ovo sam i ja radila kao dijete
iz mora volim doslovno sve i ništa mi se ne gadi, sirovo, kuhano, pečeno, kako god.
a s kopna...
tripice ne volim.
ovo od apri, da ne ponavljam, isto baš ne volim. ni krvavice.
jetrica obožavam.
obožavam i janjeći mozak s jajima.
janjetina ne smrdi, nego je to najfinije moguće meso. uz kozlića.
leteće jedem, ali nije mi najomiljenija hrana, kuhanu kokoš i te nogice ne volim, ne kuham i ne znam jesam li to uopće ikad jela.
nisam baš ni od azijske hrane, a ne ljubim ni tofue, sejtane, alge...ali bih pojela da sam na večeri za 5.
uglavnom, kako je netko napisao, od vrhunskog kuhara bi mi se svidjelo ja mislim - sve. nema te namirnice koju bi odbila samo radi namirnice.
ono što jedva jedem su jela s vrhnjem za kuhanje, to mogu pojesti zalogaj-dva, a onda mi prisjedne.
oni vodeni toćevi, pa zgusnuti sa zaprškom...a šta da vam kažem, razmažena pa bog, al nisam ja kriva - razmazila me mama, koja je odlična kuharica. a za našim ručkovima, a svi volimo kuhati, uvijek komentiramo - fali malo ovog, malo je previše onog, nisi stavila, a trebala si to, ili, ako je sve pogođeno, onda cijeli ručak prođe u mmmmmm, ovo je savršeno, aaaa, kako fino...i tako.
a djeca...M sve jede i nije izbirljiva, za razliku od J koji je na mamu - škvincija kako bi rekla moja nona, njemu mora biti skuhano sve kako treba i onda jede. primjer je blitva. blitvu obožava, ali ako mu kod nekog ulje ne paše (nije ono naše fino maslinovo ulje), gunđa i pojede preko one stvari.
e da, kako sam zaboravila na najomiljenije jelo ovog foruma koje isto jedem ako baš moram - VARIVA![]()