogle isti dan, što s podrškom, što sa svojim iskustvima. :love: works for me!
nisam potpuno uvjerena, ipak mora da je nešto drugačije (sad silno želim da mi naraste trbuh, dosad mi je bilo drago kad bi i drugi rekli, kako je mali), ali pokušavam misliti dobro i nadam se da će sve biti ok.
...ma samo moras filtrirat informacije,meni je net i forum definitivno vise pomogao nego odmogao! npr. vidila bi da nisam jedina koju nesto probada,pa da i drugima iskoce vene ....ja sam se zadnje dane jedino klonila prica s poroda....:)
sto se tice velicine stomka,znam curu kojoj se on doslovno nije vidio u 5tom mjesecu! i do samog kraja joj je bio neki minijaturni...u obe trudnoce...
Been there, done that :-) Tako je i meni bilo nakon što sam se isprepadala oko manjka plodove vode kad god bih otišla na ctg merkala sam stomake ostalih trudnica, i moj je bio najmanji, a termin mi je bio najbliži. Bilo mi je muka kad god je trebalo da odem na kontrolu. Beba je na kraju bila sasvim ok težine, nemoj se nervirati!
evo nas s kontrole i s olakšanjem javljam da smo napunili "bazen" :-Ddanas je izmjerila AFI 11,2 (a bio 8,3). I ja sam stvarno vidjela na ekranu kako je slika bolja. Mišek je narastao, nije neki krupan, ali čini se da je ok. Trebam nastaviti piti puno i kontroliramo opet za 10 dana, ali sad mogu vjerovati da će biti dobro. hvala vam svima od :heart: na ohrabrenju do sada, a može i dalje :fige: za svaki slučaj ;-)
Super vijesti!!! :)
Samo ti pij i sve ce biti OK!
Jupi!!!!
Držim fige i dalje!
Super!:klap:
Super!!
Samo za info, ni prijasnji AFI=8 nije ti tooooliko lose, iako je naravno AFI=11 puno bolje:klap:
Moj je AFI u jednom trenutku bio 3 (pisala sam vec na ovoj temi).
Samo nastavi dovoljno piti i ne umarati se...
p.s. vidjela sam da si na jednoj drugoj temi pisala kako je mali na zadak... moj se bez obzira na AFI koji je u tom trenutku bio oko 9 okrenuo tako da ne brini ni po tom pitanju, ima nade ;-)...
odlicno, manal! jako mi je drago za vas.
Hvala vam svima! :love: :kiss:
A Nivi, tvoje iskustvo mi stvarno jača nadu! :-D jer doktorica je skeptična da će se okrenuti, ako nema dosta vode i dosta mjesta. Ali ne dam da me izbedira. pijem radim vježbe za okretanje, a kasnije ću i grah nositi na nožnom prstu, ako zatreba! :mrgreen:
sad sam te se sjetila sa prenatalne dijagnostike. mislim da se pratimo u stopu. meni u utorak na 28+2 doktor napravio gadnu paniku sa manjkom plodne vode AFI 9,2 /pa što je to tako strašno loše ???!!!/, premali trbuh, pretvrd trbuh, bla bla bla. smatra da je moguće da dođe do zastoja u razvoju, malecki je mrvicu manji, do sada je bio manji za 2 dana cijelo vrijeme, sada 7 dana :cry: inače sam ivf trudnica pa znamo točnu minutu oplodnje.
i tako...za 10 dana kontrola kod drugog doktora u drugom gradu jer više ne smijem na put. niti se ne dižem iz kreveta osim na wc. mališa je aktivan, naravno da je na zadak :-( i jako nisko to ne moram niti naglašavati...i tako....valjda će sve biti ok na kraju. slušamo lijepu muziku, pijemo hektolitre vode i jedemo, jedemo, jedemo...dobila 11 kg od početka,a malobrojni kuže da sam trudna. inače sam 185 cm visoka i početna težina mi je bila 68 kg.
uh, thinkpink :-| znam da se brineš, ali pokušaj unijeti i nešto dobrih misli! kako si inače pila vodu? ja sam stvarno malo pila. sad kad si pravim recke da popijem svoje 2l dnevno, kužim da sam prije pila možda 6-8 dcl. Pa sad... Neki kažu da to nema veze, ali meni je sad nalaz bolji, pa ako ja mogu vjerovati da pomaže, onda ima da pomaže. :mrgreen: vizualiziram bebača kako opet pliva u više vode, govorim si da je s mojom bebom sve u redu, da posteljica savršeno funkcionira... mislim da i to ima veze. u 10 dana sam dobila 1,5 i 2cm u obujmu trbuha, i nadam se da je to ta voda.
trbuh je možda tvrd jer je na zadak, pa mu osjetiš leđa? tako je meni, leđa su mu lijevo. a za okretanje imaš ovdje super savjete i vježbe, samo ne znam smiješ li ih raditi?
javi se sa kontrole, a ja vibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart: za dobar nalaz! :love2:
Manal definitivno ima nade da se tvoj malac okrene, s tim da cu ti se i ja sad pridruziti u mantranju jer se moj ponovo okrenuo na zadak, toliko o tome da nemaju mjesta... Ili je ovaj moj malac pravi mali akrobat...
Nazalost ja danas završila u bolnici jer mi je sinoć pocela kao curiti plodna voda:-( AFI je isti kao neki dan na kontroli ali moram ostati pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati, nadam se da ce se ipak malac odluciti još malo strpiti... i naravno ponovo okrenuti kako treba...
Thinkpink sretno i tebi na kontroli!!
Nivi, sretno i tebi :love: možda ipak nije plodna voda? A ako je, visoko prsnuće, s tim možeš dosta dugo još izdržati. Koji si sad tj.? :fige: da se tvoj mali akrobata okrene! Mantram za nas sve tri tu s komplikacijama s vodom :-*
cure držite se! ja koliko pijem vode zadnjih tjedan dana bojim se da mi se mali ne rodi u kupaćim gaćicama ili kao žabica mala. istina, sad kad gledam jako malo sam pila prije, jednostavno me nije pitalo. iskreno ne znam da li je bila litra tekućine dnevno. a jučer npr 3 i pol litre samo čiste vode...zgadit će mi se voda do kraja života.
borim se sa strahovima i najrađe bih vas sve zagrlila, hodamo u istim cipelama a ja se nadam lijepim i sretnim vijestima sa svih strana.
Hvaaala manal. Ma sumnjaju na visoko prsnuce, sutra cu znati za sigurno nakon sto sama kupim test:roll: Trenutno sam 30+1.
Nadam se da cemo izdrazati sto dulje, a sad dal ce se malac jos i okrenuti tko zna, morat cu i ja gledati onaj link sto si stavila.
U svakom slucaju hvala na podrsci:-*
Mantram i ja za nas sve tri :fige: i kao sto rece Thinkpink nadam se lijepim i sretnim vijestima.
cure samo da vam javim, na 29+5 nalaz AFI 12....dakle, može se obnoviti plodna voda.
nadam se da su se i svima vama poboljšali nalazi, a ako niste još bile na kontrolama onda vibram za predivne vijesti!
inače, dječačić nam je malo manji, ali kako kaže doktor nisu sve bebe iste, doduše mi smo extra visoki....a što sada valjda će narasti, bitno da uredno raste i da
ima vodice u bazenčiću!
utz opet za dva tjedna.
ljubim vas sve!
Super thinkpink! :-D ja u utorak idem na kontrolu i malo strepim, jer mi trbuh u međuvremenu nije narastao i stalno ga mjerkam kako je mali, al šta ja znam... bebana osjetim posvuda, sada više nekako i sa strane, pa se nadam da je narastao. pijem svoje 2l, možda i više kad je vruće, i pišam milijun puta dnevno :roll:
thinkpink, jel se okrenuo?
Nivi, kakva je kod tebe situacija? Puse svima! :-*
Thinkpink super za dobre vijesti!!!!
Ja sam nažalost u bolnici do daljnjeg, potvrđeno visoko puknuce vodenjaka :-( pod antibioticima još koji dan, mirujem, i tako, nadam se da ćemo sto dulje izdržati ostati 2u1...
hvala na lijepim riječima. nije se mališa okrenuo, sjedi kao kralj na tronu....nadam se da će se i to ipak promijeniti sada kada ima bazen pun vode i stalno se bućka i roni. a ako i ne, bože moj, samo da sve bude kako treba na kraju.
znači danas pregled? ajde nam se odmah javi!!!! kad je tebi termin? čini mi se da si mjesec dana prije mene. meni je 19.08.
jojjj draga, jedino dobro u svemu je što barem znaju dijagnozu i sada samo strahovito puno strpljenja i mirnih misli. uistinu ti to želim, jer znam koji je kaos u glavi kad dođu loše vijesti u trudnoći. ti si sada 32-i tjedan, je tako? čitala sam da se sa visokim prsnućem da još dosta izdržati u komadu, pa se nadam da će to biti i slučaj kod tebe. grlim te!!!
evo cure držim vam fige da sve prođe što bolje :love2:
naime i kolegica je imala problema sa plodnom vodom, u 20 tt. imala je jako nizak AFI no s vremenom je voda narasla i iznosila trudnoću do kraja, rodila par dana prije termina i sve bilo ok
evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Drage djeve, i ja se javljam iz bolnice. :-( U utorak opet manje vode, AFI 8,2 ali još gore, on da nije dobio ništa na kilaži. I eto me sad tu, primam 1l glukoze na dan i pijem i piškim, pijem i piškim. I nesretna sam što je tako, što sam tu... :cry:
Thinkpink, ostani nam ti bar vani na slobodi! Nivi, ako možeš, javi kako vam ide. Za sve vibram svako dobro ~~~~~~~~~~~:heart::love2:
Drzi se Manal,nadam se da ce AFI opet narast kao i prije 10ak dana....koliko procjenjuju da ti ima maleni gr?
Jeli barem dobro drustvo na odjelu/ u sobi?
Hvala! :-* Moja ginekologinja ga je procijenila na 1,700kg, doktor koji me ovdje primio reče između 1,700kg i 1,900kg. Njegov je ukupni nalaz bio "Nešto manje vode i nešto manja beba" što je zvučalo bolje nego što je moja bila zaključila, da uopće nije dobio na težini. Danas je popodne u viziti doktorica rekla da će me pustiti za 10ak dana ako nalazi budu bolji. Za to navijam. (a rekla je i da će inducirati, ako ne budu, a od toga me toliko strah da vam ne mogu opisati...)
U sobi je ok društvo, već druga cimerica - dođu i odu - blago njima...
ps sladak novi avatar! :zaljubljen:
evo malo ~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok
drži se:love2:
Polako,ima jos 10ak dana da se mali zbucka i da mu bazen opet poraste!:)
Jeli jedes dobro?A mislim kakvo pitanje kad si na bolnickoj hrani....nadam se da ti onda ima tko donjet tecice iz doma!
dosla sam samo dati podrsku. i meni je AFI bio stravicno nizak pred kraj druge trudnoce no ipak je sve proslo dobro.
Manal, drzim fige da sve bude ok!
Puno vam hvala drage cure na vibrama i podršci! :-*
Hrana je blaga katastrofa. :-/ Promatram tako kako sve u bolnici funkcionira i maštam što bih promijenila... ;-)