Draga Apricot,
Hvala na potpori i odgovoru.
Sada je trenutna situacija kao da nije ništa bilo i Lara i dalje doji.
Jučer oko 17 sati nakon 35 sati uspješnog nedojenja i svi su me podržali ukučani u mojoj odluci. Lara se u 17 sati probudila i počela histeričan plač koji nitko od nas nije mogao prekinuti. Ja sam plakala, tata, baka pa i djed.
Trebala je ručati jer nije htjela ručati prije spavanja u znak protesta pa je bila i glad u pitanju, a ona kad je gladna još više plače.
Osim toga zna i sanjati pa se probudi i plače ali ne toliko kao sada da je ne možemo smiriti.
Svi ukučani smo se počeli pogledavati i iz naših je očiju izvirivala očajnička želja da joj ja dam ciku.
I dogovor je pao, Lara je dobila jednu pa i drugu ciku, meni je popustila napetost u dojkama, a svi smo paralelno plakali i ronili suze od sreće zajdeno sa Larom koja se na kraju i umirila i ručala nakon cikenja.
Nakon što je Lara pocikila ja sam joj opet objasnila da ću spremiti ciku te da će ju dobiti prije spavanja. Ona kao da je gledala kroza me i kao da me nije razumijela, tj. kao da ju nije briga što mama priča.
Ručala je, igrala se i sjetila se cike još 2 puta prije spavanja ali sam joj opet objasnila da će dobiti prije spavanja jer mene cika buba kad ona stalno vuče.
Nisam vam napisala i to da zadnjih mjesec dana imam modrice od njenog štipanja ali me štipa već godinu dana, al sad me to počelo smetati i boli.
Najviše bih ju prestala dojiti zbog lijekova bez kojih ne mogu zato vas tražim pomoć da to dovedem uspješno kraju.
Apricot, ja sam jako neodlučna i od malena sam je dojila isključivo na zahtjev i ona ne zna što znači da sad ne može dobiti ili da mama nema sada mlijeka te da moramo čekati da se cike napune mlijekom pa da joj dam.
Tata Damir ju je uspavljivao pjesmom i pričama kao i baka i to je funkcioniralo skoro 2 puna dana.
Ja sam ju doslovce izbjegavala uspavati jer se baca po krevetu i histerično plače i jedva da pusti 2 suze od protesta što ne dobije ciku i nema spavanja. Tako je bilo do jučer u 17 sati.
Trenutno, sinoć je dobila ciku i drugu, zaspala i tata je spavao pored nje.
Probudila se u 03 sata noćas i plakala, ja je pokušala ununati nije išlo, tata isto, nije išlo, bili smo budni do 05:20, i nije se uopće umarala.
Mislila sam da će se umoriti pa će zaspati da joj pričam i bez cike ali ništa.
Tata je na godišnjem ovaj tjedan da nam pomogne, ali ona nije htjela zaspati, jednostavno se sva već izmučila od plača i dala sam joj ciku i spavala je, budila oko 8 i opet cikila i spavala dalje do 10:30 danas prije podne.
Dogovorili smo se da joj dam ciku 3 x dnevno, ujutro kad se budi ako traži, prije spavanja ( spava 1 dnevno) i navečer prije spavanja.
Problem nam je noć jer se Lara inače budi svakih 1,5 - 2 sata iz sna i traži ciku.
Kad ju ja pokušavam okrenuti na bok ili ununati da zaspi bez cike, ona počinje plakati i hoće dolje iz kreveta, i tada nam je zagarantirano da smo budni još 1- 1,5 vremena pa tek tada uz ciku na spavanje.
Ja sam našla posao na sat vremena čistim i nema me od 13:30 - 14:30 i ona mene čeka da joj dadem ciku da zaspi.
Mislim da je sada skužila da sam ju 2 dana prevarila pa danas duže drži ciku u ustima pa kad ja hoću gurnuti prst u usta da ona pusti a ona tada još više primi ustima i ne pušta tako da sam dulje sa njom.
Teško mi je jer sam emotivna, nas smo dvije vezane i ona je prava maza i zato sam pomislila da je meni a i njoj lakše naglo prestati dojiti ali čini se da neide.
Mislim da trebam od vas iskusnih pravu uputu što i kako da postupim možda postepeno pa da dojenje privedemo kraju zajedno jer kako sam napisala dojit ćemo do škole :) tj. još godinu ziher.
Moram napisati da sam kriva što sam joj na svaki njezin zahtjev uvijek gurala ciku i dala joj pa kako se njoj prohtje, i sad ona ne želi biti bez cike, jer joj je cika sve na svijetu.
Cika njoj više nije da utaži žeđ, neki desert već navika i mazilica, igračka i tješilica.
Sve to njena mama Sanja razumije ali do kada tako, sad je gore kako je starija nego kad je bila beba.
Jednostavno me ne želi slušati kad joj objašnjavam da će ciku dobiti kasnije da moramo čekati da dođe mlijeko itd, samo se okrene, zaigra se i valjda me je i ona pročitala u stilu : " ma daj mama što baljezgaš da nedaš, a znam da ćeš mi dati "- a stalno je zezam / ne dam pa opet dam.
I tu se jasno vidi i moja nesigurnost i "što" ja ustvari želim.
Po mojoj procijeni Lara je zrela da ostavi ciku ali izgleda da je meni to teže preboljeti jer ta 2 dana sam ja ronila suze krokodilske dok je ona manje.
Eto, nadam se da ste razumijeli kako nam je sada pa vas molim ovdje neka i druge mame čitaju kako dalje ali nadam se da ćemo uspjeti 3 x dnevno dojiti, jedino ne znam kako po noći, kad se budi i neće zaspati ako joj nedam.
A voljela bi noću isto tako prorijediti dojenje.
Ponudila sam joj vodu noću i ne želi piti niti vodu niti ništa, ali mora se ustati i gledati malo crtić i u krevet uz ciku, jer bez cike nema spavanja.
Hvala Apricot i do čitanja ;)