X i bude dobar par dana...ako pozivi toliko
Printable View
Ništa, annie, isprobat ćemo sve... i ovaj od coolinarike, i ovaj s poleđine praška za pecivo... Samo ću sad uzeti jedan 'mramorni break' do daljnjeg! :lol:
Ovaj s jogurtom mi je skroz ok, dalje slijedi istraživanje do savršenstva - vjerojatno su recepti koji su cure navele odlični. Treba biti strpljiv i sigurno ćemo naći rješenje - da možemo reći da je to sada - to!
hej, pa to je isti recept! S coolinarike i s praska za pecivo! E onda cu jos samo taj probati iduci tjedan, treba mi pauza od mramornog! :)
A sad u nedjelju radim ovaj, MM ima rodjendan u ponedjeljak, ali je izazovan..
http://dajana-bakerscorner.blogspot....hday-cake.html
Ne isplati se puno truditi oko mramornog. Ima toliko boljih kolača.... cijelo more. Ne vidim baš nikakvog razloga zašto bih istraživala koji je recept najbolji, pa da moji ukućani stalno moraju kusati isto u 100 varijanti...
I zato za Uskrs pečem mađaricu po izboru mm-a, i kokosovu rapsodiju po izboru mlađeg sina i vlastitom. Možda mooožda napravim lažne kremšnite koje je na forumu objavila n.grace, a svakako ću napraviti i crnu salamu s bademima i cvebama za starijeg sina.
o tome i ja razmišljam. U igri su mi torta od sira ili ovaj kolač. Nisam pametna.Citiraj:
mooožda napravim lažne kremšnite koje je na forumu objavila n.grace,
Peterlin, potpuno si u pravu kada kažeš da postoji bezbroj fenomenalnih kolača i da se ne isplati truditi oko jednog koji nije toliko atraktivan, ali eto... zaintrigiralo me, budući da i moja obitelj voli jednostavne kolačiće za uz kavu. :-)
Razumijem annie koja svom svekru želi ponuditi najbolju varijantu njegovog najdražeg kolača, jer sam ja svog svekra jako voljela (kao i on mene, od prvog dana) i isto bih se veselila kad bi mu se svidjelo nešto što sam mu pripremila. Nažalost, prije šest mjeseci se jako razbolio i iznenada umro, svima nam jako nedostaje.
Kad sam pročitala da annie želi svekru ispeći mramorni kolač, odmah sam joj napisala tada još neisprobani recept. annie, :kiss:
Smajlić, možda da lažne kremšnite ostaviš za drugi put, a da za Uskrs radiš provjereni kolač za svoje ukućane? Kako god želiš...
Ja ću raditi Londonerice za svekrvu i isprobat ću jednu pitu od čokolade. Nemam potrebu više peći, jer će kolače raditi i moja mama i svekrva.
Sorry, odužila sam post... :kiss: svima.
Eto, n.grace me kuzi :love2:
Ja za Uskrs radim samo jedan, odnosno vise za rodjendan MM-u, onu predivnu tortu od jagoda s vinom koju sam linkala prije...nemam potrebu raditi hrpu kolaca jer ih ionako nitko ne jede...
[QUOTE=annie84;1585288]Eto, n.grace me kuzi :love2:
:love2:
Samo da vam javim da sam danas radila mramorni (moja cura ga jako voli) i da sam negdje na netu pročitala kako ga napraviti u "zebra" stilu - u sredinu protvana ili okruglog kalupa (danas sam radila u okruglom kalupu za tortu) stave se tri žlice žute smjese, na nju tri žlice tamne (tijesto će se samo razliti i rasporediti po plehu) i tako dok se smjese ne potroše. Zaista efektno izgleda, a vrlo je jednostavno za napraviti.
annie, ako još pratiš ovu temu, htjela sam ti reći da mi se čini da je kolač bolji kad se jogurt umiješa na kraju (znači, miksam jaja sa šećerima - stavim i dva vanilina, bolje je - dodam ulje i još kratko miksam, zatim kuhačom umiješam brašno pomiješano s pp, a na kraju kuhačom lagano umiješam jogurt). Probaj ga napraviti na način kako sam gore opisala, mislim da bi ti se svidjelo.
Evo, ako netko još prati, danas sam napravila mramorni po receptu koji svi hvale-onog s PP-a (i s Coolinarike) pa ćemo vidjet kad ga probamo, miriši izvrsno :)
To je to!! Prefin je!! Recept je izvrstan, a kolac socan i jaaako fin!
:) znala sam jer i nama je taj najfiniji jer je socan . Ja napravim u modli za kuglof i zaledim snite za L ( umjesto kaka stavljam domaci dzem i/ili voce) da napravim dvije boje jer L ne smije cokoladu :( i bude super kad se odledi ) pravila sam u srijedu cak je MM, koji ne voli kolace bez kreme rekao da je odlican
Joj i meni :)