uf, sad si i meni s tom kokošjom glavom malo želuček digla
Printable View
uf, sad si i meni s tom kokošjom glavom malo želuček digla
marenda je meni na pola radnog dana, taman oko podne-jedan
vid' ove piplice, ne sjecam se kad sam se zadnji put ustala u podne, al ozbiljno :tuzno-uzdise:
jaoj, peterlin, ma svaka cast, takvi su mi dida i baka, al ja to ne mogu pa ne mogu u usta, ni u moju kuhinju
ja bi to tvoje varivo i onu odvratnu nutelu :mrgreen:
ovako i ja...
inaće baš ne volim sirovi paradajz (ali ga pojedem u šopskoj salati kad nema onog mekanog, jedem i prerađevine tipa kečapa i sl) i krpice sa zeljem (ali sam ih jela u bolnici)
Inače ko malu su me silili da sve jedem i zapravo sam im zahvalna na tome jer bi inaće vjerojatno umrla od gladi...
MM ne jede iznutrice pa ih ni ne radim i ne voli masno na mesu...
malac za sada jede sve po tablici, a kćer bi birala no ne dozvoljavam joj (ima poštedu jedino od kiselog zelja tipa sarma i dinstano jer stvarno vidim da joj je ogavno)
prije trudnoće sam bila puno više izbirljiva ali se onda to odjednom promijenilo (kao i moje kilaža uostalom :mrgreen: )
sada ne jedem iznutrice nikakve, to mi se baš gadi, i školjke, općenito kod morske hrane sam malo više izbirljiva - moram znat točno što je i od kud je...
a ostalo sve jedem - nešto s većim a nešto s manjim guštom... ima namirnica koje ne bi pojela ako mogu birat (tipa paprike) ali ću pojest ako mi se servira...
Ja voliom papat. Nisam pretjerano izbirljiva, volim svo povrće, voće, sireve, salame...
Zapravo je lakše reći kaj ne volim.
Ne volim masno! Dakle premasnu hranu, pripremljeno premasno. Bude mi jakon zlo do takve hrane.
Od mesa recimo ne volim nikakve iznutrice i žlundre, repove i glave, uha, jezike i noge.
Ne volim žile i masno na mesu.
Od peradi najviše volim onaj bijeli dio, mada jedem i bocu i nadbatak.
Svinjetinu volim, ne odstajalu.
Junetinu volim, janjetinu volim, teletinu volim, ribe volim.
Ne volim baš mahune ali ih pojedem.
Ne volim hladetinu, tripice...
Ali generalno gledano, ne volim uglavnom ona jela koja se baš često ne pripremaju.
mene sram napisati kakvo sam krme.
ne da sve volim, nego sve o-bo-ža-vam
nema hrane za koju ne bih mogla reći "TO najviše volim"
sa jednakim užitkom jedem kruh s mašću, korabu, iznutrice, kožice... cuclam leđnu moždinu (mi to zovemo piring)... da imam para. svaki dan bih jela brizle i mozgove životinja raznih... cuclam oči svih sisavaca i morskih životinja... sve vrste repa i lišća... gomolja i grahorica... žitarica i mlječnih proizvoda (posebno onaj deeeebeli skorup sa mlijeka)...
jedino što baš ne obožavam, ali pojedem na kolaču - je šećer u prahu.
ma znam da je stvar u nepodnošenju mlijeka, ali kad je SB rekla da okreće glavu od čaše s mlijekom sjetila sam se te usporedbe - čaša pljuvačke
a nisu kinezi jedini nepodnošljivci mlijeka
nedavno sam čula podatak da čak 90 (ili možda ipak 70%) stanovnika sjeverne italije ne podnosi nefermentirano mlijeko
ja ne jedem oči, mozgove, leđne moždine, koštanu srž i jaja muških sisavaca
ipak sam probirljiva8-)
mislim da ja uopće nisam izbirljiva, jedino što ne volim je stvari pripremljene u hrpi masnoće
ne jedem te nogice, glave i sl., iako su mi jetrica odlična :)
:lol::lol::lol:
Ja od mesa jedem samo perad, zeca, rijetko svinjetinu ili nemasnu junetinu/teletinu (zakamuflirano u fini saft).
