-
Draga lasada, mogu ti ispričati kako je prestanak dojenja protekao u našem slučaju.
Naša starija kći je prestala s dojenjem bez ikakvih problema, prihvatila je moje objašnjenje da je dosta. Imala je 20 mjeseci.
Mlađa se ponašala ovako kako ti opisuješ svoju curicu. Pokušavala sam sa postupnim smanjivanjem broja podoja - nije išlo. Nije mogla shvatiti zašto odjednom ne može dojiti kad god to poželi - i vrištala je do besvijesti. Tada sam donijela odluku da moramo prestati - i to potpuno prestati s dojenjem.
Kako smo to izveli? Tata ju je uspavljivao i preuzeo noćna buđenja. Nakon dvije-tri noći prestala su buđenja, mirno je prospavala cijelu noć.
Prvo jutro nakon prestanka dojenja odnijela sam ju da gleda sekinu zlatnu ribicu u akvariju, nakon čega sam joj ponudila "kavu" (instant kavovinu sa zobenim mlijekom). Oduševljeno je prihvatila. Nakon toga je uslijedilo odvraćanje pažnje - kad god bi tražila ciku, ponudila sam ju nečim drugim, bilo hranom, bilo kakvim drugim sadržajem (igračka, slikovnica, neka igra, gledanje/hranjenje ribice ili sl.)
Nije lako, znam. Ali moraš donijeti odluku - ako želiš prestati, budi dosljedna i ne popuštaj, pokušaj s odvraćanjem pažnje, možda će vam upaliti.
Želim vam puno sreće i čestitam na dugom i uspješnom dojenju!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma