Zubic vila prvotno napisa
Ne bih komentirala ničiji brak konkretno, otkud mi pravo. Pravi uvid imam jedino u svoj brak, a sreću u njemu mislim da mogu zahvaliti ljubavi i žudnji koju osjećamo kao i činjenici da ništa ne uzimamo zdravo za gotovo, trudimo se i onda kad nam je lijepo, trudimo se da nam bude još ljepše, pričamo, poštujemo se, kažemo iskreno i kad nam nešto smeta, posvađamo se, izljubimo se i sve to dolazi samo po sebi pa ne mislim kao Ifigenija da je pojam "prave osobe" precijenjen. Imala sam nekoliko recimo ozbiljnijih veza prije braka, i kad sad iz perspektive nekog tko je roditelj i iza sebe ima pristojan bračni staž pokušam zamisliti sebe da s bilo kim od bivših dijelim život- nezamislivo mi je. Ne samo zato što mi se svi u odnosu na MM-a čine bezveze, nego sam sigurna da s nekim drugim ni ja ne bi bila ova svoja ja. Meni je MM najbolji prijatelj, najdraži sugovornik, ali prije svega je on moja ljubav. Sasa je u svom postu pisala o toj nekoj žudnji koju bi trebali osjećati. To je to. Nije isto što i zaljubljenost, koja prolazi, nije isto što i ljubav, koja je konstanta. Baš žudnja.
I još nešto jako važno, što je netko spomenuo na prošloj stranici. Pogled između mame i tate, koji i djeca vide, osjećaju. Ne znam jeste li gledali film "The story of us" sa Bruce Willisom i Michelle Pfeifer, glume bračni par pred rastavom. Pravi bračni savjetnik među filmovima. Jedno od njih u nekoj sceni istresa dušu i kaže da mu nedostaje "the look that says we are on the same side"- to je to.