Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 203

Tema: Hrana - jeste li izbirljivi?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sve volim i jedem,volim isprobavat nova jela i okuse i jedini koji mi se dosad nije svidio su tripice...ali,opet sam pojela...
    ne razumijem ljude koji nesto ne zele ni probat a kazu da nevole...i jos onda kad se takvi prijave u Veceru za 5...uf...

kao malu su me silili da sve jedem,sjecam se 3h sjedenja za stolom iznad tanjura orza sa koljenicom....i ni makac dok se ne pojede...a danas to obozavam...
    tako da ce mi malecka imat isti tretman...jer svi izbriljivi ljudi koje poznam su oni kojima se posebno kuhalo...a to ne dolazi u obzir!!!! (jedino ne do Bog iz medicinskih razloga)

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja volim skoro pa sve.
    Voće i povrće još nisam našla neko koje mi se nije svidjelo.
    Od mesa ne volim svinjetinu, ostalo može proći. Samo mora biti čisto meso, bez masnoća i žlundi.
    Iznutrice ne jedem. Morske životinje obožavam.
    Volim isprobavat nove stvari. Hrana mora biti dobro začinjena.
    Ono na što sam gadljiva jest način i uvijeti u kojima je hrana pripremana.
    Ljubav prema slatkom, naročito čokoladi, ne moram ni spominjati.

Dijete mi je zato turbosuperextra izbirljivo, jede valjda nekih 5 namirnica sveukupno.
    U vrtiću ne jede ništa...osim pudinga od čokolade.

Muž je posebna priča. Namirnice koje se drugima podrazumijevaju on uopće ne jede.
    Ali zato je bez pol frke jeo krokodila, noja i klokana u Australiji i neke zmijurine u Indoneziji i kukce i škorpione u Kini.
    Svaki put kad se vrati od nekud pun je dojmova.
    Zato kod kuće ne jede skoro nikakvo povrće ni voće ni pernate životinje ni plavu ribu ni mlijeko.
    Uglavnom da se njega pita svaki dan bi se jeo steak ili eventualno tjestenina.
    Posljednje uređivanje od dunja&vita:-))) : 21.12.2011. at 15:14

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nu sad, ja ogladnila

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    tako da ce mi malecka imat isti tretman...jer svi izbriljivi ljudi koje poznam su oni kojima se posebno kuhalo...a to ne dolazi u obzir!!!! (jedino ne do Bog iz medicinskih razloga)
    Posebno se kuhala neka hrana jer mi je u kartonu kod doktora pisalo da sam neuhranjena, a mislim da izgladnjivanje djeteta stvarno nema smisla. Ja ti ne bi jela da sjedim tri dana ako mi se gadi. Izgledala sam ko da sam došla iz Etiopije. Moju mamu su tjerali da jede pa ona to nije htjela raditi. Ni ja sad to ne mogu raditi djetetu, i ona je u stanju radije se onesvijestiti od gladi, to stvarno smatram mučenjem i gore mi je od fizičkog kažnjavanja.

I ne mislim da to ima veze s odgojem. Kad sam bila mala moja baka je imala kravu i svaku večer je pretakala mlijeko, ali meni je od kad znam za sebe to mlijeko bilo odvratno. I moji su doma klali pajceke i radili čvarke a ja sam trčala van jer mi se od tog mirisa povraćalo. A volim ih jesti kad se zluftaju. Moji su jeli jaja pečena sa svinjskim mozgom, sestra je obožavala, a ja nemam pojma kakav ima okus jer mi se oduvijek gadilo probati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Želudac mi se diže (zapravo i kosa na glavi) kad vidim deklaracije na raznoj polugotovoj i gotovoj hrani koja je puna različitih E konzervansa i kojekakvih tvari koje s hranom nemaju veze ni u tragovima.
    +

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    kakva ti je to marenda u jednu uru?
    Sad sam se ja zasramila...ja i moje princeze danas iz kreveta točno u podne
    Ima kod nas i takvih dana. Bura je pa nam se neda ništa nego spavat.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne rodilo da ja nešto ne volim
    do ratnih godina je bilo puno toga što se menio ko fol gadilo
    u ratu sam sve projela

kako tad, tako i danas....

