Mojca prvotno napisa
Lili, vidim da si pročitala i moj drugi post, čim se i na njega referiraš,pa mi je zanimljivo kako ti je promaklo pročitati kako sam ja reagirala na tu curicu koja je plakala i u kojem sam objasnila da ne krivim dijete, već način na koji su organizirali adaptaciju. Naravno da mu fali mama, ali izgleda da sam ja bezosjećajna vještica koja to ne može shvatiti i koja je unaprijed odlučila imati negativan stav. Ne kužim čemu ovakav komentar. :( :(
Upisala sam svoje dijete u taj vrtić u punoj vjeri, u želji za suradnjom, za sudjelovanjem... naravno da mi smetaju stara vrata prislonjena na zid koja mogu tresnuti... da mi smeta što mi dijete ne može do sapuna... zar tebi to ne bi smetalo? Zar je ok da stara vrata tako stoje?
Danas je petak, mogu reći da je prvi tjedan adaptacije prošao jako dobro.
Drugi dan sam curicu koja je plakala odlučila sam ne tješiti i molila sam tetu da ju ona uzme, da se ja želim fokusirati na svoje dijete.
Treći dan smo došle kasnije, tempirala sam naš dolazak za vrijeme kad se ide na dvorište, pa se do tad ta curica isplakala.
Jučer, četvrti dan je ostala sama po prvi put, dan prije toga smo razgovarale o tome kako će ona ostati s tetom i djecom dok ja nešto obavim. Rekla je da želi ostati u vrtiću s tetom i djecom, tako je i bilo, malo je bila ozbiljna kad sam krenula prema vratima, ali kad sam joj poslala smješak i puse s vrata nabacila je sretni smješak... Ostala je sat vremena, sudjelovala u svemu, suza nije bilo. Kad sam se vratila još smo malo bile na dvorištu s ostalom djecom i otišle na park na susret sa starim prijateljima.
Danas, peti dan, smo ju odvele njena čuvalica i ja, ostala je bez problema, vratile smo se nakon sat vremena, pa smo svi skupa išli na dvorište. Teta je rekla da je bila super, da se u svakoj grupi pojavi jedno ili dvoje djece u koje se tete mogu pouzdati i da joj se čini da bi Smjehuljica mogla biti jedna od njih. Ona je bila jako suradljiva i do sad, nadam se da će tako i ostati.