Ja sam zaboravila da sam ovdje nešto pitala, lol.
Hvala, dame.
Printable View
Ja sam zaboravila da sam ovdje nešto pitala, lol.
Hvala, dame.
Još sam počekla prakticirati da kad kupim ribu, kupim odmah i za smrznut doma.
Ali ovaj bakalar me baš privlači zbog jednostavnosti.
Bas iz tog razloga cesto imam jedno ili dva pakiranja u ledenici. Inace mi se ne svidja smrznuta riba, ima mi neki bljakavi miris, pogotovo oslici, ali bakalar mi je skroz fin.
meni je oslić grozan i svjež i smrznut.
A bakalar baš volim (pogotovo dimljeni). Moram provjeriti u svom Lidlu imaju li ga. Iako i dalje mislim da im on nije u stalnoj ponudi
Ma daj, pa oslic svjezi s gradela je predobar. Samo ga je tesko dobro ispeci jer je njezno meso.
Od one akcije u Lidlu, pocetkom godine ili tako nekako je bakalar stalno u ponudi. Kod nas ga uvijek ima u frizideru.
Dajte me prosvijetlite, iz Lidla ona ribetina Aljaška kolja, kaj je to po naški?
Oslić? Bakalar?
Koliko ja znam nešto poput bakalara, nisam nikad kupila
E, samo da dodam, nešto bakalara s krumpasima po Čoksinom receptu je ostalo. Sutra je bilo jednako fino. :)
Usvajamo taj recept. :)
Prepisujem od Barbierija:
Cušpajz od leće s bakalarom
Na 1 dl maslinova ulja propirjajte 1 sjeckanu kapulu i 2 režnja češnjaka. Kad zazlate, dodajte pola kg leće i kuhajte je oko 20 min. Tada dodajte 25 dag fileta od bakalara sjeckanog na kockice, posolite i popaprite pa pustite da se sve zajedno skuha, a leća omekša. Još jednom promiješajte pa pospite 1 stručkom sjeckanog peršina. Poslužite u zdjelicama s purom iz kalupa i po 1 dl gustog kiselog vrhnja.
ja radim slično ovako ali kupim filete ,na malo maslinovog ulja stavim češnjaka i malo zagrijem da zamiriši i odmah slažem na to red krumpira pa red bakalara i tako do kraja,zalijem vodom ,stavim začine i skuham...za 20 min mrak klopa,a klinci to obožavaju.Njima u tanjuru malo krumpir zdruckam vilicom sa tom juhom od kuhanja,komade bakalara šiknem gore i uživam ih gledati kako tamane :-D
Zaboravila sam javiti da smo usvojili ovaj recept. :)
http://tv.jutarnji.hr/video/show/68n...bfy5wxon5yi96a
Baš nam je njami.