-
Sheena Patel: I'm a Fan
Moderna knjiga o modernim vremenima, napisana u prvom licu, odaje dojam dnevničkog zapisa ili unutarnjeg monologa, ali lako se čita. Događaji su vremenski pomiiješani, ali pripovijedanje nije toliko konfuzno kao glavna junakinja i čovjek bude često iživciran njenim ponašanjem. Iako djeluje površno, nije.
Curtis Sittenfeld: Romantic Comedy
Ovo je nešto za štp puno čitatelja uvijek pita: inteligentno štivo za plažu. Glavna junakinja je pisac u emisiji sličnoj Saturday Night Live u kojoj upozna muškarca i među njima se razvija odnos. Knjiga je ljubić, ali vrlo vješto napisan, najprije duhovit, humora koji mene više podsjeća na britanski, nego američki. Knjiga se dotiče i lockdowna, političkog trenutka i vrijednosti pa nikako nije tipičan ljubić ni limunada. Mene je baš dobro relaksirala.
Rebecca Wait: I'm Sorry You Feel That Way
Roman koji govori o teškim temama - disfunkcionalnoj obitelji i mentalnoj bolesti, ali na vrlo čitljiv način, izbrušenih dijaloga, vrlo nesavršenih likova s kojima možete suosjećati. Također vrlo duhovito, zaigrane upotrebe jezika. U knjizi je jedno poglavlje posvećeno zabavi koja jedna sestra organizira za drugu i taj je dio napisan skoro kao drama, možete zamisliti pozornicu na kojoj se sve to odvija. Nisam knjigu dovršila, ali zasad mi se vrlo sviđa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma