Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Pročitala sam ovu knjigu na kraju za samo tri tjedna, mislila sam da će mi trebati više vremena. Ostajem pri gore iznesenom stavu - knjiga je genijalna. Ne znam što bih više istaknula - samu priču o odrastanju generacije rođene potkraj 70-tih, izuzetno uvjerljiv prikaz djeteta na pragu puberteta koje je prisilno preseljeno iz jedne sredine u drugu, i koje je postupno tu novu sredinu prihvatilo kao svoju, divne pasuse o kazalištu i umjetnosti općenito, odnose među likovima (osobito odnos majke i sina u odrastanju). Roman se dotiče i zbivanja koja su uzdrmala Ameriku - od Vijetnamskog rata (kojem su posvećena cijela poglavlja, ali iz drugog kuta, ne onog na koji smo inače navikli), preko 11. rujna, pa sve do uragana Sandy 2012.
Stvarno vrijedna knjiga, i veselim se autorovom gostovanju na Festivalu svjetske književnosti ovog rujna
Bila sam ljetos u SAD-u i tražila tu knjigu od prvog aerodroma, baš sam si bila zapilila da je želim čitati tijekom roadtripa i u engleskom prijevodu, i nisam je nigdje našla! Morat ću je kupiti tijekom gostovanja autora, ovo mi je prvi glas da dolazi! Jupi!