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jaaaaoooo,Pepita,blago tebi!Do podne nisam spavala valjda još od curskih dana.Desilo se nekoliko puta do 9,hvala Bogu i na tome!

MM ne jede rižu i tjesteninu nikakvu.Sve ostalo prolazi.Ja sam izbirljivija.Mislim nema neka posebna namirnica da ne jedem,ali mora biti extra ukusno spremljeno,sa finom salatom,prilogom...
    Moja cura je izbirljiva.Povrće ne voli,od mesa samo ribu,nikakva kuvanja,samo supa,ništa prženo.Pa hajd joj skuvaj nešto kad povrće i meso ne voli.Tako se vrtimo oko pire krompira(bez priloga),ili supe sa jajetom,ili lešo ribe...Jedino što stvarno voli sve od kukuruznog brašna:palentu,puru,jajušu...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pipli moja, nećemo imati problema kad budemo radile obiteljske ručkove
    To definitivno, samo trebaš osigurati kvantitetu trpeze kada mi budemo dolazili u tazbinu.

Summer, znam, znam, samo te cimam...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

u principu jedem sve, posebno ako je neko drugi skuvao
    kupus jedem samo sirov, kao salatu, kuvan ili nedajbože kiseli ne, jer mi potonji smrdi na prljave noge
    osim ako sam jakojakojako gladna, a neko ponudi sarmu, tad ignorišem nos

nisam ljubitelj prezačinjene hrane, naročito ljute - koja korist od odličnog gulaša, ako je jedini ukus ljutina?! kad je hrana prezačinjena počinjem sumnjati u njen sastav i porijeklo, tj. da onaj ko kuva želi sakriti loše sastojke trpajući kilo čilija u lonac pokvarenog mesa :/

namirnice koje mi bukvalno dižu želudac su maslinovo ulje, masline, kavijar, janjetina, losos (sirovi file) i sve drugo što ima taj teški uljano-aromatični ukus/miris
    mislim, znam ja da su masline i njihovo ulje zdravi, isto kao i janjetina i losos, da je kavijar extra delicates, ali moj želudac smatra da to nije zdravo za njega, pa ga slušam
    taj isti želudac voli razne sireve i nema nikakvih problema sa prihvatanjem iznutrica, plodova mora, rijeka jezera, planina i polja

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je puno toga doslo s godinama. Do prije nekih sest, sedam, osam, jela sam samo drek na sibici. Pa sam onda izgledala kao stog sijena. Veliki stog.

Sad jedem gotovo sve, ali mi je jako bitno kako je pripremljeno. A i tko priprema. Izbirljiva sam prestrasno... u Americi. Ali to je vecinom zato sto brdo toga uopce nije hrana, vec nesto jako fuj.

Ne jedem krvavice, hladetinu, noge, usi itakoto. Svinjske repice. Mrzim ukiseljene lucice, cilantro (list korijandera, dok sjemenke obozavam) i kim. Kruska mi je jedan od najvecih neprijatelja, kao i bilo sto s njezinim mirisom ili okusom.

I ne volim piletinu. Pojest cu, ali zapravo je mrzim. Zapravo mi je poprilicno svejedno sto se mesa tice, jedem ga jako malo i jako rijetko. Nikad divljac. Ne volim pripremati meso, smrdi mi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nikada neću shvatiti roditelje koji djecu prisiljavaju da se nešto mora samo probati

meni se do duboko u odrastanje dizao želudac na dosta hrane, prisiljavanje na jedenje je tu sasvim sigurno lijepo pomoglo

jedem puno više nego prije, ali još uvijek mi dođe onaj nagon za povraćanjem na mljeveno meso (dok ga gledam, ne moram staviti u usta), plavu ribu (ne uvijek, ali prečesto) i tako

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam grozna po pitanju hrane (krivim, naravno, svoje roditelje koji me nisu natjerali da jedem sve ).
    Ne jedem ništa iz vode (olfo sam alergična, no u biti mi se diže želudac od same pomisli da jedem ribu; lignje...bilošto što pliva). I ne jedem janjetinu jer mi smrdi.
    Od "priloga" jedem sve osim riže - nju sam jela dva puta u životu i oba puta sam povraćala (ruku na srce, jela sam je samo jednom kad sam imala crijevnu virozu i jednom kad sam se liječila od alkohola).
    od salama mogu pojesti samo poli. Pohano ne volim, posebno punjene stvari (kad ne vidim što je unutra). Tjestenina dolazi u obzir samo s povrćem - sir i mljeveno meso ne jedem s tim.
    Ne pijem kafu i ne jedem ništa u čemu ima kave. I ne volim tamnu čokoladu i čokoladu punjenu voćnim okusima.

Ima još, no već mi je neugodno pisati.

Dodatno ne jedem ništa što se priprema u meni sumnjivim kuhinjama, posebno ako mi "kuhar" ne legne.

Hebate, čovjek bi rekao da sam mršava

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A dobro sad. Nisam isla tako daleko pa da nabrajam da ni ja ne pijem kavu, ne jedem masno, rezuckam svastanesto s mesa, mljeveno jedem samo kad barem koliko-toliko znam odakle je doslo (icy, ne kenjaj, mcdrek ti je mljeven :rofl: ).

Svastanesto mi ne jedemo. Ali to je sad i stvar izbora, ne samo izbirljivosti. :prase:
    Posljednje uređivanje od Kaae : 21.12.2011. at 18:31

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ... cuclam leđnu moždinu (mi to zovemo piring)... da imam para. svaki dan bih jela brizle i mozgove životinja raznih... cuclam oči svih sisavaca i morskih životinja...
    umirem

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma da... zapravo bi se to trebalo vilicom i nožem!
    a ja, seljanka - cuclam!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ledjnu mozdinu izvlacim ruckom male zlice :dama:

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

fuj fuj bljak bljak moždine, oči i slični zbučkuriši :rig rig:
    imala sam jednu fazu, i sad se ponekad tog sjetim pa lakše razumim vege..
    dakle, uzmem jaje i mislim si "ovo je nečija spolna stanica" :bljuv:
    pa dobijem lipo meseko na tanjur i kontam "aaa leš na tanjuru!!!"

a svejed sam...mislim, meso i povrće i voće i slatkoooooooooooooo
    al stvarno, kad prorazmislim, khm, baš mi bude mrvu čudno...drago malo janješce, drao, drago..."kljoc", op, zaklano....

poanta: ugl se ne bi bila na sadržaj tanjura, samo da to netko drugi skuha!!!!!!!!!!!!!!!!!
    kad postanem bogata, zaposlit ću kuhara
    Posljednje uređivanje od zmaj : 21.12.2011. at 20:09

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako izuzmemo to da ne volim iznutrice, nogice, jezike, jetrica, hladetinu, salamu i prokulice, mogu reći da nisam izbirljiva
    kad sam bila mala, nisu me ništa tjerali da jedem i jela sam samo nekoliko jela
    a sad jedem baš raznoliko i svašta volim jesti

i, što je interesantno, davim se u hrani iz mora, iako se kod nas doma riba skoro uopće nije jela (a kamoli hobotnice i morski plodovi)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    jednom kad sam se liječila od alkohola).
    Icyoh

ne znam kako vam janjetina može smrditi (smrdjeti?)?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

citajuci vase postove zakljucila sam da sam podjednako izbirljiva kao vecina vas, a da izbirljivost naglo nestaje kad mi netko od povjerenja skuha neki obrok

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku
    nikada neću shvatiti roditelje koji djecu prisiljavaju da se nešto mora samo probati
    eto, moja četverogodišnjakinja mora probati. To znači da ako npr. voli i jede jogurt, a ponudim joj kiselo mlijeko - želim da proba i da se onda izjasni hoće ili neće.
    Ili, ako voli i jede leću, "normalnu", uobičajenu hranu
    pa pod cijenu trauma...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    eto, moja četverogodišnjakinja mora probati. To znači da ako npr. voli i jede jogurt, a ponudim joj kiselo mlijeko - želim da proba i da se onda izjasni hoće ili neće.
    pa pod cijenu trauma...
    tak je! mora probat! ne mora jesti ako zaključi da ne valja, ali nikako ne može na pogled izjaviti da je bljak.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni nije jasno kako nekom može smrdit janjetina i maslinovo ulje, nikako mi to nije jasno
    Kap maslinovog ulja da i najgorem jelu poseban šmek, a janjetina ma i krumpir sam pečen s janjetinom mi je

