casa prvotno napisa
Ali nije lose ni da se neke zelje ostvare. Ako dijete silno zeli te lol lutke ili slicice uefa ili skinove, a roditelji imaju financijskih mogucnosti, pa valjda nije lose ponekad udovoljit zeljama djeca i kad su lol precijenjene, slicica puno previse, a skinovi virtualan porez na djecu. Ja sam stvarno sparna, i kad gledam unazad vise zalim za onim nekupljenim nego za kupljenim. I nemam iluzija da sam van marketinga i konzumerizma. Pripadam ovom drustvu i ako ne biram iz zarinih kolekcija, nego iz skolske knjige, opet sam konzumerist. Ono, prije trideset godina nitko nije kupovao jansona za po doma, a ove sam ga godine ja dobila pod borom. Nije mi potreban profesionalno, ma nikako. I procitala ga odavno, i u knjiznici je uvijek slobodan, pa sam ga opet strasno zeljela. I skup je, i dobila sam ga jer aam ga htjela i jer su me uvjerili da se takvo snizenje ne propusta. I ne bih voljela da je drugacije.
Kultura trosenja je dio obitelji i drustva. Vjerovat da ne kupujuci lol lutke poducavamo djecu kako biti van marketinga, mi se cini naivno. Ne mislim da sve treba pokupovat sto dijete pozeli, ali ne vidim ni kao najvece zlo marketing sakupi ih sve.