Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Čokoholizam - kako ga pobijediti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

MD se nudi da ide u dućan. Odbijam i stoički podnosim apstinencijsku krizu.
    Negdje sam čitala o jednoj taktici kako se nositi u apstinencijskoj krizi sa hranom općenito. Dakle,
    odgodiš jedenje npr. čokolade na neodređeno vrijeme, ono kažeš si, ok, smiješ pojesti č., ali ne sada,
    nego kasnije. Ali je caka u tome što ne odrediš kad je to kasnije, ako odrediš, ode sve u kupus .
    Tako nadmudriš vlastiti mozak, nisi mu direkt uskratila, nego samo kao malo odgodila.
    Pa sve tako dok jednog dana ne probaš što to propuštaš, pa se uvjeriš kako je čokolada sa 90% kakaa zapravo
    odvratno slatka.
    To je teorija, možda vrijedi probati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Negdje sam čitala o jednoj taktici kako se nositi u apstinencijskoj krizi sa hranom općenito. Dakle,
    odgodiš jedenje npr. čokolade na neodređeno vrijeme, ono kažeš si, ok, smiješ pojesti č., ali ne sada,
    nego kasnije. Ali je caka u tome što ne odrediš kad je to kasnije, ako odrediš, ode sve u kupus .
    Tako nadmudriš vlastiti mozak, nisi mu direkt uskratila, nego samo kao malo odgodila.
    Pa sve tako dok jednog dana ne probaš što to propuštaš, pa se uvjeriš kako je čokolada sa 90% kakaa zapravo
    odvratno slatka.
    To je teorija, možda vrijedi probati.
    Ima u ovome istine... Ja nisam ovisnica o čokoladi, ali točno znam taj osjećaj... Npr. znam sama sebe povremeno staviti na anti-candida dijetu (meni je više problem škrob i kvasac nego čokolada). Nakon nekoliko tjedana bez slatkiša i škroba, ako pojedem neki kolač ili nešto čokoladno (fine su mi grožđice u čokoladi pa ponekad uzmem koju od djece) točno osjetim taj udar šećera i masnoće čak i od male količine.

Vjerojatno je bitterica manje zlo - puno kakaa, manje masnoće i šećera. I fina mi je (više je koristim za glazure na kolačima) ali ne mogu pojesti više od 2 kockice. (Doduše, nisam ja mjerilo, ja ni običnu čokoladu ne mogu pojesti u većim količinama, ali zato bih mogla pojesti pol pleha toplih klipića od tijesta s germom. Bilo bi mi bolje jesti čokoladu )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •