Evo nekih mojih pročitanih ovo ljeto
Petra Hulova- Sve ovo pripada meni; priča iz perspektive jedne mongolske obitelji, odnosno njenih žena kroz 3 generacije. Zanimljiva mi je bila jer prenosi kulturu o kojoj ne znam gotovo ništa, na momente teška, nikako ružičasta. Lijepo napisana, autorica je inače Čehinja
Marina Vujčić - A onda je Božo krenuo ispočetka; ne znam što bih rekla o ovoj knjizi, brzo sam je pročitala, ali me glavni lik užasno živcirao. Na momente nisam mogla vjerovat da je tu knjigu žena napisala, nisam dosad čitala Marinu Vujčić pa ne znam je li joj to bila i namjera, ili je do mene. Naglas sam se svađala s njim, a u glavi napisala sretniji roman o njegovoj ženi :mrgreen:
Osim toga čitala sam ovdje spomenute Signale i svjetionike, Miru Furlan i po drugi put Kunderinu Knjigu smijeha i zaborava, koja me nakon 20 godina jednako oduševila.
Zanimljivo je bilo što u Signalima i svjetionicima u jednom trenu dva lika pričaju o ulicama Zagreba i Beograda i po kome su dobila ime. I zastanu na "a tko je Petar iz Petrove ulice?". Bilo mi je smiješno jer mi je još bila svježa kao Mirina ulica, ona je uostalom spomenula i da je ime dobila po crkvi svetog Petra :mrgreen:
Sad čitam Brod za Issu Roberta Perišića. Zasad mi se jako sviđa, vrlo je meditativna i lirska, podsjeća malo na Cognettija..