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

fali mi dio posta -
    htjela sam reći da joj nudim "normalnu", svakodnevnu hranu, nikakve egzotike.
    pa probaj, ako nećeš jesi ne moraš... Ali najčešće, ako već ne na prvo probavanje, nakon 2-3 puta kaj proba počne (s guštom) jesti tu "novu" stvar...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mene sram napisati kakvo sam krme.

ne da sve volim, nego sve o-bo-ža-vam
    nema hrane za koju ne bih mogla reći "TO najviše volim"
    sa jednakim užitkom jedem kruh s mašću, korabu, iznutrice, kožice... cuclam leđnu moždinu (mi to zovemo piring)... da imam para. svaki dan bih jela brizle i mozgove životinja raznih... cuclam oči svih sisavaca i morskih životinja... sve vrste repa i lišća... gomolja i grahorica... žitarica i mlječnih proizvoda (posebno onaj deeeebeli skorup sa mlijeka)...

jedino što baš ne obožavam, ali pojedem na kolaču - je šećer u prahu.
    OČI?????? E sad mi fakat fali onaj smajlić koji riga!!!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

U majko mila, ja sam mislila da niam izbirljiva...a ispada da jesam. Ali da vidite moju šogoricu. ajmeeeeee, inače ne volim za stolom kad netko ne jede svaku drugu stvar..ili svaku treću jede. Ili one sastojke koji su normalni sastavni dio nekog jela ne jedu! Užas.
    E da...zec! Joj...fini je, ALI...ja ga ne mogu jesti. Ne znam, znam kaj jedem i N-E M-O-G-U!
    Ali zato srnica...mmmm! Čudno, ha! Bambija mogu pojesti, ali njegovog frenda ne mogu!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 21.12.2011. at 23:09

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Joj, ja valjda stvarno nisam gurman, ali ono jedem sve što mi je na tanjuru. Sklona sam kuhat nešto novo i drugačije, tipa kinesko , ali sve mi to na kraju hrana. Ono služi odagnavanju osjećaja gladi i to je to. Nešto malo finije, nešto malo manje... I zato me jaaako ljuti kad mi djeca nešto ne žele probati. A još više kad mm neće pa neće. Ono nije da će odsad samo to jesti nego daj, sad probaj i ne moraš više nikad. A on neće...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ne jedem djecu
    Samo krave, kokosi i svinje
    Divljac, zeca, konjetinu...nebi pojela za nista!
    Od povrca ne podnosim kelj i poriluk, ustvari nista gnjecavo osim zelja ne mogu pojest. Papriku ne jedem oduvijek, iako mi izgleda predivno onako narezana, pa u 3 boje, pa ju MM onako slatko gricka...Al ne mogu, probala sam, mene taj miris ubija, cak mi i mjesanu salatu pokvari samo taj miris.
    Volim suseni govedi jezik, volim cvarke, krvavice samo ako znam ko ih je radio, razne susene kobase isto samo od poznatih, jetrica su mi najbolji dio svinje, onako tanko narezana, na naglo pecena pa gore sitno narezani cesnjak....njam!
    Riba...pa ono, jedem ju al da mi je nesto super i nije, ovisi kako je pripremljena.

Moje dijete ne bira previse, bitno mu je samo da nije bijelo (nemam pojma zasto) i da su namirnice lijepo slozene u tanjur, mora sve biti odvojeno jedno od drugog i simetricno slozeno...Djevica pedantna...

A MM je na terenu navikao jesti sve i svasta pa ne bira puno osim kaj njemu rucak nije rucak ako nema mesa, zbog toga mi je drago kaj je na terenu jer bi bankrotirali kupujuci meso svaki dan za gospodina.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Odrasla sam uglavnom na grizu i friganom krumpiru, skoro sva ostala hrana je za mene bila mučenje. Krenula u školu s 18 kg, sa dijagnozom-pothranjena.

S godinama sam projela dosta toga, ali ipak ima još dosta stvari koje ne volim i ne kuham.

Od mesa jedem samo čisto meso bez ikakvih žila i žilica, sirovi pomidor mi je užasan, slatkovodnu ribu ne bih ni probala, od morske ribe volim samo onu s malo kostiju, ali zato volim lignje, hobe, sipe i slično tome...
    Med, marmeladu i sl. ne podnosim, mlijeko pijem samo u kavi i nedajbog da osjetim skorup (traume iz djetinjstva), poljske puževe, žabe i ostalu egzotiku neću ni spominjati.

Recimo da sam prilično sklona junk foodu iako ga više-manje uspješno izbjegavam, ali što ću kad je meni to fino. Npr. lazanje, pizza, čevapi u somunu i nastavi niz....

Povrće može proći, ali uz puno maslinovog ulja, dok bućino ulje mi jednostavno ne paše.
    Ima još dosta toga što ne jedem, ali i mene je evo već sram nabrajati dalje

Danas mi je svekrva došla kuhati jer se mm zaželio janjetine, a dobro zna da ja bježim iz kuće kad se to sprema. Rađe frigam jaja nego da kušam. I pokušali su me neki uvjeriti da je to do porijekla malih ovčica, ali meni svaka smrdi bez obzira pasla ona na Pagu ili na N.Zelandu. Srećom imam zlatnu svekrvu pa uskače da joj sin zadovolji svoje gurmanske želje.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lazanje nisu nipošto junk, a ni ćevapi
    a pizza je kvalitetan obrok, pasirana rajčica, sir, povrće, šunka, što god već staviš na nju
    meni ništa od nabrojanog nije junk

nego ima jela što ljudi ili obožavaju ili mrze
    mislim da su na prvom mjestu tripice
    ni za jedno jelo nisam čula od toliko ljudi da ih mrze
    (uh, sad bi pojela jednu porciju, sa palentom )

onda hladetina, i to jako puno ljudi ne može smisliti

a za taj smrad janjetine i to puno ljudi spominje
    i meni to nije jasno
    valjda mi je atrofirao osjet mirisa
    jer si ne mogu uopće predočiti taj smrad
    kužim da netko ne može radi osjećaja pojesti janka
    ali da mu smrdi...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uzas kako janjetina smrdi...svaka ti cast ak to ne osjecas. Moja sveki ju pece dole u svojoj kuhinji a meni moja smrdi...

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne jedem svinjetinu, osim pršuta, šunke... ne jedem organsko (mozak, bubrezi..) meso, osim rijetko jetricu, ali preko k.
    tripice nebi ni probala. nebi baš ni žabe jela, iako sam ih jela kao dijete. puževe, školjke, to sve jedem.
    ne volim jesti sirovu papriku.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nisam baš nešto pretjerano izbirljiva, iako od mesa jedem jedino bijelo (i to, kao što je netko naveo, čisto bijelo, bez kožica, flundri, masti, ovog-onoga), eventualno teletinu i čevape (izrod slavonskog dijela gena)

Povrće više-manje volim sve i najbitniji mi je čimbenik dijete, a od voća (s našeg podneblja) jedino ne mogu smislit dinju. E da, voće volim isključivo u prirodnom obliku (ne s drveta, nego ne u jogurtima, kolačima i sl.)

Kao mala sam bila ponešto izbirljivija, a zbog poznate tvrdoglavosti moji su valjda davno (ni ne sjećam se) odustali od forsiranja. Jedino mi je uvijek bila tlaka, budući da nisam voljela kolače ni torte, kad bi me mame na dječjim rođendanima svim silama pokušavale nagovorit da probam njihove torte - tog se još sjećam s mukom.

Ni moj provorođenac nije ljubitelj kolača ni torti, pa ga ne tjeram, a ne voli ni povelik broj namirnica (koje se, zanimljivo, s vremenom mijenjaju), pa ga ne tjeram da sjedi pred tanjurom, jer znam taj osjećaj i znam da neće ništa strpat u usta. No zbog toga sam vodila bitke s mm-om, jer on je odgojen drugačije i normalno mu je da se dijete ostavlja satima samo pred tanjurom dok sve ne pojede... Zato sam, kao prava pametna, da ne kažem prepredena žena&majka, počela smišljati povremeno jela koja eto baš samo za nas odrasle imamo u dovoljnoj količini za pripremiti, a malom napravimo na brzaka nešto drugo

Za kraj, život ne mogu zamisliti bez krumpira (na sveopće veselje ličkog dijela gena)
    Posljednje uređivanje od Ripcord : 22.12.2011. at 02:37

