Ja inaće obožavam mramorni kolač i probala sam par recepata ali najbolji mi ispadne sa receptom koji piše na poleđini praška za pecivo od podravke. Baš bude sočan i onako se topi u ustima.
Ja inaće obožavam mramorni kolač i probala sam par recepata ali najbolji mi ispadne sa receptom koji piše na poleđini praška za pecivo od podravke. Baš bude sočan i onako se topi u ustima.
Da ja uskočim...
Piše ovako:
Izmiješajte 4 žumanjka, 28 dag šećera, 2 vanili šećera, limunovu koricu, 12 dag omekšanog maslaca i 5 dag grožđica.
Postepeno dodajte 10 žlica mlijeka i 3 žlice ulja, a na kraju umiješajte 28 dag brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i čvrsti snijeg od 4 bjelanjka.
Odvojite 1/3 smjese, dodajte 1-2 žlice kakaa i 2 žlice ruma.
U namašćeni i pobrašnjeni kalup izlijevajte red žute smjese, red smeđe.
Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C oko 50 minuta.
Ništa, annie, isprobat ćemo sve... i ovaj od coolinarike, i ovaj s poleđine praška za pecivo... Samo ću sad uzeti jedan 'mramorni break' do daljnjeg!
Ovaj s jogurtom mi je skroz ok, dalje slijedi istraživanje do savršenstva - vjerojatno su recepti koji su cure navele odlični. Treba biti strpljiv i sigurno ćemo naći rješenje - da možemo reći da je to sada - to!