I ja mislim da je to najvažnije, ali da velik utjecaj imaju i životni uvjeti. U prijevodu: koliko svatko od nas ima stvarnog vremena za posvetiti maloj bebi. Ovo mi zvuči strašno glupo napisano na ovaj način, ali je tako.
Ako imaš vremena, mogućnosti i volje onda ćeš bebu nanašati cijeli dan, a ako ne možeš iz nekog razloga (npr. moraš brinuti o još dvoje djece, bolesnim roditeljima, svojoj firmi,...) onda ćeš se prilagoditi drugačije.
Od kad sam rodila cijelo vrijeme sam posvećena potrebama svoje bebe, baš u smislu nošenja, maženja, paženja, jer sam se na to pripremila kroz trudnoću. Znala sam da mi je to prioritet kad se beba rodi, a imala sam i podršku okoline (muža, obitelji) tako da sam i to mogla.
Ali moram reči da puno više uživam u vremenu kad beba poraste pa možemo zajedno svašta po kući pregledavati, zajedno nešto raditi, malo pospremati, malo kuhati, malo razgledavati, malo čitati, crtati, igrati se,...
Kad je bio mala beba mogla sam mu pružiti "samo" to nošenje i maženje, ali smatram da je to ustvari najteže i najzahtjevnije za pružiti bebi.