Jelena prvotno napisa
Lili, vjerujem da je vasa osnovna skola u zadnjoj trećini na onom popisu. Daj skicni, bas me zanima.
Meni se namještalo u osnovnoj tko ce mi biti uciteljica i razrednica kasnije u petom. I to je zaista velika sreća bila za mene. Znala sam svo gradivo iz skole prije nego smo ucili (starija sestra, VSS okruzenje, u ogromnom broju prosvjetarsko) i nisam bila najmirnije stvorenje, ali nisam kaznjavana za nemir. Obozavala sam uciteljicu, i danas mi je toplo oko srca kad je se sjetim. Za razliku od MMa kojem je uciteljica u istom omrazenom košu kao vojska u koju je morao ici poslije faksa.
Meni su dvije skole u krugu od 1 km. Bliza je lošija. Dalja mi je isto na relativno dobroj lokaciji, ali mora preko dvije velike ceste (sa semaforima). Iz obje ga ja superlako pokupim. U strane skole ga ne bih upisivala, iako mi je to isto neka opcija u glavi, u prvom redu jer nam je daleko. Izdrzali bismo financijski. A nismo ga dvojezicno odgajali i ne ide u skolu stranih jezika, nego kod logopeda. Za njega ne bi bilo dobro da je dvojezicno odgajan. Ja povremeno malo s njim njemacki govorim, on se ljuti. Nesto zna, al da bi opusteno razgovarao na njemackom trebas biti valjda 6. stupanj. Engleski nema pojma. Ne gleda crtice na youtubeu, tablet i mobitel mu nisu dani na koristenje. Ide dvaput tjedno na sport i nista vise. Meni je žao da imamo preko tjedna tako malo vremena zajedno. Dane kad on nije na sportu, ja sam. A ta popodneva su jako kratka. Kad bi bilo nesto u vrticu, vjerojatno bi isao, al to spada pod temu covid, nema nista za djecu dostupno. U nasem kvartu se svasta nudi za djecu, al poslije vrtica.