najbolje kombinacije su mi sa blitvom, al definitivno se mora
biti discipliniran, još po ljeti kad zelenje raste u vrtu super,
ali daj sad na plac, pa za dva dana već uvela, pa fali jabuka,
pa sve ponovo
Printable View
najbolje kombinacije su mi sa blitvom, al definitivno se mora
biti discipliniran, još po ljeti kad zelenje raste u vrtu super,
ali daj sad na plac, pa za dva dana već uvela, pa fali jabuka,
pa sve ponovo
Za te dane blagdanskog ludila pripremam sama čokoladne pralinice napravljene
od kokosovog maslaca, kakao, agavin sirup i vanilija.
Tješim se da nije tolika šteta meni kao niti djeci, a još je i zdravo, a neopisivo fino.
Usput naravno ne možemo izbjeći negdje ostale grijehe, ali glavnina nam ostaje na domaćim pralinama.
Samo da se pohvalim, nisam pojela ni kocku čokolade otkad sam otvorila topic. :)
A nije da nisam mogla. Prošla sam pored slastičarnice imena Čokolada, bila u dva dućana....
Sve si nešto mislim... koje sam ja to g.vno od karaktera.... toliki liječeni alkoholičari, toliki bivši pušači svud oko nas... a ja se s običnom čokoladom mučim.
I.... hvala na sugestijama.
pa lakse se skinuti s alkohola i cigareta nego s cokolade. evo sad mi ni ne dode da zapalim ni da popijem nesto, a cokolade nema da nema :mrgreen:
Sretno.
Moj dan je baš bio za čokoladu, prvo sam jutros skoro pod kamion izletila, nezgodno raskrižje pa se mora malo povirit autom i to ne bi bio problem da je kamion vozio 50(po meni bi tu trebalo staviti 30 jel ima 3 pješačka preko kojih sva djeca iz grada idu u školu, vrtić), onda sam nakon cca sat vremena preskakala stepenice pa se rasula i dobro stukla noge i ruke(srećom zubi su na mjestu) i nakon toga sam solila jelo nakon mog dragog sina koji je odšarafio soljenku, naravno brdo soli mi se isulo u jelo...
i ajd sad ne moj pojesti čokoladu
Dok sam uzimala magnezij, nisam imala želju za čokoladom.
Kosjenka ti možeš. :love2:
Ja sam pojela malu žlicu meda i šaku badema. I tamanim mandarine.
Magnezij? A dobro je i za probavu. :)
Nisam nikad pušila, pa ne znam kako je s cigaretama, pila jesam, ali nikad toliko da sam baš poželjela neki alkohol... lažem, evo sad dok dojim, baš mi ponekad dođe da popijem neku medicu ili crno vino (koje inače ne volim).
Ja sam jedna od "sretnica" koja skoro godinu dana nije okusila čokoladu niti išta povezano s kakaom.
ak smijem pitat zakaj, ja sam nesretna jer dve godine nisam okusila isto, i čekam kad budem mogla na ledenu
disciplina, al skuzila si, to je vec nesto ;)
Nema čokolade. Teško mi je. Prvo sam pokušala sa suhim smokvama. Sad slani štrudl posipam šećerom. Sve je to slaba utjeha. MD se nudi da ide u dućan. Odbijam i stoički podnosim apstinencijsku krizu.
probaj topli gorki kakao, s pravim kakom a ne nekim krašom ili slično.
Ili zamuti jedan zeleni sokić :)
Hvala, jedino bi me mogla proći volja za životom od toga. :lol:
Skuhati ću si Yogi čaj. Jaka utjeha.
Mojca, jesi probala s mješavinom badema, oraha, lješnjaka, grožđica, brusnica...studentskog mixa i sl.? Meni mix svega toga stoji na šanku i čeka da me pukne želja za slatkim i to mi riješi stvar. Drugi potez je ne kupovati slatko (pišem o slatkom jer sam kroz dojenje skoro postala ovisna :))
Da se pohvalim, uspjela sam se vratiti pa sad više nisam ovisna o slatkom, nego o hrani općenito. Neki dan sam svekru pokazivala iskaznicu ljubitelja tripica pa mi je rekao da bih ja trebala imati barem još 20 takvih iskaznica za druge vrste hrane :))
sad ste me sjetile da imam u ruksaku jednu ritter sport cokoladu :mrgreen:
Negdje sam čitala o jednoj taktici kako se nositi u apstinencijskoj krizi sa hranom općenito. Dakle,Citiraj:
MD se nudi da ide u dućan. Odbijam i stoički podnosim apstinencijsku krizu.
odgodiš jedenje npr. čokolade na neodređeno vrijeme, ono kažeš si, ok, smiješ pojesti č., ali ne sada,
nego kasnije. Ali je caka u tome što ne odrediš kad je to kasnije, ako odrediš, ode sve u kupus :mrgreen:.
Tako nadmudriš vlastiti mozak:mrgreen:, nisi mu direkt uskratila, nego samo kao malo odgodila.
Pa sve tako dok jednog dana ne probaš što to propuštaš, pa se uvjeriš kako je čokolada sa 90% kakaa zapravo
odvratno slatka.:mrgreen:
To je teorija, možda vrijedi probati.:-)
Ima u ovome istine... Ja nisam ovisnica o čokoladi, ali točno znam taj osjećaj... Npr. znam sama sebe povremeno staviti na anti-candida dijetu (meni je više problem škrob i kvasac nego čokolada). Nakon nekoliko tjedana bez slatkiša i škroba, ako pojedem neki kolač ili nešto čokoladno (fine su mi grožđice u čokoladi pa ponekad uzmem koju od djece) točno osjetim taj udar šećera i masnoće čak i od male količine.
Vjerojatno je bitterica manje zlo - puno kakaa, manje masnoće i šećera. I fina mi je (više je koristim za glazure na kolačima) ali ne mogu pojesti više od 2 kockice. (Doduše, nisam ja mjerilo, ja ni običnu čokoladu ne mogu pojesti u većim količinama, ali zato bih mogla pojesti pol pleha toplih klipića od tijesta s germom. Bilo bi mi bolje jesti čokoladu :mrgreen:)
Ljetos sam imala baš isto takav problem slatkomanije, uglavnom,
svako jutro i večer pila sam citrofite (jedno vrijeme) i mogu reći da mi je želja za slatkim splasnula
dok si rekao keks.
E sad da li je u citrofitima ili samo u glavi, to ne garantiram :)
I još (krenulo me danas), jeste li primijetili kako nakon jake mentol žvake SVE ima odvratan okus? :mrgreen:(osim možda onom ko je pisao da jako voli after-eight, ne znam više tko)
Baš si ju morala spomenuti, ha? :lool:
Meni je od studentskog mixa loše. Budem gladna... mogu malo... ali nije to to. Nem onog pravog osjećaja... mogla bi isto tako pojesti i papir od čokolade, kad bi bio jestiv.
Dijana, nema ti kod mene tih igrica. Ja sam od krajnosti. Ili se ubijam u čokoladi ili sam na makrobiotici... karikiram, ali tako nekako. I da... uz čokoladu idu svi nezdravi UH i gazirano.
A bitter čokolada... ma je fina je ona, ali to nije ONA čokolada. Bez nje mogu. Ne patim ako je nema.
sad si ovako mislim jel mi ne bi bilo bolje da si ispečem kolače, one neke fine tipa monti torte ili jozefine bez šećera i sl., izrežem na komade i zamrznem i onda vadim po potrebi.
Ne znam, ali nekako si smilim da je zdraviji komad fine torte nego tabla čokolade.
Doduše ne znam kako bi zamrzavanje funkcioniralo, ali definitivno moram maknit inače ću sve strusit u jednom danu.
Sad sam radoznala, a koja je to čoksa tebi fina, ona bez koje ne možeš, Lindt?) A za studmix se slažem, ok, ali nije to to...Citiraj:
A bitter čokolada... ma je fina je ona, ali to nije ONA čokolada. Bez nje mogu. Ne patim ako je nema.
Evo nešto iz Večernjeg lista, eto, možda će netko drugi riješiti naš problem umjesto nas.:mrgreen:Citiraj:
Čokolada bi uskoro mogla koštati kao najluksuzniji dar
Kakaovac je pak na glavnim burzama u Londonu i New Yorku skuplji 40%, što će se brzo prevaliti i na konditorsku industriju koja se suočava i s problemima skorog izlaska iz Cefte. Čokolada će uskoro biti luksuzan poklon, kazao je Munjiza.