Nikakve kožice, iznutrice, oči, mozak, srce, bikova jajca :mrgreen: i sl. ne dolaze u obzir. Isto tak mi se gade i jaja na oko (ja ih jedem samo ako su preokrenuta da je zapeče s obje strane) i meko kuhana jaja. Uvijek s mesa odrežem sve žilice i masno.
Obožavam ribe i morske plodove. I sve vrste sireva i mliječnih proizvoda.
Voće jedem sve (osim grejpa), a povrće na salatu volim, ostalo jedem jer je zdravo ne zato jer mi je baš jako fino. Žitarice isto tak, ali prosenu kašu sam probala i stvarno je nejestiva kak god se pripremi.
Ono što nikako ne mogu pojesti su masline, artičoke i tofu. To mi se ne gadi, ali ima preodvratan okus.
Ja sam se jednom začudila jednoj svojoj prijateljici koja je skoro cijelu svadbenu večeru (ne svoju) provela daleko od stola.
Ali, kad sam čula kako i ona (pincetom i skalpelom, valjda) razmiče sve žilice, kožice i masnoću... sad se pitam je li joj se više gadilo što su nam takvo što uopće poslužili ili što sam ja u tome uživala (toliko da su mi svi prijatelji stavljali svoje ostatke u tanjur).
Kod nas se u društvu zna u čiji tanjur ide sve to što nitko ne voli :-/
sve volim i jedem,volim isprobavat nova jela i okuse i jedini koji mi se dosad nije svidio su tripice...ali,opet sam pojela...
ne razumijem ljude koji nesto ne zele ni probat a kazu da nevole...i jos onda kad se takvi prijave u Veceru za 5...uf...
kao malu su me silili da sve jedem,sjecam se 3h sjedenja za stolom iznad tanjura orza sa koljenicom....i ni makac dok se ne pojede...a danas to obozavam...
tako da ce mi malecka imat isti tretman...jer svi izbriljivi ljudi koje poznam su oni kojima se posebno kuhalo...a to ne dolazi u obzir!!!! (jedino ne do Bog iz medicinskih razloga)
Ja volim skoro pa sve.
Voće i povrće još nisam našla neko koje mi se nije svidjelo.
Od mesa ne volim svinjetinu, ostalo može proći. Samo mora biti čisto meso, bez masnoća i žlundi.
Iznutrice ne jedem. Morske životinje obožavam.
Volim isprobavat nove stvari. Hrana mora biti dobro začinjena.
Ono na što sam gadljiva jest način i uvijeti u kojima je hrana pripremana.
Ljubav prema slatkom, naročito čokoladi, ne moram ni spominjati.
Dijete mi je zato turbosuperextra izbirljivo, jede valjda nekih 5 namirnica sveukupno.
U vrtiću ne jede ništa...osim pudinga od čokolade. :)
Muž je posebna priča. Namirnice koje se drugima podrazumijevaju on uopće ne jede.
Ali zato je bez pol frke jeo krokodila, noja i klokana u Australiji i neke zmijurine u Indoneziji i kukce i škorpione u Kini.
Svaki put kad se vrati od nekud pun je dojmova.
Zato kod kuće ne jede skoro nikakvo povrće ni voće ni pernate životinje ni plavu ribu ni mlijeko.
Uglavnom da se njega pita svaki dan bi se jeo steak ili eventualno tjestenina.
nu sad, ja ogladnila :-P
Posebno se kuhala neka hrana jer mi je u kartonu kod doktora pisalo da sam neuhranjena, a mislim da izgladnjivanje djeteta stvarno nema smisla. Ja ti ne bi jela da sjedim tri dana ako mi se gadi. Izgledala sam ko da sam došla iz Etiopije. Moju mamu su tjerali da jede pa ona to nije htjela raditi. Ni ja sad to ne mogu raditi djetetu, i ona je u stanju radije se onesvijestiti od gladi, to stvarno smatram mučenjem i gore mi je od fizičkog kažnjavanja.
I ne mislim da to ima veze s odgojem. Kad sam bila mala moja baka je imala kravu i svaku večer je pretakala mlijeko, ali meni je od kad znam za sebe to mlijeko bilo odvratno. I moji su doma klali pajceke i radili čvarke a ja sam trčala van jer mi se od tog mirisa povraćalo. A volim ih jesti kad se zluftaju. Moji su jeli jaja pečena sa svinjskim mozgom, sestra je obožavala, a ja nemam pojma kakav ima okus jer mi se oduvijek gadilo probati.
ne rodilo da ja nešto ne volim
do ratnih godina je bilo puno toga što se menio ko fol gadilo
u ratu sam sve projela
kako tad, tako i danas....
Jaaaaoooo,Pepita,blago tebi:)!Do podne nisam spavala valjda još od curskih dana:).Desilo se nekoliko puta do 9,hvala Bogu i na tome!
MM ne jede rižu i tjesteninu nikakvu.Sve ostalo prolazi.Ja sam izbirljivija.Mislim nema neka posebna namirnica da ne jedem,ali mora biti extra ukusno spremljeno,sa finom salatom,prilogom...
Moja cura je izbirljiva.Povrće ne voli,od mesa samo ribu,nikakva kuvanja,samo supa,ništa prženo.Pa hajd joj skuvaj nešto kad povrće i meso ne voli.Tako se vrtimo oko pire krompira(bez priloga),ili supe sa jajetom,ili lešo ribe...Jedino što stvarno voli sve od kukuruznog brašna:palentu,puru,jajušu...
u principu jedem sve, posebno ako je neko drugi skuvao :mrgreen:
kupus jedem samo sirov, kao salatu, kuvan ili nedajbože kiseli ne, jer mi potonji smrdi na prljave noge
osim ako sam jakojakojako gladna, a neko ponudi sarmu, tad ignorišem nos :lol:
nisam ljubitelj prezačinjene hrane, naročito ljute - koja korist od odličnog gulaša, ako je jedini ukus ljutina?! kad je hrana prezačinjena počinjem sumnjati u njen sastav i porijeklo, tj. da onaj ko kuva želi sakriti loše sastojke trpajući kilo čilija u lonac pokvarenog mesa :/
namirnice koje mi bukvalno dižu želudac su maslinovo ulje, masline, kavijar, janjetina, losos (sirovi file) i sve drugo što ima taj teški uljano-aromatični ukus/miris
mislim, znam ja da su masline i njihovo ulje zdravi, isto kao i janjetina i losos, da je kavijar extra delicates, ali moj želudac smatra da to nije zdravo za njega, pa ga slušam
taj isti želudac voli razne sireve i nema nikakvih problema sa prihvatanjem iznutrica, plodova mora, rijeka jezera, planina i polja 8-)
Meni je puno toga doslo s godinama. Do prije nekih sest, sedam, osam, jela sam samo drek na sibici. Pa sam onda izgledala kao stog sijena. Veliki stog.
Sad jedem gotovo sve, ali mi je jako bitno kako je pripremljeno. A i tko priprema. Izbirljiva sam prestrasno... u Americi. Ali to je vecinom zato sto brdo toga uopce nije hrana, vec nesto jako fuj.
Ne jedem krvavice, hladetinu, noge, usi itakoto. Svinjske repice. Mrzim ukiseljene lucice, cilantro (list korijandera, dok sjemenke obozavam) i kim. Kruska mi je jedan od najvecih neprijatelja, kao i bilo sto s njezinim mirisom ili okusom.
I ne volim piletinu. Pojest cu, ali zapravo je mrzim. Zapravo mi je poprilicno svejedno sto se mesa tice, jedem ga jako malo i jako rijetko. Nikad divljac. Ne volim pripremati meso, smrdi mi.
nikada neću shvatiti roditelje koji djecu prisiljavaju da se nešto mora samo probati
meni se do duboko u odrastanje dizao želudac na dosta hrane, prisiljavanje na jedenje je tu sasvim sigurno lijepo pomoglo
jedem puno više nego prije, ali još uvijek mi dođe onaj nagon za povraćanjem na mljeveno meso (dok ga gledam, ne moram staviti u usta), plavu ribu (ne uvijek, ali prečesto) i tako
Ja sam grozna po pitanju hrane (krivim, naravno, svoje roditelje koji me nisu natjerali da jedem sve :mrgreen: ).
Ne jedem ništa iz vode (olfo sam alergična, no u biti mi se diže želudac od same pomisli da jedem ribu; lignje...bilošto što pliva). I ne jedem janjetinu jer mi smrdi.
Od "priloga" jedem sve osim riže - nju sam jela dva puta u životu i oba puta sam povraćala (ruku na srce, jela sam je samo jednom kad sam imala crijevnu virozu i jednom kad sam se liječila od alkohola).
od salama mogu pojesti samo poli. Pohano ne volim, posebno punjene stvari (kad ne vidim što je unutra). Tjestenina dolazi u obzir samo s povrćem - sir i mljeveno meso ne jedem s tim.
Ne pijem kafu i ne jedem ništa u čemu ima kave. I ne volim tamnu čokoladu i čokoladu punjenu voćnim okusima.
Ima još, no već mi je neugodno pisati.
Dodatno ne jedem ništa što se priprema u meni sumnjivim kuhinjama, posebno ako mi "kuhar" ne legne.
Hebate, čovjek bi rekao da sam mršava :roll:
A dobro sad. Nisam isla tako daleko pa da nabrajam da ni ja ne pijem kavu, ne jedem masno, rezuckam svastanesto s mesa, mljeveno jedem samo kad barem koliko-toliko znam odakle je doslo (icy, ne kenjaj, mcdrek ti je mljeven :rofl: ).
Svastanesto mi ne jedemo. Ali to je sad i stvar izbora, ne samo izbirljivosti. :prase:
ma da... zapravo bi se to trebalo vilicom i nožem!
a ja, seljanka - cuclam!
:-P
Ledjnu mozdinu izvlacim ruckom male zlice :dama:
fuj fuj bljak bljak :nono: moždine, oči i slični zbučkuriši :rig rig:
imala sam jednu fazu, i sad se ponekad tog sjetim pa lakše razumim vege..
dakle, uzmem jaje i mislim si "ovo je nečija spolna stanica" :bljuv:
pa dobijem lipo meseko na tanjur i kontam "aaa leš na tanjuru!!!"
:mrgreen:
a svejed sam...mislim, meso i povrće i voće i slatkoooooooooooooo
al stvarno, kad prorazmislim, khm, baš mi bude mrvu čudno...drago malo janješce, drao, drago..."kljoc", op, zaklano....
poanta: ugl se ne bi bila na sadržaj tanjura, samo da to netko drugi skuha!!!!!!!!!!!!!!!!!
kad postanem bogata, zaposlit ću kuhara ;) :mrgreen:
ako izuzmemo to da ne volim iznutrice, nogice, jezike, jetrica, hladetinu, salamu i prokulice, mogu reći da nisam izbirljiva
kad sam bila mala, nisu me ništa tjerali da jedem i jela sam samo nekoliko jela
a sad jedem baš raznoliko i svašta volim jesti
i, što je interesantno, davim se u hrani iz mora, iako se kod nas doma riba skoro uopće nije jela (a kamoli hobotnice i morski plodovi)
citajuci vase postove zakljucila sam da sam podjednako izbirljiva kao vecina vas, a da izbirljivost naglo nestaje kad mi netko od povjerenja skuha neki obrok :lol:
meni nije jasno kako nekom može smrdit janjetina i maslinovo ulje, nikako mi to nije jasno :)
Kap maslinovog ulja da i najgorem jelu poseban šmek, a janjetina ma i krumpir sam pečen s janjetinom mi je :mljac:
fali mi dio posta -
htjela sam reći da joj nudim "normalnu", svakodnevnu hranu, nikakve egzotike.
pa probaj, ako nećeš jesi ne moraš... Ali najčešće, ako već ne na prvo probavanje, nakon 2-3 puta kaj proba počne (s guštom) jesti tu "novu" stvar...
