Pepita prvotno napisa
Anemona ja svoje dijete znam u dušu pa tako i njene prehrambene navike, jer sam se trudila upoznati ih. Vjeruj mi, pojela bi ona kilogram čokolade da je pustim, nekada je bila kao što opisuješ svoje dijete, no nakon treće godine otvorio joj se apetit za čokolade i junk food.
Ja nisam od onih mama "jest će koliko joj je potrebno" kod mene se jede, mora se jesti koliko je potrebno za funkcioniranje tako malenog organizma, ostalo se dozira. Ja sam odgovorna za njeno zdravlje i to mi je sasvim dovoljno da upravljam time dokle god je ovako malena.
Ona je nekada bila dijete koje je bilo strašno zahtjevno, uvijek je jela sve, hvala Bogu, ali nekada je za jednu jabuku trebalo izdvojiti vremena i motivirati je. Sada jede bez problema, nije sklona prežderavanju, možda jer ja pazim, a možda i nije takva.
Uglavnom, da ne idem previše daleko...doziram obroke, nadgledam, paštete i sl. još uvijek nedam! Kad su rođendani i sl. popustim, ali i tu postoji jedna razumna granica. U vrtiću prehranu ne mogu kontrolirati, ali potrudila sam se bar iznijeti svoj stav, da li ga poštuju ili ne ja ne mogu tvrditi.