Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
Apri,neznam jesi skuzila gore,na tom pretpostavljam nekom nutricionistickom predavanju,jesi li pitala konkretno za pocetak dohrane ili prehranu starije djece?
Jer me bas zanima na koji se nacin kroje vrticke porcije i prehrana generalno....

Ja sam inace slaba s procjenama i zato bi bas volila da imaju neke preporuke i upute o gramazi/kalorijama za orjentir, eto krivo sam mislila da ce bebe stati kad im je dosta,ja zadnje sto zelim je N. razvalit zeludac (pa makar to bilo i zdravom hranom) pa da radi toga i kasnije postane veci apetitlija....mada ako je zeludac misic,moze se kao sto se prosirio i vratit,zar ne?
Znam kad bi ljudi nakon npr. stresnih situacija prestali jesti (izgubili apetit),kad bi im se vratio,mogli bi pojesti manju kolicinu hrane nego prije pa se to tumaci kao ˝stisno mi se zeludac˝...
ne, to su bile psihološke radionice o djeci i pitanje i odgovor su bili generalni.
ne znam zašto mislite da se na početku dohrane ne bi trebalo ograničavati, a kasnije, eventualno, da.
pa na početku dohrane je mlijeko još uvijek glavna namirnica, sve kalorijske i nutricionističke potrebe dijete iz njega namiruje, doji se na zahtjev... o kakvom uskraćivanju djetetu u razvoju može itko govoriti?

ali, mislim da si ti malo zabrijala u grame i količine.
pa ne možemo propisivati različitim ljudima istu stvar.
ni ti i ja ne trebamo jednako, pa nam tako ni djeca ne trebaju jednako.
možda je mojima dovoljna kriška, na početku, a tvojem djetetu više.
pojma nemam.
gledaš dijete, živiš s njime, poznaješ ga bolje no itko.

meni se čini puno opasnijim ovo tvoje što napišeš da mu ne daješ koičine AD koje su preporučene za njegov uzrast/težinu.