Danas za rucak kozice zapecene sa palentom i mozzarelom :) meni to spada u fitness rucak pa mozda nekom da ideju :mrgreen:
Printable View
Danas za rucak kozice zapecene sa palentom i mozzarelom :) meni to spada u fitness rucak pa mozda nekom da ideju :mrgreen:
Ja sam danas imala pokusaj prvi za protein bean brownie.
Reci cu samo da je jestivo, ali da ima prostora za poboljsanje :lol:
[QUOTE=laumi;2954856]Skuhati zelenu lecu (ne do kraja), propirjati poriluk i komorac, dodati tome lecu i zajedno pirjati dok leca ne bude gotova. Tome se jos po zelji moze dodati mladi spinat u listicima.
Ovo jedem ili kao samostalno jelo uz zelenu/radic salatu ili jos dodam malo pecenog batata.[QUOTE]
Ovo nikako da napravim, a fino mi zvuci.
Ja bih to uz file oslica.
Dan 36
D: eggmjolk
R: juha, teletina iz pecnice i prokulica leso sa maslacem i cesnjakom
Mo: orasasto i jabuka
V: salata sa mariniranim incunima, kaparima, maslinama, rukolom, kristalkom i ljutikom
[QUOTE=zhang;2956512][QUOTE=laumi;2954856]Skuhati zelenu lecu (ne do kraja), propirjati poriluk i komorac, dodati tome lecu i zajedno pirjati dok leca ne bude gotova. Tome se jos po zelji moze dodati mladi spinat u listicima.
Ovo jedem ili kao samostalno jelo uz zelenu/radic salatu ili jos dodam malo pecenog batata.Je, stvarno je odlicno. Prvi put sam to jela kod kume i trpala nekoliko puta na tanjur.Citiraj:
Ovo nikako da napravim, a fino mi zvuci.
Ja bih to uz file oslica.
Mini, gdje kupujes ljutiku? Nisam je nikad jela, a vidjam je u receptima, probala bih.
ljutika je prefina. cak i sama
Da, vjerujem, bas izgleda njam. Ali nisam je vidjala na placevima. Mozda nisam dobro gledala.
Ja je nasla danas u lidlu! Okusi zavicaja. Prefina je stvarno.
Dan 37
D: 2 kuhana jaja i cikla
R: paprika punjena mljevenim junetinom i quinoaom, u šalši s pireom od batata
V: salata od avokada, mijesane ukiseljene salate i tune.
Mini, fino zvuci
rucku cak ne bih nista ni dodala :lool:
sve od Mini je fino, jedino meni fale međuobroci, ja bih umrla s 3 obroka dnevno. :-)
Zhang moja mama to radi, na vise nacina. Ovdje su pomijesani kupus, karfiol, mrkva, paprika i krastavci i to se onda prelije otopinom octa, vode i jos nekih zacina. Mislim da se to zakuha u pecnici u teglama ili tako nekako.
Znam kad potrosim zimnicu uzeti one gotoce.mijesane salate u teglama sto se prodaju po supermarketima, isto posluze. Pogotovo kad npr u uredu moras slozit gablec.
Prema ovome što je Minimalist napisala, to je klasična zimnica ako ju pasterizira u pećnici. Nije kratko kiseljenje, jer kratko možeš raditi samo ljeti (brzo kiseli krastavci na primjer - ovo, stavlja se više soli i samo malo octa: http://domaci-recepti.blogspot.hr/20...krastavci.html)
Peterlin, nije samo pasterizacija, ima neka fora da se to sve skupa s teglicama u velikoj posudi s vodom zakuha pa se preseli u pecnicu...
Ako je netko zainteresiran, mogu uzicati mamu da mi napise recept.
naravno da ćeš pitati, kaj si mislila da buš bez toga prošla?
pasterizacija je baš to zakuhavanje u vodi i postepeno hlađenje
tvornica zdrave hrane ima ovaj tjedan -10% na sve
Moze, dobro je i podgrijano.
Tnx! Koliko treba zelenoj leći da se skuha, cca?
Dan 38
D: eggmjolk
R: jetrica na naglo i karfiol
Mo: jabuka
V: 2 punjene paprike
Zelena leća oko 20min,max pol sata
vidi se točno kad je skuhana, malko se raspuca
Trebalo joj je duže od 20-tak minuta. Ne volim leću, znala sam tu i tamo skuhati crvenu, ovaj recept mi je baš dobar da je uvrstim na meni. Fino je :)
ja sam isto neki dan zelenu lecu kuhala skoro sat vremena
bas mi je bilo cudno
smedja mi je puno prije skuhana
Postoje (vece) razlike u kuhanju leca razlicitih boja.
I net kaze za zelenu cca 1 h.
Toliko sam je negdje i kuhala/pirjala.
ma znam da ne razlika u boji, kuham ih sve
zelenu nisam dugo i zaboravila sam koliko joj treba
uglavnom kuham smedju, ono pola sata
Dan 39:
D: smoothie avokado i sumsko voce sa chia sjemenkama, psylliumom i lanenim sjemenkama
R: fritata sa malo dimljene kobasice i sampinjonima, salata od mativilca, rukole i paprike
Mo: jabuka
V: spiralizirana tikvica na maslinovom sa pestom od spinata i oraha
Jel ta zakiseljena salata ono sto se zove tursija?
Nije tursija, vecina povrca se nariba i isjecka. Tursija je u konadu i drugacije povrce. Cekam manu pa cu postat recept.
To je pasterizacija, a postupak je dunstanje. Samo svaka domaćica ima neku svoju mešavinu povrća koju pravi u otopini sirćeta ili u ulju. Isto tako neko dunsta samo na ringli, a neko još prebaci u rernu.
Da vidimo recept i šta je fino pomešano.
Najprije se napravi ocat ovako :
3l vode
1 l octa
6 jušnih žlica soli
4 jušne žlice šečera
Miješati bez kuhanja dok se sol i šećer ne rastope
Izrezati sitno kao za salatu 6-7 kg,a može i više,zeleni paradajz,mrkvu na ploške,karfiol na cjetiće,paprika na rezance deblje,kupus na sitno,krastavci na ploške.
Sve promiješati u posudi i staviti po želji malo papra u zrnu.Stavljati u sterilizirane tegle,dodati mješavinu octa i dobro zatvoriti.
Sve poredati da se ne dotiču(moraju otprilike biti iste veličine) u plitku širu rajnglu i dodati do poklopca vode.Staviti kuhati na srenje jako.Kad prokuha,kuhati 3 min i ostaviti u vodi dok se ne ohladi.Pospremiti na tamno.
Dan 43
D: smoothie spinat, banana, chia, psyllium
R: juha, pecena piletina, brokula
Mo: indijski orascici
V: eggmjolk
Dan 44
D: omlet sa spinatom
R: pastrva i batat i prokulica iz pecnice
V: wok- panceta i povrce sa spiraliziranom tikvicom
Dan 45
D: jabuka i bademi
R: lignje sa rostilja i povrce