tanja_b prvotno napisa
Evo, ja bih komentirala udžbenik iz glazbenog, s time da imamo samo dvogodišnje iskustvo. Ali taj udžbenik je mom sinu jedan od dražih ;-) Dakle, za svaku pohvalu je što udžbenik sadrži tekstove pjesama, nije predebeo ni pretežak. Nemam pojma kakvi su udžbenici za više razrede, pretpostavljam da su korisniji od ovih za niže (mi smo svojedobno imali itekako sadržaja za učenje iz glazbenog - od instrumenata, do glazbenih oblika).
Ali imam velike primjedbe na pripadajući CD (Školska knjiga). Prvo, iako je jako korisno imati pjesmice na CD-u, u našoj školi na kraju djeca uče te pjesmice pjevati s CD-a, a ne od učiteljice, što smatram velikim minusom (ja još pamtim svoju učiteljicu iz nižih razreda kako nam pjeva, učenje od žive osobe je nemjerljivo u usporedbi s aparatom). Drugo, dječji glasovi koji pjevaju te pjesmice su očajni, naročito dječak koji viče, ima mjestimice krive intonacije, a neke pjesmice imaju i greške u trajanju doba :mrgreen:
S tim da naši minimalno koriste bilježnicu za glazbeni, gotovo im i ne treba. Ali to je tek 2. razred.