Dobar!
Trebalo bi staviti novi smajlić s tom scenom... a dok nema, evo stavljam ovaj s muštiklom: :alexis:
Printable View
Ne bezkofeinsku i ne govno od vanilije! To je sve još gore.
Kupi kavu da je 100% arabica, u njoj prirodno ima manje kofeina :angel:
Ja i joga. To ti je ko da dite staviš na trampolin i kažeš mu da odspava malo na njemu. Moja prijateljica je učiteljica joge i nagovara me da idem. Imam osjećaj da bi istukla i nju i druge polaznice, nije to za mene. Možda bi mi više odgovarala nekakva borilačka vještina di bi se ispucala.
Smanjila sam kavu. Boli me glava, idem vani buljiti u more, možda mi bude bolje.
Kava bez kofeina. Ma mogu odmah kroz balkon.
ja sam isla mjesec dana na jogu, pa mogu ti reci Trina, koliko te poznajem s foruma, mani se corava posla.
al na kickbox te vec vidim :mrgreen:
E, moj Operil-buddy (nadam se da si i ti, kao i ja, ex-Operil buddy), vezano za apstinencijsku krizu - bol glave je meni trajao nekih tjedan dana dok sam se s količine od 2 Ness-vanilije skidala. Uzmi lekadol... E, vezano za kavu mene je nervirao taj mus da ja moram šuknut do 9 h kavu u protivnom glavobolja, nisam mogla vjerovati da sam ovisna o 2 šalice nessice dnevno - a jesam. Bit će bolje i to fakat kratko traje, nisu to cigarete ili nešto još žešće. Ako si uspila Operil, uspit ćeš i kavu smanjit :).
Bliska prijateljica je imala slične epizode kroz trudnoću i dosta dugo nakon trudnoće. Uzrok su najvjerovatnije bili hormoni koji su pokrenuli buru u organiznu no s vremenom su se hormoni sredili ali njoj su ostale epizode koje je tada uzrokovao stres i sam strah od tih epizoda jer kad bi ju primilo bila je paralizirana.... Sad je dobro, išla je (i još ide ali puno rijeđe) kod psihologa -prošla ih je nekoliko i na kraju joj je najbolje ogovarala psihologica-kako ona kaže"vulgaris psiholog" u bolnici Vrapče preko uputnice i imala je terapiju. Najviše efekta su kod nje imali tretmani pritiskom na točke na stopalu kod jednog indijca(ne mogu se sjetit kako se to točno zove).
Svatko ima drugačije simptome, svatko od nas drugačije reagira na stres (ja se rado sjećam dana kad sam bila pod stresom da nisam mogla jesti... da bar sad ne mogu :mrgreen:) i nemoj nikako ignorirati što ti tijelo poručuje. Sretno...
nemoj na jogu... Ja sam u jednom stresnom periodu života kad sam imala nekakve napade panike kao krenula na jogu. Odmah me instant iznervalo da 20 ljudi oko mene glasno diše.... i pokušala sam još par puta i odustala. Mislim meni je taj zvuk glasnog disanja 20 ljudi budio želju da se s nekim potučem, a inače sam kao smirene i staložene naravi.
Nije bas da pristaje uz naslov, al ja citam i :lol:
Ja bih isto pukla na jogi, prezivcana sam ja za to :mrgreen:
Trina, legendo, polagano smanjuj kavu, al pij pravu, a ne one pi*darije
Kad sam pocela piti kavu, tocno to mi se dogadalo kaj ti opisujes.
Onda dugo nisam pila, pa tu i tamo instant, a sad sam na 100 % arabici, pripremljenoj u french press (pojma nemam da li se doslovno prevodi ili ni nema hrvatskog naziva). Turska i espresso me i dalje dosta zdrmaju.
I pazi, nije ni svaka arabica ista. Ovisi i kako je przena.
Izvrsna mi je ona iz Eli's cafea u Zg (salju postom), a dobar omjer cijene i kvalitete ima i julius meinl (ali nije ni svaka njihova cista arabica, citaj rusku deklaraciju).
Trina pa može to biti neki sport ili bilo koja druga aktivnost, nešto što TI voliš.
plivaj kad već imaš sreću živjeti kraj mora
nema veze što je hladno
hladnoća usporava rad srca 8-)
aleks :lool:
Trina, slusaj doktoricu :yes:
A po zimi pij kafu i pusi na balkonu, bez jakne :mrgreen:
Mi se tu zahebavamo na Trinin račun, a njoj je sigurno grozno kad joj se srce uzlupa. A kad se joga spomenula ja nisam mogla odoliti. Mislim, ja volim volim vjezbati jogu. Sviđa mi se taj osjećaj rastezanja i zatezanja. Al ne mogu u grupi nikako. Te grupe :nope:, ti ljudi, ja to podnijeti ne mogu, a ton Trininih postova mi kaže da ne bi ni ona.
ja sam na jogi pukla ne crveni energetski balon koji udisem sve do noznog prsta. i onda ga izdisem tako da mi kao dim obavije prvo mozak pa izadje kroz nos van.
ma daj me nemoj......
ja stvarno na tim skupnim jogama postanem histericna.
Ja sam uvijek mislila da ću umrijeti na yogi jer sam isto tip za akciju, ali baš obožavam taj osjećaj istezanja. Nemam izbora, moram raditi u grupi jer kad radim sama, stalno imam osjećaj da ne radim kako treba, treba mi učitelj, a preskupo mi je imati osobnog.
E sad, mene yoga nabrije. Toliko me nabrije da bih nakon sata yoge slobodno mogla na trening nekog borilačkog sporta, imam osjećaj da bih mogla eksplodirati, otrčati do mjeseca, preseliti sve ormare i klavire u gradu. Na žalost, moram doma, tuljani čekaju.
Da, jedino što me na yogi nervira je ono opuštanje na kraju, kao, duboko diši, zatvori oči i to. To me iznervira, onda duboko dišem da ne bih pop..., žmirkam okolo, gledam tko žmirka kao i ja (uglavnom nitko), pogledavam na sat, lupkam prstima... Odlučila sam taj dio preskočiti ove godine, kad se oni krenu opuštati, ja odoh. Kakvo opuštanje, tko je vidio biti opušten.
Trina možešš ti reći što hoćeš
ali kutija ćika i toliko kave u danu, na tvoju konstituciju
to ti je sigurna bolest
tako sam ja živjela godinama
plus svakodnevni nemili stres
pa sam lijepo sebi priznala neke stvari, zbrojila se malo
i odlučila se boriti protiv toga
ne možeš sav stres iz života istjerati, ne možeš izbjeći sekiranje i probleme
toga će biti uvijek
ali možeš osnažiti sebe i svoje tijelo i pomoći si da prebrodiš pi..darije
moj savjet, baci ćike, spavaj dovoljno, tenisice na noge, zalupi vratima i van na trčanje, brzu šetnju
boks
ako te to više veseli :-P
Potpis na Flopicu. Djeca zaslužuju zdravu majku. Još dugo. Iako mi ne odlučujemo o svojim bolestima, treba brinuti o sebi.
Zuska stanje opuštenosti/relaksacije je jako bitno za cjelokupno zdravstveno stanje organizma, naravno tko ga može postići.
To je prekrasan osjećaj koji si rijetko priuštimo zbog tempa života kojim živimo.
da Lili, samo što ga ne postižemo na jednak način. Meni to grupno disanje zatvorenih očiju jednostavno diže tlak.
.
ja se ne zahebavam
kuš bolje fizičke aktivnosti od plivanja
mene more spašava
kad uđem u more ne izlazim 1-2 sata
plivam
polako
penzionerski
pa malo ubrzam
pa opet polako
na početku mozak radi 100/h
vrtim sva njesra
i onda polako, kao da more na sebe preuzme svu negativnu energiju, opustim se
mozak uspori
i izađem iz mora kao nova
nažalost, opet se brzo napunim svim, ali da sam u mogućnosti sad uskočiti u more, pa da je temp i 18C, spasila bih se
Zuska, potpuno te razumijem. Mene sve te vježbe opuštanja i ono hlađenje na kraju vježbanja samo čine nervoznom, najradije bih iskočila iz kože dok to traje. Redovito preskačem taj dio.
Ja sam uspjela s jogom, kad su djeca imala 3 i 4 godine odlučila sam uzeti 2x1h vremena tjedno za sebe. Isto sam hiperaktivac, pa sam se pitala kako će to biti ali uspjelo je. Tamo isključim mozak, mislim o ničemu i odmorim se u tih sat vremena više nego cijelu noć neprekinutog spavanja.
No - nije joga bitna. Bitno je osigurati vrijeme za sebe, kad nema nikoga da te cima i viče "mamaaa" ili "ženoooo!". Vjerujem da ti nije lako negdje naći rupu uz djecu i hrpu obaveza, ali probaj. Nađi nešto što ti odgovara. Ja sam odabrala jogu zato jer mi je to fizički najbliže. Vidi što ima - teretana, pilates, zumba - svejedno. Može i borilačka vještina. Meni je bilo bitno da mi ne treba sat vremena vožnje do lokacije nego stignem autom za 10min, a još kad idu susjede imam i društvo. Idem već dulje od 10 godina i to vrijeme mi je neprocjenjivo.
* * *
Dodatak - mojoj obitelji također je to dobro, dvije večeri tjedno oni su bez mene i snalaze se i više nego dobro, odahnu jer nema mame/žene s bičem.