Tvrdi kako smo u ‘90-im godinama bili u težoj situaciji, ali je tada bilo optimizma.
Referiram se na samu sebe (sorry, nisam imala jučer vremena dosta za objašnjenje); jednostavno sam odlučila više ne jesti je jer mi čini loše; od tena do probave, moje tijelo je već bilo prezagušeno čokoladom. I sad je ne jedem u apsolutno nikakvom obliku, niti u tragovima. Od dana odluke (20.1.2012.) do danas se toga držim i više mi uopće ne pada teško. Kad radim kolače - gledam da budu bez čokse i kakaoa; kad jedem vani slatko - zamolim odmah da mi ničime ne "ukrašavaju" slasticu; zapravo sam primjetila koliko puno kupovnih kolača je upropašteno s dodavanjem kakaoa ili čokolade "za ukras" i sl: ono - a od čokolade niti "Č" jer je to samo smeđa farba.
I sad sam presretna tu i tam si priuštim kockicu dvije bijele čokolade, ali "prave" više ne. I kad odlučiš lako je!
Zanimljivo mi je ovo pročitati. Kod mene je situacija suprotna - ja sam se riješila svih drugih šećera (i rafiniranih ugljikohidrata) pa si sad bez ikakve grižnje savjesti priuštim red tamne čokolade kad mi dođe želja. A to je sad jako rijetko, jer kad sam se riješila ovisnosti o šećeru, riješila sam se i ovisnosti o čokoladi. Između ostaloga zato mi sada više ne odgovaraju nikakve druge osim jako tamne.
To mi i MD kaže. Jednom odlučiš i to je to.
Meni čokolada ne čini loše, osim što mi se od nje sva odjeća skupila. :)
Ja nisam sigurna da bi ovo s malim dozama kod mene prošlo, ja sam osoba od krajnosti.
Dijana, kako se zove najbolja čokolada u mom životu, ne znam, jer smo zaboravili, bila je kupljena na Frankfurtskom aerodromu, sjećam se svega, od ambalaže, preko cijene do okusa... bila je tako fina da smo si MD i ja priuštili po jednu kuglicu nakon ručka da nam duže traje.
Lindt je naravno dobra, ali malo preskupa za svaki dan, pa mi je zadnji favorit bila Zvečevo s lješnjacima. Prije toga Gorenjka s bademima. Ali nje njema kod nas, pa sam ju u Sloveniji kupovala.
Inače... nisam podlegla iskušenju navike danas. Smjehuljica i ja idemo Praškom, presreo nas sv. Nikola i Smjehuljici u kolica tutnuo letak za božićn vlak i čokoladicu. Prije neg ju je ona skužila ja ju otmem i krenem otvarati. I skužim. :) Odmah sam se sjetila Storme i prvog posta na ovoj strani.
... a onda smo ušle u apoteku, pa čule da postoji čokolada za mršavljenje, došle neke curice prezentirati magistri. Svašta :) Ne padam na to.
Kako je lijepo kad te se netko sjeti :kez: i jesi li je bacila iz ruke?
Nisam, u torbi je! Nek iskušenje traje. :)
Ona će meni!!! Jedna mala us.ana čokolada! I to reklamna! Pokazat ću ja njoj kako će joj proći rok trajanja. :)
Skužila sam danas još nešto... cijeli dan sam jurila po vani, nisam stigla ništa pametno skuhati pa smo jeli dinstano kiselo zelje što je ostalo od jučer i još nešto zbilja loše hrane (ne smijem ni spomenuti što, jer se bojim da Apri ne čita :lol:), uglavnom, nakon tog brzog, teškog i pomalo lošeg obroka... uh kako mi je trebala čokolada. Dakle, loša hrana je isto out!
Kada kažeš čokolada neki pomisle na šećer, a zapravo je kakao taj koji nas "diže" u čokoladi (probaj onu sa 99% kakaa!). Šećer stvara ovisnost, a ta ovisnost se rješava povećanim unosom kiselog u prehranu. Lakše reći, nego provesti u djelo!