Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 72 od 72

Tema: Čokoholizam - kako ga pobijediti?

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

disciplina, al skuzila si, to je vec nesto

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    Skužila sam da nema šanse da se izlječim od slatkog kad sam danas nesvjesno pojela pola male čokse. dok sam skužila šta jedem pola je već nije bilo
    o ima, vjeruj
    samo je klik u glavi potreban

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nema čokolade. Teško mi je. Prvo sam pokušala sa suhim smokvama. Sad slani štrudl posipam šećerom. Sve je to slaba utjeha. MD se nudi da ide u dućan. Odbijam i stoički podnosim apstinencijsku krizu.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

probaj topli gorki kakao, s pravim kakom a ne nekim krašom ili slično.
    Ili zamuti jedan zeleni sokić
    Posljednje uređivanje od Kosjenka : 22.11.2012. at 19:35

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala, jedino bi me mogla proći volja za životom od toga.
    Skuhati ću si Yogi čaj. Jaka utjeha.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mojca, jesi probala s mješavinom badema, oraha, lješnjaka, grožđica, brusnica...studentskog mixa i sl.? Meni mix svega toga stoji na šanku i čeka da me pukne želja za slatkim i to mi riješi stvar. Drugi potez je ne kupovati slatko (pišem o slatkom jer sam kroz dojenje skoro postala ovisna )

Da se pohvalim, uspjela sam se vratiti pa sad više nisam ovisna o slatkom, nego o hrani općenito. Neki dan sam svekru pokazivala iskaznicu ljubitelja tripica pa mi je rekao da bih ja trebala imati barem još 20 takvih iskaznica za druge vrste hrane )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sad ste me sjetile da imam u ruksaku jednu ritter sport cokoladu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

MD se nudi da ide u dućan. Odbijam i stoički podnosim apstinencijsku krizu.
    Negdje sam čitala o jednoj taktici kako se nositi u apstinencijskoj krizi sa hranom općenito. Dakle,
    odgodiš jedenje npr. čokolade na neodređeno vrijeme, ono kažeš si, ok, smiješ pojesti č., ali ne sada,
    nego kasnije. Ali je caka u tome što ne odrediš kad je to kasnije, ako odrediš, ode sve u kupus .
    Tako nadmudriš vlastiti mozak, nisi mu direkt uskratila, nego samo kao malo odgodila.
    Pa sve tako dok jednog dana ne probaš što to propuštaš, pa se uvjeriš kako je čokolada sa 90% kakaa zapravo
    odvratno slatka.
    To je teorija, možda vrijedi probati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Negdje sam čitala o jednoj taktici kako se nositi u apstinencijskoj krizi sa hranom općenito. Dakle,
    odgodiš jedenje npr. čokolade na neodređeno vrijeme, ono kažeš si, ok, smiješ pojesti č., ali ne sada,
    nego kasnije. Ali je caka u tome što ne odrediš kad je to kasnije, ako odrediš, ode sve u kupus .
    Tako nadmudriš vlastiti mozak, nisi mu direkt uskratila, nego samo kao malo odgodila.
    Pa sve tako dok jednog dana ne probaš što to propuštaš, pa se uvjeriš kako je čokolada sa 90% kakaa zapravo
    odvratno slatka.
    To je teorija, možda vrijedi probati.
    Ima u ovome istine... Ja nisam ovisnica o čokoladi, ali točno znam taj osjećaj... Npr. znam sama sebe povremeno staviti na anti-candida dijetu (meni je više problem škrob i kvasac nego čokolada). Nakon nekoliko tjedana bez slatkiša i škroba, ako pojedem neki kolač ili nešto čokoladno (fine su mi grožđice u čokoladi pa ponekad uzmem koju od djece) točno osjetim taj udar šećera i masnoće čak i od male količine.

Vjerojatno je bitterica manje zlo - puno kakaa, manje masnoće i šećera. I fina mi je (više je koristim za glazure na kolačima) ali ne mogu pojesti više od 2 kockice. (Doduše, nisam ja mjerilo, ja ni običnu čokoladu ne mogu pojesti u većim količinama, ali zato bih mogla pojesti pol pleha toplih klipića od tijesta s germom. Bilo bi mi bolje jesti čokoladu )

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ljetos sam imala baš isto takav problem slatkomanije, uglavnom,
    svako jutro i večer pila sam citrofite (jedno vrijeme) i mogu reći da mi je želja za slatkim splasnula
    dok si rekao keks.
    E sad da li je u citrofitima ili samo u glavi, to ne garantiram

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I još (krenulo me danas), jeste li primijetili kako nakon jake mentol žvake SVE ima odvratan okus? (osim možda onom ko je pisao da jako voli after-eight, ne znam više tko)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    sad ste me sjetile da imam u ruksaku jednu ritter sport cokoladu
    Baš si ju morala spomenuti, ha?

Meni je od studentskog mixa loše. Budem gladna... mogu malo... ali nije to to. Nem onog pravog osjećaja... mogla bi isto tako pojesti i papir od čokolade, kad bi bio jestiv.

Dijana, nema ti kod mene tih igrica. Ja sam od krajnosti. Ili se ubijam u čokoladi ili sam na makrobiotici... karikiram, ali tako nekako. I da... uz čokoladu idu svi nezdravi UH i gazirano.

A bitter čokolada... ma je fina je ona, ali to nije ONA čokolada. Bez nje mogu. Ne patim ako je nema.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sad si ovako mislim jel mi ne bi bilo bolje da si ispečem kolače, one neke fine tipa monti torte ili jozefine bez šećera i sl., izrežem na komade i zamrznem i onda vadim po potrebi.
    Ne znam, ali nekako si smilim da je zdraviji komad fine torte nego tabla čokolade.
    Doduše ne znam kako bi zamrzavanje funkcioniralo, ali definitivno moram maknit inače ću sve strusit u jednom danu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A bitter čokolada... ma je fina je ona, ali to nije ONA čokolada. Bez nje mogu. Ne patim ako je nema.
    Sad sam radoznala, a koja je to čoksa tebi fina, ona bez koje ne možeš, Lindt?) A za studmix se slažem, ok, ali nije to to...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čokolada bi uskoro mogla koštati kao najluksuzniji dar

Kakaovac je pak na glavnim burzama u Londonu i New Yorku skuplji 40%, što će se brzo prevaliti i na konditorsku industriju koja se suočava i s problemima skorog izlaska iz Cefte. Čokolada će uskoro biti luksuzan poklon, kazao je Munjiza.
    Tvrdi kako smo u ‘90-im godinama bili u težoj situaciji, ali je tada bilo optimizma.
    Evo nešto iz Večernjeg lista, eto, možda će netko drugi riješiti naš problem umjesto nas.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 23.11.2012. at 09:48

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jedna od "sretnica" koja skoro godinu dana nije okusila čokoladu niti išta povezano s kakaom.
    Referiram se na samu sebe (sorry, nisam imala jučer vremena dosta za objašnjenje); jednostavno sam odlučila više ne jesti je jer mi čini loše; od tena do probave, moje tijelo je već bilo prezagušeno čokoladom. I sad je ne jedem u apsolutno nikakvom obliku, niti u tragovima. Od dana odluke (20.1.2012.) do danas se toga držim i više mi uopće ne pada teško. Kad radim kolače - gledam da budu bez čokse i kakaoa; kad jedem vani slatko - zamolim odmah da mi ničime ne "ukrašavaju" slasticu; zapravo sam primjetila koliko puno kupovnih kolača je upropašteno s dodavanjem kakaoa ili čokolade "za ukras" i sl: ono - a od čokolade niti "Č" jer je to samo smeđa farba.
    I sad sam presretna tu i tam si priuštim kockicu dvije bijele čokolade, ali "prave" više ne. I kad odlučiš lako je!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Referiram se na samu sebe (sorry, nisam imala jučer vremena dosta za objašnjenje); jednostavno sam odlučila više ne jesti je jer mi čini loše; od tena do probave, moje tijelo je već bilo prezagušeno čokoladom. I sad je ne jedem u apsolutno nikakvom obliku, niti u tragovima. Od dana odluke (20.1.2012.) do danas se toga držim i više mi uopće ne pada teško. Kad radim kolače - gledam da budu bez čokse i kakaoa; kad jedem vani slatko - zamolim odmah da mi ničime ne "ukrašavaju" slasticu; zapravo sam primjetila koliko puno kupovnih kolača je upropašteno s dodavanjem kakaoa ili čokolade "za ukras" i sl: ono - a od čokolade niti "Č" jer je to samo smeđa farba.
    I sad sam presretna tu i tam si priuštim kockicu dvije bijele čokolade, ali "prave" više ne. I kad odlučiš lako je!
    Zanimljivo mi je ovo pročitati. Kod mene je situacija suprotna - ja sam se riješila svih drugih šećera (i rafiniranih ugljikohidrata) pa si sad bez ikakve grižnje savjesti priuštim red tamne čokolade kad mi dođe želja. A to je sad jako rijetko, jer kad sam se riješila ovisnosti o šećeru, riješila sam se i ovisnosti o čokoladi. Između ostaloga zato mi sada više ne odgovaraju nikakve druge osim jako tamne.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