Dobila sam Propranolol, 1/4 ujutro i navečer. Nisam digla, ne žurim se s tim i nećkam. Nećkala se i kardiologinja jer imam nizak tlak a ovaj lijek ga dodatno snižava. Ali ipak je rekla da ga počnem uzimati. Ja sam se ograničila na jednu kavu ujutro. I pola kutije cigareta. I opet sve isto, srce luduje. Idući mjesec imam zakazan kod ginekologa, trebam li njemu išta spominjati, može li imati veze s ičim na tom polju, Mirenom ili pojma nemam s čim? Moja dr opće prakse mi je rekla da samo pijem po jedan normabel svaku večer, ja sam rekla da neću i to je to što se nje tiče.
Propanolol je beta blokator, i ne moraš se bojati uzimanja. Vjerojatno si dobila malu dozu da vide kako će djelovati. Možda da pitaš liječnicu da li bi ti pomogao Atenolol. jer je on, rekla bih jednostavno, blaži. Meni djeluje 25 mg na dan. I tlak i lupanje mi je uglavnom pod kontrolom, osim kad me preveliki stres poremeti :)
Počela sam uzimati beta blokatore odmah nakon 36. godine i uzimala sam i cijelu trudnoću.
Mirena može djelovati na pojačano lupanje srca.
Ne znam kako će to ići s tim mojim niskim tlakom, ako će ga lijek još dodatno sniziti. Ali ajde, ljeto je završilo pa nisam toliko beživotna kao kad je jako vruće pa možda bude ok. A ništa, pričat ću još i s ginekologom pa ćemo vidjeti što on misli. A svi vam oni meni kažu jednu te istu stvar-ti imaš četvero djece i naravno da si pod ogromnim stresom. Malo Normabelčića i sve će biti dobro. A nemaju pojma da oni nisu moj izvor stresa nego baš obrnuto.
A koliko dugo imas mirenu?
Da to stvarno nije od nje?
Za djecu i ja slusam iste komentare :mrgreen:
Trona, a da li možeš riješiti to, što te uzrujava?
to je betablokator, fakat mi nije jasno uz niski tlak da si to dobila.
pa šta ne postoje lijekovi koji samo umiruju srčani ritam?
ja pijem maksimalnu dozu, ali ljeti moram regulirati,
često mjerim tlak i prilagođavam terapiju, jer itekako ruši tlak.
na tvom mjestu prije bih odabrala normabel nego betablokator.
i normabel će ti umiriti srce.
a znaš i sama - kava i cigarete :starac:
ja uopće ne pijem tursku, samo mućkalicu ujutro,
a ako slučajno popijem i popodne, srce odmah krene lupati.
Kaže dr da ne postoji nažalost ništa što bi samo usporilo ritam a ne diralo tlak. Pa mi je dala minimalnu dozu.
Kava + cigarete=ja:alexis:
Smanjila sam, rekla sam već. Sad pijem samo jednu (J E D N U) kavu ujutro i popušim pola kutije cigareta. To je za mene značajno. I srce i dalje skače. Morat ću probati s tim lijekom, nema druge. Ako vidim da ne mogu funkcionirati s tim, onda ne znam
ja pojma nemam ni o betablokatorima ni o tahikardijama, no kolegi je lijecnica povecala dozu betablokatora, pa su mu poceli problemi. prvo grcevi u misicima, potom malaksalost. nije mu palo na pamet prvi tren da je od toga. sam kaze da je kriv i sam sto si nije mjerio tlak na vrijeme.
ovo sve sto pisem je iz razgovora koji smo imali jucer.
dakle trina mjeri tlak i pripazi na one nus pojave.
Pa kao riješila sam. Možda mi sad ulazimo u zonu mračnog uma, di sam ja jedno, um drugo a srce treće, hebiga, ko to zna. Zato me i zanimalo da li je moguća nekakva zakašnjela reakcija organizma na izrazito stresnu situaciju od prije 6,7,8 mjeseci. Kad razmišljam o tome popiz.dim. Ali što sad, pa to se ne može promijeniti, osim da ne razmišljam previše o tome. Mislim, s vremenom su moje reakcije sve blaže pa će biti bolje. Ali opet, ja nekako ne vjerujem da se radi o tome. Ja sam toliko racionalna i objektivna, da ne kažem razumna, da ne mogu povjerovati da me od stresa srce zahebava. I čitam pve postove, i vaše i moje..pričamo o eliminaciji stresa. Ja sam ga eliminirala maksimalno. Fizički sam aktivna dovoljno i nemam potrebu za tih sat-dva tjedno za sebe, dovoljno vremena imam za sebe. Sve mi se nekako čini da se držim tih nekih ustaljenih fraza koje bi mi kao trebale pomoći, a u biti ja živim onako kako ja želim. Ja nisam za nikakve društvene skakaonice, a bogami ni za jogu, ne treba mi dva sata tjedno da budem sama jer nemam potrebu za tim, imam dovoljno vremena za sebe, zadovoljna sam uglavnom...sve ovo što ste napisale meni bi izazvalo stres....Tako da...pojma nemam