U majko mila, ja sam mislila da niam izbirljiva...a ispada da jesam. Ali da vidite moju šogoricu. ajmeeeeee, inače ne volim za stolom kad netko ne jede svaku drugu stvar..ili svaku treću jede. Ili one sastojke koji su normalni sastavni dio nekog jela ne jedu! Užas.
E da...zec! Joj...fini je, ALI...ja ga ne mogu jesti. Ne znam, znam kaj jedem i N-E M-O-G-U!
Ali zato srnica...mmmm! Čudno, ha! Bambija mogu pojesti, ali njegovog frenda ne mogu!
Joj, ja valjda stvarno nisam gurman, ali ono jedem sve što mi je na tanjuru. Sklona sam kuhat nešto novo i drugačije, tipa kinesko , ali sve mi to na kraju hrana. Ono služi odagnavanju osjećaja gladi i to je to. Nešto malo finije, nešto malo manje... I zato me jaaako ljuti kad mi djeca nešto ne žele probati. A još više kad mm neće pa neće. Ono nije da će odsad samo to jesti nego daj, sad probaj i ne moraš više nikad. A on neće...
Ja ne jedem djecu :mrgreen:
Samo krave, kokosi i svinje :lol:
Divljac, zeca, konjetinu...nebi pojela za nista!
Od povrca ne podnosim kelj i poriluk, ustvari nista gnjecavo osim zelja ne mogu pojest. Papriku ne jedem oduvijek, iako mi izgleda predivno onako narezana, pa u 3 boje, pa ju MM onako slatko gricka...Al ne mogu, probala sam, mene taj miris ubija, cak mi i mjesanu salatu pokvari samo taj miris.
Volim suseni govedi jezik, volim cvarke, krvavice samo ako znam ko ih je radio, razne susene kobase isto samo od poznatih, jetrica su mi najbolji dio svinje, onako tanko narezana, na naglo pecena pa gore sitno narezani cesnjak....njam!
Riba...pa ono, jedem ju al da mi je nesto super i nije, ovisi kako je pripremljena.
Moje dijete ne bira previse, bitno mu je samo da nije bijelo (nemam pojma zasto) i da su namirnice lijepo slozene u tanjur, mora sve biti odvojeno jedno od drugog i simetricno slozeno...Djevica pedantna...
A MM je na terenu navikao jesti sve i svasta pa ne bira puno osim kaj njemu rucak nije rucak ako nema mesa, zbog toga mi je drago kaj je na terenu jer bi bankrotirali kupujuci meso svaki dan za gospodina. :roll:
Odrasla sam uglavnom na grizu i friganom krumpiru, skoro sva ostala hrana je za mene bila mučenje. Krenula u školu s 18 kg, sa dijagnozom-pothranjena.
S godinama sam projela dosta toga, ali ipak ima još dosta stvari koje ne volim i ne kuham.
Od mesa jedem samo čisto meso bez ikakvih žila i žilica, sirovi pomidor mi je užasan, slatkovodnu ribu ne bih ni probala, od morske ribe volim samo onu s malo kostiju, ali zato volim lignje, hobe, sipe i slično tome...
Med, marmeladu i sl. ne podnosim, mlijeko pijem samo u kavi i nedajbog da osjetim skorup (traume iz djetinjstva:mrgreen:), poljske puževe, žabe i ostalu egzotiku neću ni spominjati.
Recimo da sam prilično sklona junk foodu iako ga više-manje uspješno izbjegavam, ali što ću kad je meni to fino.:yes: Npr. lazanje, pizza, čevapi u somunu i nastavi niz....
Povrće može proći, ali uz puno maslinovog ulja, dok bućino ulje mi jednostavno ne paše.
Ima još dosta toga što ne jedem, ali i mene je evo već sram nabrajati dalje:oops:
Danas mi je svekrva došla kuhati jer se mm zaželio janjetine, a dobro zna da ja bježim iz kuće kad se to sprema. Rađe frigam jaja nego da kušam. I pokušali su me neki uvjeriti da je to do porijekla malih ovčica, ali meni svaka smrdi bez obzira pasla ona na Pagu ili na N.Zelandu.:mrgreen: Srećom imam zlatnu svekrvu pa uskače da joj sin zadovolji svoje gurmanske želje.