To mi i MD kaže. Jednom odlučiš i to je to.
    Meni čokolada ne čini loše, osim što mi se od nje sva odjeća skupila.

Ja nisam sigurna da bi ovo s malim dozama kod mene prošlo, ja sam osoba od krajnosti.

Dijana, kako se zove najbolja čokolada u mom životu, ne znam, jer smo zaboravili, bila je kupljena na Frankfurtskom aerodromu, sjećam se svega, od ambalaže, preko cijene do okusa... bila je tako fina da smo si MD i ja priuštili po jednu kuglicu nakon ručka da nam duže traje.
    Lindt je naravno dobra, ali malo preskupa za svaki dan, pa mi je zadnji favorit bila Zvečevo s lješnjacima. Prije toga Gorenjka s bademima. Ali nje njema kod nas, pa sam ju u Sloveniji kupovala.

Inače... nisam podlegla iskušenju navike danas. Smjehuljica i ja idemo Praškom, presreo nas sv. Nikola i Smjehuljici u kolica tutnuo letak za božićn vlak i čokoladicu. Prije neg ju je ona skužila ja ju otmem i krenem otvarati. I skužim. Odmah sam se sjetila Storme i prvog posta na ovoj strani.

... a onda smo ušle u apoteku, pa čule da postoji čokolada za mršavljenje, došle neke curice prezentirati magistri. Svašta Ne padam na to.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljivo mi je ovo pročitati. Kod mene je situacija suprotna - ja sam se riješila svih drugih šećera (i rafiniranih ugljikohidrata) pa si sad bez ikakve grižnje savjesti priuštim red tamne čokolade kad mi dođe želja. A to je sad jako rijetko, jer kad sam se riješila ovisnosti o šećeru, riješila sam se i ovisnosti o čokoladi. Između ostaloga zato mi sada više ne odgovaraju nikakve druge osim jako tamne.
    Mislim da sam i ja tu negdje... Nije mi bio problem čokolada nego šećer.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kako je lijepo kad te se netko sjeti :kez: i jesi li je bacila iz ruke?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nisam, u torbi je! Nek iskušenje traje.
    Ona će meni!!! Jedna mala us.ana čokolada! I to reklamna! Pokazat ću ja njoj kako će joj proći rok trajanja.

Skužila sam danas još nešto... cijeli dan sam jurila po vani, nisam stigla ništa pametno skuhati pa smo jeli dinstano kiselo zelje što je ostalo od jučer i još nešto zbilja loše hrane (ne smijem ni spomenuti što, jer se bojim da Apri ne čita ), uglavnom, nakon tog brzog, teškog i pomalo lošeg obroka... uh kako mi je trebala čokolada. Dakle, loša hrana je isto out!

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Kada kažeš čokolada neki pomisle na šećer, a zapravo je kakao taj koji nas "diže" u čokoladi (probaj onu sa 99% kakaa!). Šećer stvara ovisnost, a ta ovisnost se rješava povećanim unosom kiselog u prehranu. Lakše reći, nego provesti u djelo!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •