mona 20-hvala -da teško je... sad mi se čini da sam samo sve dalje od svog cilja a to boli...
Printable View
mona 20-hvala -da teško je... sad mi se čini da sam samo sve dalje od svog cilja a to boli...
Maja 14 ja sam isto imala biokemijsku u zadnjem postupku a prije toga missed ab, te jedan postupak s betom 0. dr L je sad predlozio polustimulirani, pijem samo klomifen od 3-eg do 7-og dana ciklusa i to svako jutro po dvije tablete. sutra sam na pregledu kod dr, rekao mi je da ce tek sutra vidjeti kako sam reagirala na klomifen pa ako bude vise jajnih stanica onda mi mozda ukljuci i par gonala. tako da ti ja nista jos tocno ne znam.cijenu nisam pitala jer sam procitala vec prije na forumu da je cijena oko 6500kn. nadam se da ce sutra biti dobre vijesti ali isto me i strah...
aslan -koliko si pauzirala i da li ti je zadnji postupak bio puna stimulacija
ili...
općenito pitanje -koliko treba pauzirati nakon stimuliranog zna li netko?
miba, do slijedećeg stimuliranog bi trebalo pauzirati 6 mjeseci (pod uvjetom da nije bilo hiperstimulacije, jer onda i duže), ali se za to vrijeme, tj. već nakon 2,3 mjeseca može ići u polustimulirane. Moj zadnji stimulirani je bio u 10. mjesecu prošle godine i sad idem u polustimulirani.
miba ja sam ti u zadnjem postupku bila u 12.tom mjesecu, znaci preskocila sam jedan mjesec i sad u polustimulirani, zadnji mi je bio puna stimulacija (tri gonala svaki dan, sprej, hiramicin, vaginalete... )
jucer sam bila kod dr L. i na klomifene mi je dodao i po dva gonala do srijede kad bi trebala biti punkcija...
MAJA 14 dok znadnem cijenu javim se!
Ja sam tu-u kutiću...pratim vas i vibram...i planiram u 4.mjesecu kod dr.L....svima:love2:
BOKIĆ!
CIJENA STIMULIRANOG IVF POSTUPKA JE 9250,00 KOD DR.L.
TO JE NARAVNO BEZ LIJEKOVA.
JA "75 -PCOS
MM"74 -SVE OK
1 AIH 03/10 VV-NIŠTA
2 AIH 12/10 IVF CENTAR-NIŠTA
1 IVF IVF CENTAR-punkcija 12.02.10.
evo curke da se i ja malo javim...dugo me nije bilo a i svasta me pogodilo...imala sam lagano krvarenje prije dva tjedna kao da cu dobiti mengu, pa su mi pojačani utrici i strogo strogo mirovanje, a usput sam se i prehladila te nisam mogla nista od lijekova inace sam alergična na lijekove za prehladu.....
sada polako dolazim sebi...čekam više to proljeće....
ali moja najveca sreca - bebica je o.k.
zao mi je i suosjećam se s innom28 ......jer i ona i snow.ml su mi s terminima punkcija u 12 mj. najbliže....
inače snow.ml kako si ti???kako tvoje bebice ??
a svim drugim curama čekalicama bete puno, puno srece od srca zelim za ovo Valentinovo !!!!!!!!!!
Cure, danas sam dobila mail od dr. koja je koliko ja znam prije radila u IVF poliklinici:
Poštovani,
zahvaljujem vam na strpljenju, te lijepim željama i podršci nakon zadnjeg e-maila. Danas je Poliklinika BetaPlus prošla komisiju Ministarstva zdravstva i dobila dozvolu za rad, te možemo početi naručivati.
Naručuje se na telefon 5580 250 ili e-mail poliklinika@betaplus.hr, a postoji i online obrazac za naručivanje. Na www.betaplus.hr je i cjenik, karta kako nas naći, i ostale korisne informacije. Adresa poliklinike je Avenija Većeslava Holjevca 23, u prostoru zdravstvenog centra Novamed (www.novamed.hr).
Tijekom slijedećeg tjedna vjerujem da ćemo potpisati ugovore sa svim privatnim osiguranjima (jer to nije bilo moguće prije nego MZSS izda dozvolu za rad), pa se nadam da ćemo od 21.2.2011. primati takve uputnice.
Uz želju da se ponovno vidimo, lijepi pozdrav
Romana Dmitrović
Izgleda da se otvara nova privatna klinika:roll:
Bugaboo, već smo pisale da je dr. Dmitrović otišla iz IVF poliklinike u Novamed. Kako to da si dobila taj mail, ne mogu povezati konce.
Ja pretpostavljam da se privatna osiguranja odnose na redovne preglede. Ovaj tekst mi se ne čini da je povezan s MPO.
I ja to mislim - čak na njihovoj internet stranici se uopće ne spominje da rade MPO postupke. Vjerojatno moraju ishoditi dozvole za MPO
zanimljivo... ako netko bude išao k njoj, pliz neka nam što prije ispriča svoja iskustva (ili ako je bila kod nje, kakva je doktorica)...
doktorica je prepredobra,meni je 2 puta radila ivf (ovaj zadnji dobitni)i otkrila dermoidnu cistu koju nitko prije nije vidio. jako je njezna. poslala je i meni mail ali kako sam vec dugo u ivf pol.ne da mi se ijenjat a i daleko mi je ta nova poliklinika..
uglavnom tko god odluci ici kod nje nece pogrijesiti!
Meni je dr D. bila ginekologica u domu zdravlja, al davno. Znam da sam bila oduševljena s njom, nježna, detaljna, sve objasni.
Koliko znam, radila je s najboljima,
još kad bi privatnim klinikama omogućili da koji postupak odradimo kod njih a plati HZZO :)
Ja potpisujem palcicazg i ivanova, doktorica Dmitrovic je super!!!
Cure,koliko ste platila lijekove?
koliko se otprilike kreče raspon?
hvala vam na odgovoru :)
pitanje za cure koje ste bile kod dr. L u postupku IVF....koliko ste nakon transfera morale mirovati, mislim u smislu bolovanja? ja sam u očekivanju transfera...
Mirovala sam četiri puta sve do bete. I ništa. Peti puta sam išla raditi dva dana nakon transfera i beta je bila pozitivna.
Ovisi kad ti bude transfer i šta ti vrate. Dr će ti reći kako da se ponašaš. Meni je na moje čuđenje (jer mi do sad nitko nije to savjetovao nego da se ponašam "normalno") rekao da skroz mirujem nekih 7 dana poslije transfera, da se dižem i sjedim na tvrdom (stolici) samo za jesti i za wc. Nakon toga da se mogu kretati, šetati, raditi šta mi paše, ali nikakav napor.
E sad, i ja sam bila mišljenja da netreba mirovati tako strogo i dva transfera prije sam uživala, šetala, išla okolo, ništa previše, ali nisam baš mirovala i oba puta nismo uspjeli iako su mi u MB vračene 2 super blastice. Ovaj put sam baš odležala i beta mi je u potpisu. Još uvijek mirujem.
Sad iz ove pozicije bi ti savjetovala da miruješ, ali ako nije suđeno ili ako nije dobar zametak ili kako god želiš, možeš raditi šta hoćeš i neće se uloviti.
Nadam se da si nam slijedeća trudnica IVF Centra!!
nisam se prije htjela javljati dok ne odem na pregled i znam pravu sliku...jučer sam bila na pregledu i nažalost jednom od bebica je stalno srce:angel:...dr. kaže da je tako bolje jer da se to dogodilo za mjesec dana već bi stvaralo probleme ovom drugom...
zato se ova okreće, maše i sva je razigrana:klap::klap:ne mogu vjerovati da već ima sve organe...jednostavno sam oduševljena:-D
želim svima vama da to vidite i to u ovoj godini...jer sada vidim kako je to prekrasno i sve zaslužujete ovaj osjećaj
SRETNO!!!
Vezano za mirovanje, najbolje poslušati doktora jer sigurno imaju razloga zašto kažu jedno, ili drugo. Recimo meni je baš dr. L. rekao da mirovanje nema nikakve veze i da se ponašam normalno, samo da izbjegavam veće tjelesne napore. Isto su mi rekli i u Mb, isto sam se ponašala, jednom je uspjelo, jednom nije, tako da je očito bilo do embrija.
snow kad je već moralo tako biti, bitno da je druga bebica živahna i zdrava!!!
Aha, zbunilo me je to što je ona otišla u NovaMed, a na stranici od NovaMeda samo je opća ginekologija, nema djelatnosti MPO-a http://forum.roda.hr/threads/58128-P...inikama/page20.
snow žao mi je zbog jedne bebice, ali najvažnije je da je druga odlično :-)!
Pozz svima! Evo ja upravo s pregleda,obavila sve pretrage,sad čekam nalaze 10 dana i ako je sve ok idemo sljedeći ciklus s blagim protokolom,klomići od 2-7 dc i onda ako buDe koja jajna stanica- icsi.Ono što mene zanima je kako ste vi reagirale na prirodnjake,da napomenem da je samnom sve ok,muž ima OAT.
ana1201 ja sam ti ovaj ciklus u prirodnjaku, klomifeni od 3-13.tog dana s tim da sam od 8.og dana pocela i s dva gonala i estrofenom jer mi je endometrij bio tanak, jucer mi je bila punkcija i dobili smo 4 jajne stanice iz 4 folikula, sad cekam da mi se dr javi kad je transfer i sto se od toga oplodilo. inace sa mnom je sve ok, suprug ima OAT. zelim ti puno srece!
Dugo me nije bilo, pa odlučih da vam se priključim! Ovih dana se spremamo na pregled kod našeg dr.L pa se nadam da krećemo ponovo u postupak!! Dugo nisam bila na stranicama pa sam se oduševila podacima koliko novih turdnica ima!!!! Čestitke svima !!!
ina7 sretno u dobrim si rukama
snow.ml samo hrabro dalje za tvoju hrabru bebicu
Ima li netko da je bio u stimuliranom postupku a nije došlo do transfera,te koliko ste platili taj postupak ?
Cure, htjela bih samo naglasiti da bi se na ovom topicu trebale davati informacije za sve privatne MPO klinike (IVF Centar nije jedina :-)), pa Vas molim kada pišete da naglasite za koju kliniku tražite ili dajete informaciju, a pogotovo ako nemate u potpisu navedeno u kojoj ste klinici :-).
Šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima za dobitne postupke :-).