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    pa pod cijenu trauma...
    i ja ponekad dođem u iskušenje, pa da ih ne bi gonila na isprobavanje - stavim na mali tanjurić kraj njihove hrane, milijun puta su manje izbirljive od mene, jedu sve i svašta (recimo igraju se na plaži, pojedu priljepak, nastave se igrati)

meni je dugo problem bio taj što mi se na sam miris i izgled želudac dizao u usta, s onim trzajima pred povraćanje. pa jednostavno ne mogu to svojoj djeci činiti (ledo smrznuti oslići su jedna od te hrane; u vrtiću bih već na ulazu osjetila miris, mučninu i dizanje želuca. a onda je još trebalo i pojesti, pod cijenu dugotrajnog sjedenja za stolom)

eto, jednostavno ne mogu

ja im kažem da je fino i pitam hoće li

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj, dinja. Pa kako sam je samo zaboravila. Fujfujfujfuj.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

(uh, sad bi pojela jednu porciju, sa palentom )
    ti bi to božansko jelo kvarila palentom?!?!?!?!
    strava!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nisam izbirljiva što se tiče hrane, ali sam osjetljiva na miris
    ne podnosim kad se kuhaju fileki, al kad su gotovi, mogu ih probati i jesti, ali nije mi fino pa ne jedem
    ne jedem ni krvavice, hladetinu, nogice i odojka (zbog mirisa), al svinjeske šnicle jedem
    i to je otprilike to
    sve ostalo jedem i to s velikim guštom
    e, da, nisam jela janjetinu do prošle trudnoće, ali u trudnoći mi je prestala smrdit, pa sam ju počela jesti

i inače imam strašno razvijen osjet njuha, i zbilja sam osjetljiva, ne samo na hranu, pa mi se čini da mi je to jedan od većih problema

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni ne smeta ako hrana smrdi prije no što dođe u tanjur
    to je normalan proces

naravno da mi se gadi čistiti svinjska (jako smrdljiva) crijeva na kolinju, ali ipak kobase jako volim

tako i tripice i bakalar...
    važno je da na stol i u tanjur dođe mirišljavo, a nitko ne može reći da tada tripice smrde.
    mirišu kao i svaki dobar gulaš.
    osim ako su loše pripremljene.
    ali loše pripremljeno ne valja nijedno jelo.

pa i usrana djeca mi jako smrde, pa ih ipak volim; odradiš to što treba i poslije uživaš u njima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku
    (recimo igraju se na plaži, pojedu priljepak, nastave se igrati)

li
    ovo sam i ja radila kao dijete
    iz mora volim doslovno sve i ništa mi se ne gadi, sirovo, kuhano, pečeno, kako god.
    a s kopna...
    tripice ne volim.
    ovo od apri, da ne ponavljam, isto baš ne volim. ni krvavice.

jetrica obožavam.
    obožavam i janjeći mozak s jajima.
    janjetina ne smrdi, nego je to najfinije moguće meso. uz kozlića.
    leteće jedem, ali nije mi najomiljenija hrana, kuhanu kokoš i te nogice ne volim, ne kuham i ne znam jesam li to uopće ikad jela.

nisam baš ni od azijske hrane, a ne ljubim ni tofue, sejtane, alge...ali bih pojela da sam na večeri za 5.

uglavnom, kako je netko napisao, od vrhunskog kuhara bi mi se svidjelo ja mislim - sve. nema te namirnice koju bi odbila samo radi namirnice.
    ono što jedva jedem su jela s vrhnjem za kuhanje, to mogu pojesti zalogaj-dva, a onda mi prisjedne.
    oni vodeni toćevi, pa zgusnuti sa zaprškom...a šta da vam kažem, razmažena pa bog , al nisam ja kriva - razmazila me mama, koja je odlična kuharica. a za našim ručkovima, a svi volimo kuhati, uvijek komentiramo - fali malo ovog, malo je previše onog, nisi stavila, a trebala si to, ili, ako je sve pogođeno, onda cijeli ručak prođe u mmmmmm, ovo je savršeno, aaaa, kako fino...i tako.

a djeca...M sve jede i nije izbirljiva, za razliku od J koji je na mamu - škvincija kako bi rekla moja nona, njemu mora biti skuhano sve kako treba i onda jede. primjer je blitva. blitvu obožava, ali ako mu kod nekog ulje ne paše (nije ono naše fino maslinovo ulje), gunđa i pojede preko one stvari.

e da, kako sam zaboravila na najomiljenije jelo ovog foruma koje isto jedem ako baš moram - VARIVA

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa i usrana djeca mi jako smrde, pa ih ipak volim; odradiš to što treba i poslije uživaš u njima.

manje više se slažem sa svim napisanim, samo bi za kobasice dodala da mi je jako smrdilo dok smo klali doma i da sam to izbjegavala, sada kupimo oprana crijeva i samo meso smeljemo pa pravimo kobase i ta kupovna crijeva gadnije smrde, kao da su domestosom oprana

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    uglavnom, kako je netko napisao, od vrhunskog kuhara bi mi se svidjelo ja mislim - sve. nema te namirnice koju bi odbila samo radi namirnice.
    to je, zapravo, moja poanta.
    ali ja ne znam tako u jednoj rečenici sažeti :nepismena:

volim i jedem stvarno sve, ali ne kod svakoga.
    neki ljudi upropaste i najfiniju i najkvalitetniju namirnicu - lošom pripremom.
    a neki od pilećih želudaca naprave - bakanalije. (obožavam pileće želuce, pogotovo kad nisu raskuhani)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, ja sam vojela krvavice dok nisam vidjela kako ih rade...Od tada ih jedem žmirečki!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma baš me zanima što si ti zamišljala kako se rade krvavice?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a meni ne bi pomogao ni vrhunski kuhar - u mene je bas problem s porijeklom
    i kad ja znam da je to zeludac, ma nema veze kako je bozanski pripremljen, ja mu ne mogu ni blizu
    da me prevare i kazu da je nesto drugo, vjj bi uzivala, ali ja ne smijem znati sta je to
    nije ni meni drago sta sam takva, al ne mogu protiv sebe

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao što im ime kaže
    od krumpira

a što fali palenti sa tripicama?
    komad palente (još kad bi bila prava, ali ne mogu ja po ure stajati uz šporet)
    pa preliti sa tripicama i onim toćem
    pa palentu s vilicom ugnječiti u toć

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

edit: odgovaram summer, ali me ova gore napala na svim internetskim frontama!

pa zašto bi i morala biti drugačija?

meni je mama oduvijek govorila: jedi sve, nikad ne znaš što te u životu čeka.
    i ja - poslušala.
    to je valjda jedina stvar gdje sam je poslušala
    Posljednje uređivanje od apricot : 22.12.2011. at 10:56

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

to je, zapravo, moja poanta.
    ali ja ne znam tako u jednoj rečenici sažeti :nepismena:

volim i jedem stvarno sve, ali ne kod svakoga.
    neki ljudi upropaste i najfiniju i najkvalitetniju namirnicu - lošom pripremom.
    a neki od pilećih želudaca naprave - bakanalije. (obožavam pileće želuce, pogotovo kad nisu raskuhani)
    Mi jučer imali bakanalije za ručak (doduše, pureće). To ne pripremam u ekspres loncu, upravo iz navedenog razloga - ne valja kad se raskuhaju...trebaju biti "al dente", he he he....

Danas za ručak krvavica + fina lešada (prokulice, mrkve, krumpir). Jučer je jedan moj sin mlatio hladetinu za večeru, a drugi čvarke. Za Badnjak ćemo crni rižoto od sipe, a za Božić pečem zagorsku puricu. Inače, što se mirisa kod pripreme hrane tiče, ekspres lonac je zakon (recimo, fileki ne smrde ni blizu tak strašno kad su unutra) iako i meni takva hrana bolje paše ako se baš ne nasnifam mirisa za vrijeme kuhanja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kao što im ime kaže
    od krumpira

a što fali palenti sa tripicama?
    komad palente (još kad bi bila prava, ali ne mogu ja po ure stajati uz šporet)
    pa preliti sa tripicama i onim toćem
    pa palentu s vilicom ugnječiti u toć
    I ja volim ovako, sa nekim škrobom, a trudim se (jadna, neuspješno) kloniti se toga koliko se može jer rastem u širinu.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •